Delhaize - Folder van 01.10.2021 tot 30.11.2021 - Pagina 101
Hier is pagina 101 van 118 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.10.2021 tot 30.11.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
DE ZOETE BLADZIJDEN "Pi
BANOFFEE IN EEN GLAS
CREME BRÛLÉE MET KOFFIE EN RIETSUIKER
ww
%
CERA
A 4 PERS.
PUS
© 15 MIN + 1U KOOKTIJD (+3 U AFKOELTIJD) @ GEMIDDELD & €
A 6 PERS.
PUS
©
eo
+ 2 Fairtrade-bananen
+ Seidooiers
Voor de karamelsauzen met gezouten boter en cacao:
+ 50 g+ Gel Fairtrade-bioretsuiker
+ 250 g kaaswrongel Werbomont
«2,5 dlroom
+ 2 diroom met 35% VG.
Extra:
+ 1 dizure room
+ 2 divolle melk
+ brander
+ 100 Fairtrade-biorietsuiker
+ Lel Fairtrade-biorietsuiker
+ Lel cacaopoëder
+ 1 diFairtrade-koffie
+ 50 g gezouten boter
© Verwarm de oven voor op 100°C op hetelucht (of 110°C
© Maak de karamelsauzen: smelt de suiker en el water in
op natuurlijke convectie). Meng voorzichtig de eidooiers met
een steelpan met dikke bodem, zonder te mengen. De karamel
50 g suiker, zonder te kloppen en zonder ze te doen schuimen.
zal opborrelen en kleuren (rietsuiker is op zich al gebruind dus
Meng er de room, de melk en de koffie onder.
is het moeilijk om je op de kleur te baseren, ga daarom op de
® schik potjes voor crème brûlée op een ovenplateau en verdeel
gekaramelliseerde geur af om naar de volgende stap te gaan).
de bereiding over de potjes. Schuif de plateau in de oven, giet er
Roer de boter onder de karamel, haal de pan van het vuur en laat
warm water in tot op halve hoogte van de potjes. Bak 1 u. Laat
smelten. Giet er de room bij (de bereiding zal stollen) en zet de pan
volledig afkoelen en zet in de koelkast: de crèmes moeten heel
terug op het vuur. Meng tot een gladde karamel. Laat afkoelen en
koud zijn.
zet 2 u in de koelkast, zo wordt de karamel smeuïg. Meng de helft
® Bestrooi, net voor het opdienen, elke crème met 1 el suiker en
van de karamel met de cacao.
karamelliseer ze met een brander. Laat even stollen en serveer.
© Meng de kaaswrongel, de zure room en de suiker. Doe
de bereiding in een spuitzak. Snijd de bananen in schijfjes
®- schik de crèmes in een schaal en eg er blokjes rond vér het
v
karamelliseren, zo behouden ze hun zachte textuur.
en dresser ze in glazen of in potjes, met de room en de
2 karamelsauzen. Bananen worden snel bruin, dien je dessert dus
VOEDINGSWAARDEN PER 100 6
ENERGIE 824 KJ /197 KCAL | VETTEN 118 G | VERZAOIGDE VETZUREN 6,76 | KOOLHYDRATEN 19,6 6 |
meteen op!
VOEDINGSWAARDEN PER 100 6
SUKERS 19,46 | VEZÆLS 016 | EWITTEN 326 | ZOUT 0,26
ENERGIE 886 KJ / 213KCAL | VETTEN16G | VERZADIGDE VETZURENIOSG | KOOLHYDRATEN 1,46 |
SUIKERS 9,56 | VEZELS 16 | EIWITTEN 5,26 | ZOUT 026
ECLAIRS MET GANACHE VAN PURE CHOCOLADE EN PECANNOTEN W
EU
MOEILIJK
B PERS.
PUS
© Maak de banketbakkersroom: verwarm de
minuten baktijd de deur van de oven op een kier
©
melk zachtjes in een grote steelpan, tot net onder
met behulp van een houten lepel, zodat de eclairs
het kookpunt. Klop de eidooiers met de suiker,
goed drogen (maar open de deur niet vroeger).
Voor het soezendeeg:
het zout, de bloem en het maïszetmeel. Voeg een
Laat de eclairs op een rooster afkoelen.
+ Zeieren
pollepel warme melk toe en klop. Haal de steelpan
© Maak de ganache: breng de room aan de kook
« 8cl melk
met de boter. Haal de pan van het vuur, voeg de
van het vuur, giet er het mengsel bij en klop. Breng
+ 100 bloem
al roerend aan de kook en laat 2 min pruttelen. Giet
gehakte chocolade toe en laat 2 min rusten. Meng
+ 10 gairtrade-birietsuiker
in een schaal, dek af met vershoudfolie en zet in
met een garde en laat rusten.
+ 70 gboter
de koelkast.
© Doe de banketbakkersroom in een spuitzak
+ Lsnufiezout
© Maak het soezendeeg: verwarm de oven voor
met een tuit van 6 mm. Maak met een potlood
Voor de banketbakkersroom:
op 150°C. Breng 8 cl water en de melk aan de kook
3 gaten aan de onderkant van elke eclair en vul
« Seidooiers
in een grote steelpan met de boter in stukken,
ze met room. Draai de eclairs om en verdeel er de
ganache over. Laat de ganache een beetje stollen
« 4,1 dl volle melk
de suiker en het zout. Haal de pan van het vuur
+ 20 gbloëm
en voeg de bloem in één keer toe. Meng met een
in de koelkast.
+ 20 maïszetmeel
© Maak de gekaramelliseerde pecannoten:
spatel, tot het deeg een bol vormt die van de
+ 80 g Fairtrade -biorietsuiker
wanden loskomt. Zet de pan terug op een zacht
verwarm de suiker in een braadpan, tot hij lichtjes
« 1 snufje zout
vuurtje om het deeg wat te drogen en bewerk
opborrelt. Voeg de pecannoten toe, meng ze goed
Voor de chocoladeganache:
het intussen met een spatel tot er zich een vliesje
onder de karamel en strooi ze op bakpapier. Laat
+ Ldiroom
vormt op de wanden. Haal opnieuw van het vuur
opstijven. Werk de eclairs af met de pecannoten
en serveer.
+ 100 g pure Fairtrade-biochocolade 709%
en laat lauw worden. Klop de eieren los en roer er
« 25 g boter
beetje bij beetje % van onder het deeg, Schep een
Ri
Voor de gekaramelliseerde
Zo deser je hetsoezendeeg perfect: houd de spuitzak in
beetje deeg op een spatel: het deeg moet aan de
pecannoten:
spatel plakken en pas na een tijdje in een punt van
een hoek van 45° met de ovenplaat en pers de spuitzak net
+ 100 g pecannoten
de spatel glijden. Voeg nog een beetje losgeklopt
genoeg zodat de deeg worsten dezelfde diameter hebben dl
de tuit, Sri
« Zel Fairtrade-biorietsuiker
ei toe als dit niet het geval is. Giet het deeg in
jd het deeg met een mes met een glad lemmet en
een spuitzak met een gladde tuit van 20 mm.
maak het indien nodig wat gladder met je natte vinger.
Bedek een ovenplaat met bakpapier en spuit er
VOEDINGSWAARDEN PER 100 6
deegworsten van 14 cm op, telkens op 3 cm van
ENERGIE 1702 KJ / 403 KCAL | VETTEN 29,5 6
VERZADIGDE VETZUREN 13,26 | KOOLHYDRATEN 2750 | SUKERS 1786 |
elkaar. Bak ze tot je een korst ziet verschijnen
en ze lichtbruin kleuren. Zet tijdens de laatste
VEZELS 276 | EIWITTEN 726 | ZOUT 0,36
101