Delhaize - Folder van 01.10.2021 tot 30.11.2021 - Pagina 101




Hier is pagina 101 van 118 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.10.2021 tot 30.11.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

DE ZOETE BLADZIJDEN "Pi

BANOFFEE IN EEN GLAS

CREME BRÛLÉE MET KOFFIE EN RIETSUIKER

ww

%

CERA

A 4 PERS.

PUS

© 15 MIN + 1U KOOKTIJD (+3 U AFKOELTIJD) @ GEMIDDELD & €

A 6 PERS.

PUS

©

eo

+ 2 Fairtrade-bananen

+ Seidooiers

Voor de karamelsauzen met gezouten boter en cacao:

+ 50 g+ Gel Fairtrade-bioretsuiker

+ 250 g kaaswrongel Werbomont

«2,5 dlroom

+ 2 diroom met 35% VG.

Extra:

+ 1 dizure room

+ 2 divolle melk

+ brander

+ 100 Fairtrade-biorietsuiker

+ Lel Fairtrade-biorietsuiker

+ Lel cacaopoëder

+ 1 diFairtrade-koffie

+ 50 g gezouten boter

© Verwarm de oven voor op 100°C op hetelucht (of 110°C

© Maak de karamelsauzen: smelt de suiker en el water in

op natuurlijke convectie). Meng voorzichtig de eidooiers met

een steelpan met dikke bodem, zonder te mengen. De karamel

50 g suiker, zonder te kloppen en zonder ze te doen schuimen.

zal opborrelen en kleuren (rietsuiker is op zich al gebruind dus

Meng er de room, de melk en de koffie onder.

is het moeilijk om je op de kleur te baseren, ga daarom op de

® schik potjes voor crème brûlée op een ovenplateau en verdeel

gekaramelliseerde geur af om naar de volgende stap te gaan).

de bereiding over de potjes. Schuif de plateau in de oven, giet er

Roer de boter onder de karamel, haal de pan van het vuur en laat

warm water in tot op halve hoogte van de potjes. Bak 1 u. Laat

smelten. Giet er de room bij (de bereiding zal stollen) en zet de pan

volledig afkoelen en zet in de koelkast: de crèmes moeten heel

terug op het vuur. Meng tot een gladde karamel. Laat afkoelen en

koud zijn.

zet 2 u in de koelkast, zo wordt de karamel smeuïg. Meng de helft

® Bestrooi, net voor het opdienen, elke crème met 1 el suiker en

van de karamel met de cacao.

karamelliseer ze met een brander. Laat even stollen en serveer.

© Meng de kaaswrongel, de zure room en de suiker. Doe

de bereiding in een spuitzak. Snijd de bananen in schijfjes

®- schik de crèmes in een schaal en eg er blokjes rond vér het

v

karamelliseren, zo behouden ze hun zachte textuur.

en dresser ze in glazen of in potjes, met de room en de

2 karamelsauzen. Bananen worden snel bruin, dien je dessert dus

VOEDINGSWAARDEN PER 100 6

ENERGIE 824 KJ /197 KCAL | VETTEN 118 G | VERZAOIGDE VETZUREN 6,76 | KOOLHYDRATEN 19,6 6 |

meteen op!

VOEDINGSWAARDEN PER 100 6

SUKERS 19,46 | VEZÆLS 016 | EWITTEN 326 | ZOUT 0,26

ENERGIE 886 KJ / 213KCAL | VETTEN16G | VERZADIGDE VETZURENIOSG | KOOLHYDRATEN 1,46 |

SUIKERS 9,56 | VEZELS 16 | EIWITTEN 5,26 | ZOUT 026

ECLAIRS MET GANACHE VAN PURE CHOCOLADE EN PECANNOTEN W

EU

MOEILIJK

B PERS.

PUS

© Maak de banketbakkersroom: verwarm de

minuten baktijd de deur van de oven op een kier

©

melk zachtjes in een grote steelpan, tot net onder

met behulp van een houten lepel, zodat de eclairs

het kookpunt. Klop de eidooiers met de suiker,

goed drogen (maar open de deur niet vroeger).

Voor het soezendeeg:

het zout, de bloem en het maïszetmeel. Voeg een

Laat de eclairs op een rooster afkoelen.

+ Zeieren

pollepel warme melk toe en klop. Haal de steelpan

© Maak de ganache: breng de room aan de kook

« 8cl melk

met de boter. Haal de pan van het vuur, voeg de

van het vuur, giet er het mengsel bij en klop. Breng

+ 100 bloem

al roerend aan de kook en laat 2 min pruttelen. Giet

gehakte chocolade toe en laat 2 min rusten. Meng

+ 10 gairtrade-birietsuiker

in een schaal, dek af met vershoudfolie en zet in

met een garde en laat rusten.

+ 70 gboter

de koelkast.

© Doe de banketbakkersroom in een spuitzak

+ Lsnufiezout

© Maak het soezendeeg: verwarm de oven voor

met een tuit van 6 mm. Maak met een potlood

Voor de banketbakkersroom:

op 150°C. Breng 8 cl water en de melk aan de kook

3 gaten aan de onderkant van elke eclair en vul

« Seidooiers

in een grote steelpan met de boter in stukken,

ze met room. Draai de eclairs om en verdeel er de

ganache over. Laat de ganache een beetje stollen

« 4,1 dl volle melk

de suiker en het zout. Haal de pan van het vuur

+ 20 gbloëm

en voeg de bloem in één keer toe. Meng met een

in de koelkast.

+ 20 maïszetmeel

© Maak de gekaramelliseerde pecannoten:

spatel, tot het deeg een bol vormt die van de

+ 80 g Fairtrade -biorietsuiker

wanden loskomt. Zet de pan terug op een zacht

verwarm de suiker in een braadpan, tot hij lichtjes

« 1 snufje zout

vuurtje om het deeg wat te drogen en bewerk

opborrelt. Voeg de pecannoten toe, meng ze goed

Voor de chocoladeganache:

het intussen met een spatel tot er zich een vliesje

onder de karamel en strooi ze op bakpapier. Laat

+ Ldiroom

vormt op de wanden. Haal opnieuw van het vuur

opstijven. Werk de eclairs af met de pecannoten

en serveer.

+ 100 g pure Fairtrade-biochocolade 709%

en laat lauw worden. Klop de eieren los en roer er

« 25 g boter

beetje bij beetje % van onder het deeg, Schep een

Ri

Voor de gekaramelliseerde

Zo deser je hetsoezendeeg perfect: houd de spuitzak in

beetje deeg op een spatel: het deeg moet aan de

pecannoten:

spatel plakken en pas na een tijdje in een punt van

een hoek van 45° met de ovenplaat en pers de spuitzak net

+ 100 g pecannoten

de spatel glijden. Voeg nog een beetje losgeklopt

genoeg zodat de deeg worsten dezelfde diameter hebben dl

de tuit, Sri

« Zel Fairtrade-biorietsuiker

ei toe als dit niet het geval is. Giet het deeg in

jd het deeg met een mes met een glad lemmet en

een spuitzak met een gladde tuit van 20 mm.

maak het indien nodig wat gladder met je natte vinger.

Bedek een ovenplaat met bakpapier en spuit er

VOEDINGSWAARDEN PER 100 6

deegworsten van 14 cm op, telkens op 3 cm van

ENERGIE 1702 KJ / 403 KCAL | VETTEN 29,5 6

VERZADIGDE VETZUREN 13,26 | KOOLHYDRATEN 2750 | SUKERS 1786 |

elkaar. Bak ze tot je een korst ziet verschijnen

en ze lichtbruin kleuren. Zet tijdens de laatste

VEZELS 276 | EIWITTEN 726 | ZOUT 0,36

101