Delhaize - Folder van 01.10.2021 tot 30.11.2021 - Pagina 54




Hier is pagina 54 van 118 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 01.10.2021 tot 30.11.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

B

| ONZE PRODUCENTEN ACHTERNA

É

We hebben met Johan en Dionne afgesproken op hun theeplantage. Tijdens

ons bezoek konden we met onze eigen ogen zien hoe thee geproduceerd wordt

ir

ai

— dat is Dionnes werk. Bijna alles wordt nog op traditionele wijze met de hand

gedaan. Nadien werden we getrakteerd op een theeceremonie met prachtige

8 JAAR

aardewerken theepotten die Johan als souvenirs van zijn reizen meebracht …

DAT.IS DE PN

HA

“Johan, waar komt jouw voorliefde voor thee vandaan?”

OM VERSCHILLENDE THEEI

“In mijn kindertijd heb ik veel tijd in het bedrijf van mijn grootvader

KRUISEN EN EEN ROBUUSI

doorgebracht. Hij had altijd een grote glazen fles met thee bij die hij met mij deelde.

SINENSIS TE KWEKEN/D!

Zo heb ik thee leren drinken en waarderen.”

IS AAN ONS KLIMAAT.

“Tijdens een reis naar China heb je het licht gezien …”

“Inderdaad. Ik was van alles over thee aan het leren, bijv. dat groene, zwarte

2 GRAM

en witte thee allemaal van dezelfde plant afkomstig is: de Camellia sinensis. Ik was

AEON Ÿ

plantenkweker en theeliefhebber, maar dat wist ik helemaal niet. In China heb ik ook

INEEEN THEEZAKJE.

zelf thee leren maken. En ik heb aan den lijve ondervonden hoe een vers gezet kopje

thee zowel een verkwikkende als een ontspannende werking kan hebben. Dus toen ik

VAN 100 KG ‚VERSE

terug thuis was, wou ik die thee-ervaringen van daar delen met de mensen van hier.”

THEEB!

“Je wou verse en vooral milieubewuste thee aanbieden?”

delkim

EIG

6

ETI

“Weet je, in China drink je thee met respect: respect voor de persoon die de

aut]

thee geproduceerd heeft, voor de persoon die de thee drinkt en voor de natuur.

x

Maar de thee die mensen bij ons drinken heeft een lange weg afgelegd. Dat is niet

goed voor de smaak, maar ook niet voor de planeet. Daarom ben ik beginnen

nadenken over hoe je op een meer respectvolle manier thee kunt produceren.

En omdat ik al planten kweekte, was de stap snel gezet! Dat gebeurde natuurlijk

niet zonder slag of stoot. Ik heb uiteindelijk 8 jaar nodig gehad om een theeplant te

kweken die in ons klimaat gedijt en voor ik van mijn eerste kopje lokale thee kon

genieten”

“Het verschil qua duurzaamheid is ongelooflijk!”

“Dat klopt, omdat de thee hier geproduceerd wordt natuurlijk, maar ook door

onze natuurlijke teeltmethode. Vergeleken met een thee van de andere kant van de

E*

ee

er

wereld, gebruiken wij tot 99% minder water en energie, en stoten we 96% minder

+

CO, uit. Bovendien, zoals ik vaak zeg, produceren onze theeplanten zuurstof en



>>

hebben ze helemaal geen koolstofvoetafdruk!”

EN}

D

ya

N

“Dionne, hoe heb je geleerd hoe je thee maakt?”

oe

N

N

“Met een theesommeliere. Ze heeft me geleerd hoe je naar thee kijkt,

72

{

a

LC

eraan ruikt en hem proeft. Vervolgens heeft ze me de traditionele productiemethode

bijgebracht. Dat is een heel soepel proces … Het is een kunst om verschillende

hed

S

4

N

smaken en aroma's te creëren door meer of minder de tijd te nemen voor de

pa,

pe

A

verschillende stappen in het productieproces. Zo kun je ontelbare smaken creören

B

A,

N

%

DS

eo.

BE

van een en dezelfde plant!”

SE]

“Wat is jouw lievelingsthee en hoe drink je hem het liefst?”

“Ik ben dol op de smaak van groene thee. En, net zoals mijn grootvader, drin

Be VRR

ee

ik die de hele dag door.”

BE

=

's Avonds drink ik graag een chaï met melk — of soms een scheutje Baileys. (lacht)

“Volgens onderzoek van de Jonge Academie en de Universiteit van Amsterdam.

54