Delhaize - Folder van 17.06.2021 tot 31.07.2021 - Pagina 91
Hier is pagina 91 van 134 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 17.06.2021 tot 31.07.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
KEUKENCHALLENGE 5
OP DE BARBECUE
E)
TOMAHAWKSTEAK
B,
SALADE VAN OP
WE
P129
OP DE BARBECUE
Pa
DE BARBECUE
P.
1
123
GEROOKTE FORELFILETS
EN BLOEMKOOLCREME
GEBLAKERDE GROENTEN
© 15MIN + 45MIN KOOKTIJD (+ 20 MIN AFKOELTUD)
aD
m®
» 1 lerse tomahawk
Voor de garnituur:
oo
« 4 Ardense forelfilets
Peper en zout
(e 12e)
» 4 maiskolven
met vel
IJsblokjes
+ 2 zoete puntpaprika's,
« 8 takjes kruiden
« 2 takjes rozemarijn
+ 800 g vastkokende
« 1 bloemkool
Voor de rucolaolie:
+ Aelolifolie
aardappelen
+ 1 grote paprika
naar keuze: oregano,
« Zelcitroensap
«20 g rucola
Peper
« 1 knoflookbol
« 4 trostomaten
tijm, basilicum …
+ 4 takjes tijm
+ teentje knoflook
« 1 preiwit
+ Aelolifolie
+ Fleur de sel
+ Atakjes tiim
+ 4 takjes peterselie
+ 1 di slaolie
+ el olijfolie
« aubergine
Peper en zout
+ 50 g boter
Peper en zout
- Peper en zout
+ Loourgette
Extra:
+ 2elolifolie
Extra:
+ 2 grote sjalotten
+ Plancha
+ 2 ontvette gevogelte
+ Rookplanken
© Schuif detomahawksteak gedurende
+ 2 grote aardappelen
bouillonblokjes
Lu in een voorverwarmde oven op 60°C.
Laat de hele lookbol meebakken.
© Zet een plancha op de barbecue.
© Verdeel de bloemkool in roosjes. Snijd
Pel enkel de sjalotten en schik ze met
zein2ens
© Kook de ongeschilde aardappelen in
de overige hele groenten op de plancha.
jd de grote kanten met de
kokend water of stoom ze (+ 25 min). Snijd
mandoline in fijne plakjes. Laat de mooiste
Bak ze + 45 min tot ze zwartgeblakerd zijn.
plakjes (+ % van de bloemkool) in een kleine
ze in partjes. Meng de aardappelpartjes met
Draai ze tussentijds af en toe om.
% van de olijfolie, de tijm, de gehalveerde
slakom met water en de ijsblokjes weken.
@ Doe de groenten in een grote schaal,
Laat in de koelkast rusten.
knoflookbol, peper en zout in een kleine
dek ze hermetisch af en laat ze afkoelen.
gietijzeren schaal.
@ Doe de rest van de bloemkool in een
Schi en ontpit de groenten indien nodig.
kookpot, overgiet met koud water, voeg de
® Smeer de maiskolven in met de rest
Schik de ze op de dienschotel, besprenkel
van de olie. Leg ze op de zijkanten van de
verkruimelde bouillonblokjes toe en breng
alles met olijfolie, kruid met peper, zout
aan de kook. Laat 15 min sudderen.
barbecue (draai ze af en toe). Bestrijk het
en bestrooi met plukjes kruiden. Serveer
vlees met olijfolie, kruid het met peper, zout
© Leg de forelfilets op rookplanken. Kruid
en bestrooi het met rozemarijn. Gril het
eventueel bij de viees- of visgrillades.
ze met peper, zout en bestrooi ze met tijm.
Dankzij deze techniek hebben de groenten
vlees 5 min per kant op de barbecue, op een
Zet de planken op de barbecue (niet te
schoeirooster. Heb je geen schroeirooster?
een heerlijke gerookte smaak.
warm), sluit het deksel en laat 15 min roken.
Draai het vlees dan na 2 of 3 min een
De aangeduide groenten zijn slechts een
© Maak de rucolaolie: mix de gehakte
kwartslag om het in ruitvorm te grillen.
7
gepelde knoflook met de olie en de
voorbeeld, je kunt perfect een salade voorzien
Zet tegelijk de schaal met de aardappelen
met 1 enkele groentesoort.
grofgehakte rucola. Kruid met peper en zout.
op het rooster om ze te bakken.
© Laat de rauwe bloemkoolplakjes
VOEDING SWAARDEN PER 100 6
uitlekken en meng ze met de olijfolie, het
© Leg de tomahawk op een plank, bedek
ENERGIE 226,8 KJ /54,2 KCAL | VETTEN 266
hem met aluminiumpapier en laat hem
VERZADIGDE VETZUREN 0,46 | KOOLHYDRATEN 546
citroensap, peper en zout. Laat de gekookte
5 min rusten. Houd het bot met 1 hand vast
SUIKERS 3,46 | VEZELS 186 | EIWITTEN 1,36 | ZOUT 0446
bloemkool uitlekken en mix hem met de
en snijd het vlees overlangs los van het
boter tot een smeuïge crème fijn. Breng
verder op smaak.
bot. Snijd het vlees in dikke sneetjes en
kruid ze met peper en zout. Serveer met de
m
© Dresseer debloemkoolcreme en de
forelfilets op de borden. Besprenkel ze met
aardappelen, de mais en een grote salade.
een scheutje rucolaolie, voeg de rauwe
De tomahawk is speciaal voor de barbecue
OGEU
bloemkool toe en werk af met peterselie.
5
gesneden: het bot is handig om de steak te
AROMATISCH WATER
Dien lauw op.
draaien en te manipuleren zonder erin te prikken
Natuurlijk mineraalwater
1
zodat hij lekker sappig blijft.
met een vleugje
Heb je geen rookplank? Geen probleem:
VOEDINGSWAARDEN PER 100 6
zus
watermeloen, zoals
leg de filets op een plancha of een grill
ENERGIE 660,5 K1/ 157,8 KCAL | VETTEN 136
dat van Ogeu? Heerlik
en voeg rookhoutsnippers toe op de
VERZADIGDE VETZUREN 246 | KOOLKYORATEN 10,86
verfrissend bij pittige
gloeiende houtskool.
SUIKERS 2,56 | VEZELS1,06 | EIWITTEN 11,76 | ZOUT 0,256
u
BBQ-gerechten.
VOEDING SWAARDEN PER 100 6
ENERGIE 688,8 KI / 164,5 KCAL | VETTEN 13,46
VERZADIGDE VETZUREN 3,76 | KOOLHYDRATEN 1,76
SUIKERS 146 | VEZELS 166 | EIWITTEN 846 | ZOUT 1266
WEBER® SEAR GRATE*
WEBER® BAKPLAAT*
Maakt mooie
Ideaal om fine
grilpatronen in je
ingrediënten zoals
favoriete ingrediënten,
groenten en gamba's)
terwijl het vochten de
ook klaar te maken op
smaak bewaard blijven.
je Weber® barbecie.
“Geschikt voor Gourmet BBQ System grilroosters. Meer info opwebercom/be
9