Delhaize - Folder van 17.06.2021 tot 31.07.2021 - Pagina 91




Hier is pagina 91 van 134 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 17.06.2021 tot 31.07.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

KEUKENCHALLENGE 5

OP DE BARBECUE

E)

TOMAHAWKSTEAK

B,

SALADE VAN OP

WE

P129

OP DE BARBECUE

Pa

DE BARBECUE

P.

1

123

GEROOKTE FORELFILETS

EN BLOEMKOOLCREME

GEBLAKERDE GROENTEN

© 15MIN + 45MIN KOOKTIJD (+ 20 MIN AFKOELTUD)

aD



» 1 lerse tomahawk

Voor de garnituur:

oo

« 4 Ardense forelfilets

Peper en zout

(e 12e)

» 4 maiskolven

met vel

IJsblokjes

+ 2 zoete puntpaprika's,

« 8 takjes kruiden

« 2 takjes rozemarijn

+ 800 g vastkokende

« 1 bloemkool

Voor de rucolaolie:

+ Aelolifolie

aardappelen

+ 1 grote paprika

naar keuze: oregano,

« Zelcitroensap

«20 g rucola

Peper

« 1 knoflookbol

« 4 trostomaten

tijm, basilicum …

+ 4 takjes tijm

+ teentje knoflook

« 1 preiwit

+ Aelolifolie

+ Fleur de sel

+ Atakjes tiim

+ 4 takjes peterselie

+ 1 di slaolie

+ el olijfolie

« aubergine

Peper en zout

+ 50 g boter

Peper en zout

- Peper en zout

+ Loourgette

Extra:

+ 2elolifolie

Extra:

+ 2 grote sjalotten

+ Plancha

+ 2 ontvette gevogelte

+ Rookplanken

© Schuif detomahawksteak gedurende

+ 2 grote aardappelen

bouillonblokjes

Lu in een voorverwarmde oven op 60°C.

Laat de hele lookbol meebakken.

© Zet een plancha op de barbecue.

© Verdeel de bloemkool in roosjes. Snijd

Pel enkel de sjalotten en schik ze met

zein2ens

© Kook de ongeschilde aardappelen in

de overige hele groenten op de plancha.

jd de grote kanten met de

kokend water of stoom ze (+ 25 min). Snijd

mandoline in fijne plakjes. Laat de mooiste

Bak ze + 45 min tot ze zwartgeblakerd zijn.

plakjes (+ % van de bloemkool) in een kleine

ze in partjes. Meng de aardappelpartjes met

Draai ze tussentijds af en toe om.

% van de olijfolie, de tijm, de gehalveerde

slakom met water en de ijsblokjes weken.

@ Doe de groenten in een grote schaal,

Laat in de koelkast rusten.

knoflookbol, peper en zout in een kleine

dek ze hermetisch af en laat ze afkoelen.

gietijzeren schaal.

@ Doe de rest van de bloemkool in een

Schi en ontpit de groenten indien nodig.

kookpot, overgiet met koud water, voeg de

® Smeer de maiskolven in met de rest

Schik de ze op de dienschotel, besprenkel

van de olie. Leg ze op de zijkanten van de

verkruimelde bouillonblokjes toe en breng

alles met olijfolie, kruid met peper, zout

aan de kook. Laat 15 min sudderen.

barbecue (draai ze af en toe). Bestrijk het

en bestrooi met plukjes kruiden. Serveer

vlees met olijfolie, kruid het met peper, zout

© Leg de forelfilets op rookplanken. Kruid

en bestrooi het met rozemarijn. Gril het

eventueel bij de viees- of visgrillades.

ze met peper, zout en bestrooi ze met tijm.

Dankzij deze techniek hebben de groenten

vlees 5 min per kant op de barbecue, op een

Zet de planken op de barbecue (niet te

schoeirooster. Heb je geen schroeirooster?

een heerlijke gerookte smaak.

warm), sluit het deksel en laat 15 min roken.

Draai het vlees dan na 2 of 3 min een

De aangeduide groenten zijn slechts een

© Maak de rucolaolie: mix de gehakte

kwartslag om het in ruitvorm te grillen.

7

gepelde knoflook met de olie en de

voorbeeld, je kunt perfect een salade voorzien

Zet tegelijk de schaal met de aardappelen

met 1 enkele groentesoort.

grofgehakte rucola. Kruid met peper en zout.

op het rooster om ze te bakken.

© Laat de rauwe bloemkoolplakjes

VOEDING SWAARDEN PER 100 6

uitlekken en meng ze met de olijfolie, het

© Leg de tomahawk op een plank, bedek

ENERGIE 226,8 KJ /54,2 KCAL | VETTEN 266

hem met aluminiumpapier en laat hem

VERZADIGDE VETZUREN 0,46 | KOOLHYDRATEN 546

citroensap, peper en zout. Laat de gekookte

5 min rusten. Houd het bot met 1 hand vast

SUIKERS 3,46 | VEZELS 186 | EIWITTEN 1,36 | ZOUT 0446

bloemkool uitlekken en mix hem met de

en snijd het vlees overlangs los van het

boter tot een smeuïge crème fijn. Breng

verder op smaak.

bot. Snijd het vlees in dikke sneetjes en

kruid ze met peper en zout. Serveer met de

m

© Dresseer debloemkoolcreme en de

forelfilets op de borden. Besprenkel ze met

aardappelen, de mais en een grote salade.

een scheutje rucolaolie, voeg de rauwe

De tomahawk is speciaal voor de barbecue

OGEU

bloemkool toe en werk af met peterselie.

5

gesneden: het bot is handig om de steak te

AROMATISCH WATER

Dien lauw op.

draaien en te manipuleren zonder erin te prikken

Natuurlijk mineraalwater

1

zodat hij lekker sappig blijft.

met een vleugje

Heb je geen rookplank? Geen probleem:

VOEDINGSWAARDEN PER 100 6

zus

watermeloen, zoals

leg de filets op een plancha of een grill

ENERGIE 660,5 K1/ 157,8 KCAL | VETTEN 136

dat van Ogeu? Heerlik

en voeg rookhoutsnippers toe op de

VERZADIGDE VETZUREN 246 | KOOLKYORATEN 10,86

verfrissend bij pittige

gloeiende houtskool.

SUIKERS 2,56 | VEZELS1,06 | EIWITTEN 11,76 | ZOUT 0,256

u

BBQ-gerechten.

VOEDING SWAARDEN PER 100 6

ENERGIE 688,8 KI / 164,5 KCAL | VETTEN 13,46

VERZADIGDE VETZUREN 3,76 | KOOLHYDRATEN 1,76

SUIKERS 146 | VEZELS 166 | EIWITTEN 846 | ZOUT 1266

WEBER® SEAR GRATE*

WEBER® BAKPLAAT*

Maakt mooie

Ideaal om fine

grilpatronen in je

ingrediënten zoals

favoriete ingrediënten,

groenten en gamba's)

terwijl het vochten de

ook klaar te maken op

smaak bewaard blijven.

je Weber® barbecie.

“Geschikt voor Gourmet BBQ System grilroosters. Meer info opwebercom/be

9