Delhaize - Folder van 17.06.2021 tot 31.07.2021 - Pagina 77




Hier is pagina 77 van 134 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 17.06.2021 tot 31.07.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

DE TIPS VAN Loïc FA

4

LOÏC VAN IMPE: “Mijn tante is getrouwd met een

MEET & GREET

Servische man uit Belgrado, die zijn culinaire

tradities maar al te graag met de hele familie

Je vraagt je misschien af wie

Loic Van Impe is en wat hij

deelde. Een onvergetelijke jeugdherinnering is

doet? De food blogger en

het jongens- en meisjesfeest van mijn neven

en nichten. Het is een orthodox ritueel waarbij

vlogger is “Zot van koken”,

jongens en meisjes de overstap maken van kind

net zoals zijn gelijknamige

kookprogramma op VTM.

naar volwassene. Op die dag roosteren het kind en

de ouder in kwestie een volledig lam op een stok

Hij schreef al verschillende

boven hete kolen in een put in de grond. De meest

kookboeken, waarin wereldse

gerechten met lokale

authentieke vorm van BBQ, toch? We noemen

ingrediënten en een stevige

het niets voor niets het Obelix-feest! (lacht)

snuf rock-'n-roll centraal

af

staan. Hij trakteert je vanaf.

nu ook via Delhaize magazine

UREN GAREN, UREN PRATEN

op praktische tips om

Loïc: “Tijdens de gaartijd van het lam, die

Ms

meerdere uren duurt, praten kind en ouder

vontuurlijker te koken, te eten

ke

en te leven.

bij over hoe het is om een volwassene te zijn.

De traditie draait om gezellig samenzijn

en verbinding; twee zaken die we tijdens de

afgelopen lockdowns toch ongelooflijk hebben

gemist, hé?! Als het lam klaar is, wordt het pulled

lamb gedeeld met de hele familie. Zin in lam,

maar geen zin om een put in de grond te graven

A

(lacht)? Probeer deze recepten van delhaize.be

eens uit: gekonfijt lam of mixed grill van lam en

+

fijne groentjes … Gegarandeerd succes!”

The

a

GROENTEN IN DE HOOFDROL

L0ÏC: “Er horen ook ongelooflijk veel side

dishes bij Servische grill. Groenten spelen

een belangrijke rol. Vaak zijn dat de meest

eenvoudige lokaal geteelde groenten, die

met klassieke BBQ-technieken naar een hoger

niveau worden getild. Denk bijvoorbeeld aan

à

traag gegaarde knolselder, geroosterde paprika,

gebakken ui … Een van mijn lievelingssauzen,

CT li

ajvar, is trouwens gemaakt op basis van

% vegetarisch

geroosterde paprika en aubergine. Hééérlijk bij

de BBQ of als smaakmaker op je hamburger”

TE Con

_ verrijking, want

£

PLJESKAVICA, PLEASE!

Loïc: “Als je geen uuuren tijd hebt om een

TRS Kel

lam te roosteren (lachò, kun je ook andere

CPC BGG

Servische BBQ-toppers uit je mouw schudden

zoals pljeskavica. Je kunt het vergelijken met

de Servische versie van de Turkse köfte. Het

dingen doen =

wordt gemaakt met grof gemalen gehakt, vaak



een mix van varken en rund, en afgewerkt met

LUS op de grill!

Vegeta (een bouillonblokje) en … bakpoeder. Gek?

es”

kds

“4

m)

Niet echt, het bakpoeder geeft je vleesballetjes of

burger een licht elastische structuur en meer bite.

Kortom, zeker het proberen waard!”

Le

jn

+ *

A

#

à

zel

2

ar

Ko