Delhaize - Folder van 17.06.2021 tot 31.07.2021 - Pagina 77
Hier is pagina 77 van 134 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 17.06.2021 tot 31.07.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
DE TIPS VAN Loïc FA
4
LOÏC VAN IMPE: “Mijn tante is getrouwd met een
MEET & GREET
Servische man uit Belgrado, die zijn culinaire
tradities maar al te graag met de hele familie
Je vraagt je misschien af wie
Loic Van Impe is en wat hij
deelde. Een onvergetelijke jeugdherinnering is
doet? De food blogger en
het jongens- en meisjesfeest van mijn neven
en nichten. Het is een orthodox ritueel waarbij
vlogger is “Zot van koken”,
jongens en meisjes de overstap maken van kind
net zoals zijn gelijknamige
kookprogramma op VTM.
naar volwassene. Op die dag roosteren het kind en
de ouder in kwestie een volledig lam op een stok
Hij schreef al verschillende
boven hete kolen in een put in de grond. De meest
kookboeken, waarin wereldse
gerechten met lokale
authentieke vorm van BBQ, toch? We noemen
ingrediënten en een stevige
het niets voor niets het Obelix-feest! (lacht)
snuf rock-'n-roll centraal
af
staan. Hij trakteert je vanaf.
nu ook via Delhaize magazine
UREN GAREN, UREN PRATEN
op praktische tips om
Loïc: “Tijdens de gaartijd van het lam, die
Ms
meerdere uren duurt, praten kind en ouder
vontuurlijker te koken, te eten
ke
en te leven.
bij over hoe het is om een volwassene te zijn.
De traditie draait om gezellig samenzijn
en verbinding; twee zaken die we tijdens de
afgelopen lockdowns toch ongelooflijk hebben
gemist, hé?! Als het lam klaar is, wordt het pulled
lamb gedeeld met de hele familie. Zin in lam,
maar geen zin om een put in de grond te graven
A
(lacht)? Probeer deze recepten van delhaize.be
eens uit: gekonfijt lam of mixed grill van lam en
+
fijne groentjes … Gegarandeerd succes!”
The
a
GROENTEN IN DE HOOFDROL
L0ÏC: “Er horen ook ongelooflijk veel side
dishes bij Servische grill. Groenten spelen
een belangrijke rol. Vaak zijn dat de meest
eenvoudige lokaal geteelde groenten, die
met klassieke BBQ-technieken naar een hoger
niveau worden getild. Denk bijvoorbeeld aan
à
traag gegaarde knolselder, geroosterde paprika,
gebakken ui … Een van mijn lievelingssauzen,
CT li
ajvar, is trouwens gemaakt op basis van
% vegetarisch
geroosterde paprika en aubergine. Hééérlijk bij
de BBQ of als smaakmaker op je hamburger”
TE Con
_ verrijking, want
£
PLJESKAVICA, PLEASE!
Loïc: “Als je geen uuuren tijd hebt om een
TRS Kel
lam te roosteren (lachò, kun je ook andere
CPC BGG
Servische BBQ-toppers uit je mouw schudden
zoals pljeskavica. Je kunt het vergelijken met
de Servische versie van de Turkse köfte. Het
dingen doen =
wordt gemaakt met grof gemalen gehakt, vaak
”
een mix van varken en rund, en afgewerkt met
LUS op de grill!
Vegeta (een bouillonblokje) en … bakpoeder. Gek?
es”
kds
“4
m)
Niet echt, het bakpoeder geeft je vleesballetjes of
burger een licht elastische structuur en meer bite.
Kortom, zeker het proberen waard!”
Le
jn
+ *
A
#
à
zel
2
ar
Ko