Delhaize - Folder van 17.06.2021 tot 31.07.2021 - Pagina 65
Hier is pagina 65 van 134 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 17.06.2021 tot 31.07.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
MOET JE PROEVEN! FA
Berloumi \?
HALLOUMI IS CYPRIOTISCHE KAAS OM TE ROOSTEREN. MAAR WIST JE
DAT ER NU OOK EEN GELIJK(WJAARDIGE KAAS IN BELGIË GEMAAKT WORDT: DE BERLOUMI.
WE KUNNEN NIET WACHTEN TOT DE VOLGENDE BARBECUE!
BERLOUMI IN 6 STAPPEN
EVEN VOORSTELLEN …
Kaasmakerij De Zuivelarij
Berloumi is een kaas van het
Deze kaasmakerij zag in 2014 het licht in Berlare
o
(Oost-Vlaanderen). In het begin legde De Zuivelarij
Stremmen
‘halloumi-type* halfhard, vol van
smaak, lichtjes zout en hij smelt
zich toe op de Kleinschalige productie van kazen
De melk van lokale boeren wordt ’s morgens
niet bij het bakken. Gooi een plak
bereid met melk van boerderijen in de buurt.
vroeg geleverd en verwarmd tot 35°C. Er wordt
in de pan of op de barbecue en bak
Het leek eerder een hobby. Maar dat was buiten
stremsel aan toegevoegd zodat de melk
de kaas tot hij heerlijk krokant is
het succes van hun eerste product gerekend (de
aandikt tot wrongel.
vanbuiten en zalig zacht vanbinnen.
Berloumi nota bene). 2 jaar later installeerden ze
Een pure verwennerij. Het is ook
een kleine, moderne productielijn om de vraag te
e
Vermalen
een topalternatief voor vlees.
kunnen bijhouden. Maar ze zijn trouw gebleven aan
De Vlaamse kaasmaker die deze kaas
hun oorspronkelijke principes: korte keten, directe
De wrongel wordt vermalen tot
fabriceert heeft er zijn eigen draai
link met Belgische producenten, lokale en vaak ook
kleine bolletjes.
aan gegeven: de kaas is verkrijgbaar
biologische ingrediënten.
in verschillende verrukkelijke
©
marinades. Producenten met
Persen en versnijden
De wrongelbolletjes worden in geperforeerde
dergelijke pientere ideeën, die zien,
: HOE MAAK JE HEM KLAAR?
we bij Delhaize graag komen.
bakken gedaan, samengeperst en vervolgens
Snijd de kaas in plakken van een goede am dik,
in blokken versneden.
dompel ze onder in de marinade en bak ze
zachtjes aan weerskanten in de pan
o
of op de barbecue tot ze mooi
Bakken
goudbruin zijn. Om meteen
De blokken kaas worden opgewarmd
van te smullen!
(en verschillende keren omgedraaid)
en vervolgens weer afgekoeld,
Serveer de
©
A
U
K
Berloumi met
Pekelen
he
De kaasblokken gaan dan een nacht in
A
gegrilde groenten
een zoutbad in de koeling.
offrait), in
D L*
U
©
vn valade, aan
Marineren
un spiet, Fasten
En dan moeten ze enkel nog in hun marinade
un hamburger,
ondergedompeld worden voor ze luchtdicht
verpakt worden.
1
üh ven pita.…
'
nd
ne
4 seizoenen, 4 marinades
LIL
De Berloumi volgt de seizoenen met telkens
RECEPTEN
[gr
KAS
B
een andere marinade per seizoen. In de
MET HALLOUMI
&
WIE ZOEKT, DIE VINDT
zomer ruikt hij heerlijk naar de Provence
LÀ EESGECE
(basilicum, oregano, groene peper).
+
65
\