Delhaize - Folder van 17.06.2021 tot 31.07.2021 - Pagina 65




Hier is pagina 65 van 134 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 17.06.2021 tot 31.07.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

MOET JE PROEVEN! FA

Berloumi \?

HALLOUMI IS CYPRIOTISCHE KAAS OM TE ROOSTEREN. MAAR WIST JE

DAT ER NU OOK EEN GELIJK(WJAARDIGE KAAS IN BELGIË GEMAAKT WORDT: DE BERLOUMI.

WE KUNNEN NIET WACHTEN TOT DE VOLGENDE BARBECUE!

BERLOUMI IN 6 STAPPEN

EVEN VOORSTELLEN …

Kaasmakerij De Zuivelarij

Berloumi is een kaas van het

Deze kaasmakerij zag in 2014 het licht in Berlare

o

(Oost-Vlaanderen). In het begin legde De Zuivelarij

Stremmen

‘halloumi-type* halfhard, vol van

smaak, lichtjes zout en hij smelt

zich toe op de Kleinschalige productie van kazen

De melk van lokale boeren wordt ’s morgens

niet bij het bakken. Gooi een plak

bereid met melk van boerderijen in de buurt.

vroeg geleverd en verwarmd tot 35°C. Er wordt

in de pan of op de barbecue en bak

Het leek eerder een hobby. Maar dat was buiten

stremsel aan toegevoegd zodat de melk

de kaas tot hij heerlijk krokant is

het succes van hun eerste product gerekend (de

aandikt tot wrongel.

vanbuiten en zalig zacht vanbinnen.

Berloumi nota bene). 2 jaar later installeerden ze

Een pure verwennerij. Het is ook

een kleine, moderne productielijn om de vraag te

e

Vermalen

een topalternatief voor vlees.

kunnen bijhouden. Maar ze zijn trouw gebleven aan

De Vlaamse kaasmaker die deze kaas

hun oorspronkelijke principes: korte keten, directe

De wrongel wordt vermalen tot

fabriceert heeft er zijn eigen draai

link met Belgische producenten, lokale en vaak ook

kleine bolletjes.

aan gegeven: de kaas is verkrijgbaar

biologische ingrediënten.

in verschillende verrukkelijke

©

marinades. Producenten met

Persen en versnijden

De wrongelbolletjes worden in geperforeerde

dergelijke pientere ideeën, die zien,

: HOE MAAK JE HEM KLAAR?

we bij Delhaize graag komen.

bakken gedaan, samengeperst en vervolgens

Snijd de kaas in plakken van een goede am dik,

in blokken versneden.

dompel ze onder in de marinade en bak ze

zachtjes aan weerskanten in de pan

o

of op de barbecue tot ze mooi

Bakken

goudbruin zijn. Om meteen

De blokken kaas worden opgewarmd

van te smullen!

(en verschillende keren omgedraaid)

en vervolgens weer afgekoeld,

Serveer de

©

A

U

K

Berloumi met

Pekelen

he

De kaasblokken gaan dan een nacht in

A

gegrilde groenten

een zoutbad in de koeling.

offrait), in

D L*

U

©

vn valade, aan

Marineren

un spiet, Fasten

En dan moeten ze enkel nog in hun marinade

un hamburger,

ondergedompeld worden voor ze luchtdicht

verpakt worden.

1

üh ven pita.…

'

nd

ne

4 seizoenen, 4 marinades

LIL

De Berloumi volgt de seizoenen met telkens

RECEPTEN

[gr

KAS

B

een andere marinade per seizoen. In de

MET HALLOUMI

&

WIE ZOEKT, DIE VINDT

zomer ruikt hij heerlijk naar de Provence

LÀ EESGECE

(basilicum, oregano, groene peper).

+

65

\