Delhaize - Folder van 17.06.2021 tot 31.07.2021 - Pagina 45




Hier is pagina 45 van 134 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 17.06.2021 tot 31.07.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

VANDAAG Koop IK ... HPA

GEGRILDE CALAMARES EN INKTVISARMEN, WE

SOLOMILLOBURGERS MET GROENTEPICKLES YE

25 MIN (+ 2 U WEEKTUD)

© GEMAKKELIJK

A 4 PERS.

KERSTOMATEN UIT DE OVEN

P13

P13

9

+ 1 solomillo iberico (+ 350 g)

Voor de groentepickles:

60

Voor de kerstomaten uit de oven:

+ 10g rucola

+ 1 koolrabi

+ 4 grote inktvistubes

+ 4 biohamburgerbroodjes met

+ 1 grote rode ui

+ 600 g gekookte inktvisarmen

+ 800 g kerstrostomaten

sesamzaadjes

« 4 wortelen

« 1 mode peper

+ delolifolie

+ 1 bussel koriander

+ 100 g mayonaise

+ 2 laurierblaadjes

Peper en zout

« Kel harissa in tube

+ 2,5 dl witte azijn

« 2 citroenen

+ 1elolifolie

+ 150 g kristalsuiker

+ 6elolifolie

Peper en zout

« Lelraze peper

» 2 el viskruiden ‘Knoflook & tijm’ Delhaize

« 1 kl gedroogde groene peperbolletjes

« 1 klzout

© Begin met de kerstomaten: verwarm de oven voor op 110°C.

Leg de tomatentrossen in een ovenschaal, besprenkel ze met

© Maakde pickles: breng de azijn, 2,5 dl water en de suiker in

olijfolie, kruid ze met peper, zout en schuif ze 2 u in de oven

een steelpan aan de kook en haal de pan van het vuur. Snipper

(of 1u op 180°C).

de koolrabi, de wortelen en de rode ui heel fijn. Doe ze in een slakom

@ Snijd de calamares aan één kant door om ze te openen.

en besprenkel ze met de azijnbereiding, Roer er de 2 pepersoorten,

Maak met een mes oppervlakkige kruisjes aan de buitenkant.

de laurierblaadjes en het zout onder. Laat minstens 2 u in de

Doe de calamares in een grote schaal, samen met de gespoelde

koelkast rusten.

inktvisarmen, de gehakte korianderstengels, de gehakte ontpitte

© Verwijder een beetje vet van de filet pur, snijd hem in 2 en smeer

rode peper, het sap van 4 citroen, % van de olijfolie en de

hem in met olijfolie. Rooster het vlees 3 min per kant op de barbecue

kruiden. Meng, dek af en laat 1 u in de koelkast marineren.

of op een hete grill. Kruid met peper en zout.

© Rooster de calamares en de inktvisarmen 1 min per

© Meng de mayonaise en de harissa.

kant kort op de barbecue (of op een hete plancha of grill).

© snijd de hamburgerbroodies in 2 en rooster ze (op de barbecue

Besprenkel met de rest van de olijfolie en bestrooi met de

of de gril) Beleg ze met de saus, het vlees in sneetjes, de uitgelekte

gehakte korianderblaadjes. Serveer met de gegrilde resterende

groentepickles en rucola.

citroenstukken en de tomaten uit de oven.

®

@- ‘Solomio’ is het Spaanse woord voor ‘filet pur'. Klinkt perfect om recepten

Ben je bang dat de calamares en de inktvis rubberachtig worden? Bak ze gewoon

7

op basis van filet pur iberico nog meer te verspaansen!

heel kort op een heel hoog vuur, zo eenvoudig is het!

VOEDINGSWAARDEN PER 100 6

VOEDINGSWAARDEN PER 100 6

ENERGIE 496,7 KJ / 118,6 KCAL | VETTEN 6,96 | VERZADIGDE VETZUREN 116

ENERGIE 521,4 KI / 124,5 KCAL | VETTEN 6,26 | VERZADIGDE VETZUREN 106

KOOLHYDRATEN 15,96 | SUIKERS 976 | VEZELS 2,36 | EIWITTEN 6,36 | ZOUT 0516

KOOLHYDRATEN 4,56 | SUIKERS 1,96 | VEZELS 116 | EIWITTEN 12,26 | ZOUT 0,326

E)

MOSSELEN MET VERMOUT,

GEGRILDE MOJITO-OESTERS

VENKELZAADJES EN ZEEKRAAL

P129

P129

gan

+ 120esters

+ Yrode peper

aa

+ 1 kg mosselen

+ 2elolifolie

» 2 limoenen

+ 2takjes munt

+ 2em gember

+ 2elhoning

+ 3 stengels witte selder

« 2 el kruiden ‘Mosselen gastronomisch’

+ 100 g zeekraal

Delhaize

“lui

+ 1 kl venkelzaadjes

© Mixhet sap van de limoenen met 1 dl water, de honing,

de geraspte gember en de muntblaadjes in de beker van de mixer.

» Ys bussel bladpeterselie

+ 1 kl zachte chilivlokken

+ 2,5 dl witte vermout

Voeg dan de ontpitte en fijngehakte rode peper toe.

@ Open de oesters en leg ze op de barbecue. Besprenkel ze na 1 min

© Spoel de mosselen met koud water, maar laat ze niet weken.

met de marinade en dien ze meteen op, bij het aperitief.

© snipper de selder, de ui en de peterselie. Doe ze in een

VOEDINGSWAARDEN PER 100 G

sauteerpan of in een gietijzeren pan. Voeg de zeekraal, de

ENERGIE 114,2 KJ / 21,3 KCAL | VETTEN 0,36 | VERZADIGDE VETZUREN 016

mosselen, de vermout, de olijfolie en alle kruiden toe.

KOOLHYDRATEN 446 | SUIKERS 346 | VEZELSO26 | HWITTEN 1,56 | ZOUT 0406

© zet de sauteerpan op de hete barbecue (of op een hoog vuur)

en meng gedurende + 5 min, tot alle mosselen open zijn.

>

© Dien warm op, als voorgerecht.

£

VOEDING SWAARDEN PER 100 6

ENERGIE 157 KJ /37,5 KCAL | VETTEN 176 | VERZADIGDE VETZUREN 0,26

WIE ZOEKT,

IE VINDT

KOOLHYDRATEN 3,26 | SUIKERS 236 | VEZELSO,66 | EIWITTEN 2,06 | ZOUT 0,376

5

VISAFDELING

45