Delhaize - Folder van 17.06.2021 tot 31.07.2021 - Pagina 68
Hier is pagina 68 van 134 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 17.06.2021 tot 31.07.2021.

Hier is pagina 68 van 134 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 17.06.2021 tot 31.07.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.Delhaize - Folder van 17.06.2021 tot 31.07.2021 - Pagina 68
47 > Pi ONZE PRODUGENTEN ACHTERNA ln a 2 +: wi L À Pi “Dag Hans. Hoe ben je eigenlijk in de tomaten gerold?” | HANS VAN 600L: “Ik kom uit een tuinbouwersfamilie. Fruit en groenten kweken > zit al 4 generaties in ons bloed. In het begin wou ik in de voetstappen van mijn vader treden en ook aardbeien telen. Maar na een goed gesprek met onze verkoopdirecteur hebben Karin en ik onze toekomstvisie helemaal omgegooid. ke We besloten om voor onze passie te kiezen: tomaten! En ik kan je zeggen dat in 1987, toen we onze eerste serre zetten (onder de naam Benteltom), FA de tomatenkweek allesbehalve vanzelfsprekend was in België. Maar doorheen de jaren hebben we samen onze kennis en kunde aanzienlijk aangescherpt” 8 “Zijn de Kempen een goede streek om tomaten te kweken?” HANS: “De Kempen zijn misschien niet de allerbeste plek voor tomaten, maar het is hier zeker geschikt. We hebben minder hete temperaturen dan in AN I zuidelijke landen en minder extreem koude winters dan in noordelijke of oostelijke contreien.” CA PN L LS “Binnen de coöperatieve is jouw serre een beetje het ‘laboratorium’ …” HANS: “Inderdaad. Ik bezoek meerdere keren per jaar zaadproducenten om te é zien wat ze in de aanbieding hebben. Ik selecteer dan de soorten die me het interessantste lijken, vooral wat betreft de smaak. Maar tegelijk houd ik ook S rekening met de kwaliteit, de kleur en de vorm. Bij Den Berk Délice willen we en a de lekkerste tomaten kweken die je op de markt kunt vinden. Daarom leggen we de lat heel hoog voor onze selectie. Elke soort is immers anders en ik leer | A ad nog elke dag bij. Drie jaar geleden wist ik bijv. nog niet eens dat er een zwarte tomaat — de YOOM — bestond. Maar uiteindelijk ben ik trots op al onze soorten!” He | u ur it “Wij dragen ecologie hoog | + “ in het vaandel.” ds “Wat is jouw geheim om zo’n lekkere tomaten te kweken?” asf de HANS: “Het geheim zit hem in 34 jaar ervaring en gedrevenheid voor de tomatenteelt. Het is eigenlijk een combinatie van verschillende factoren. Zoals ik mu SCHE je al vertelde, begint het met de doordachte keuze van de variëteiten. Vervolgens experimenteer ik een beetje met de planten tijdens de groei. Ik geef ze bijvoorbeeld zout water, of ik zorg voor extreme temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Ik heb soms wat medelijden met mijn planten … maar ze worden HOE BEWAAR JE ZE? er wel sterk van en de tomaten krijgen zo een vollere smaak.” € Vooral niet in de koelkast, want de koude verandert hun smaak! “Wat zijn de voordelen van de serreteelt?” HANS: “Er zijn er heel wat. In de serre kunnen we de perfecte omstandigheden Leg je tomaten eerder in je = creëren wat betreft licht, verluchting, vochtigheid, irrigatie … Daardoor kunnen \ voorraadruimte of op je werkblad in de keuken — dat staat nog we (zo goed als) het hele jaar door verrukkelijke tomaten kweken, zelfs in België. De serre beschermt onze planten ook tegen schadelijke invloeden van oc ‚ook. buitenaf zoals vervuiling, schadelijke insecten en grondziekten. We hebben meer controle over de teelt. Om al te hoge temperaturen in de serre tegen te gaan, bijv. tijdens een hittegolf, activeren we het sproeisysteem op het dak 1 HANDVOL =* om de planten verfrissing te bieden en de luchtvochtigheid op te drijven. Zo = | kerstomaten vermijden we dat de hitte de kwaliteit van de tomaten aantast.” Komt overeen met 1 portie van de “Een tomaatliefhebber heeft waarschijnlijk een favoriet tomatengerecht, niet?” 5 aanbevolen porties ‘groenten en HANS: “Zeker! Als er in een restaurant tomaat-garnaal op het menu staat, dan kan fruit per dag, En de kids zijn er ik niet aan de verleiding weerstaan.” verzot op. CE 68
Delhaize - Folder van 17.06.2021 tot 31.07.2021 - Pagina 68