Delhaize - Folder van 17.06.2021 tot 31.07.2021 - Pagina 19




Hier is pagina 19 van 134 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 17.06.2021 tot 31.07.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

GEWIKT EN GEWOGEN 5

De voedingstips van

NELLE LAMBRECHTS

Quality Product Specialist

BARBECUE

Nelles missie best:

erin om de

kwaliteit (en de Nu

SON]

Evenwichtig genieten? Geen probleem!

een hele reeks Delhaizeproducten

te verbeteren. En wat is haar

MET EEN BARBECUE KUN JE ECHT WEL MEER KANTEN UIT DAN

persoonlijk recept voor een

geslaagde barbecue? “Een mooie

DIE EEUWIGE RIBBETJES MET AARDAPPELEN IN SCHIL. ALS JE

forel in papillot met verse kruiden

en citroen, vergezeld van een

DE ROOSTER BOVENHAALT, KUN JE NET ZO GOED EEN GEVARIEERDE

perfect gekruide pastasalade

en rauwkost. En om te drinken:

MAALTIJD OP TAFEL TOVEREN DIE BLAAKT VAN DE SMAAK ÉN

DE VOEDINGSSTOFFEN. EEN WOORDJE UITLEG …

een glas bruiswater met schijfjes

limoen en muntblaadjes.

Belgische tomaten (zie reportage op p. 66).

ZO HOUD JE HET EVENWICHTIG

Blijf redelijk met de hoeveelheid eiwitten

Er zijn ook heel wat vegetarische alternatieven

(150 g vlees per persoon is echt genoeg).

(je hoeft zelfs geen vegetariër te zijn om ervan

Houd er rekening mee dat worsten en

te genieten): tofoe en halloumi smaken heerlijk

hamburgers meer vet bevatten dan een stuk

geroosterd. En dan hebben we het nog niet

over die verbluffende vleesvervangers gehad:

vlees. Goed om te weten: gevogelteworsten

allerhande worsten, burgers, filets … (Je vindt

zijn wat minder vet. De mignonettes en

inspiratie in overvloed in ‘De XXL veggie BBQ

koteletten zijn dan weer de magerste delen

van het varken. Het ideale bord vul je

op p.46)

voor de helft met groenten, een kwart met

koolhydraten en een kwart met eiwitten.

STROOP JE MOUWEN OP

Je kunt vrijwel alles marineren: vlees, vis, tofoe,

Cerder raunkatof

Maar het belangrijkste van alis datjevan

groenten … Marinades maak je makkelijk

roenten?

je barbecue geniet zonder je (alte) schuldig

zelf met olijfolie, citroensap, specerijen en

te voelen. Eén iets te rijkelijke maaltijd doet

gegrilde

de voordelen van een evenwichtige voeding

verse kruiden. Dat geeft je eten meer smaak,

allebei de

tijdens de rest van het jaar niet teniet.

maar beschermt het ook bij het bakken. Ook

Le zijn

je sauzen kun je zelf maken: vertrek van een

mocile ward! Rauw

VARIATIE IS DE BOODSCHAP

mayonaise, doe er yoghurt bij voor een lichte

toets en breng op smaak met: knoflook, mosterd,

voor de vitamine C

In België alleen al vind je een grote keuze aan

tomatenconcentraat, curry … Je groente-, pasta-,

uitzonderlijk vlees om lekker af te wisselen:

Belgisch witblauw-rundvlees, Ardense kip en

rijst- of quinoasalades breng je gemakkelijk op

en de frisse toekt,

Beter voor iedereen’-varkensvlees (gevoederd

smaak met je eigen vinaigrette: kwaliteitsolie,

met lijnzaad dat rijk is aan omega 3). Als je

specerijen, verse kruiden … Zo maak je je salades

ehakken voor

niet alleen overheerlijk, je voegt er ook een

afwisselt met rood vlees en gevogelte, krijg,

voedzame toets aan toe. Gegrild fruit als dessert

hetlyeopeen

je sowieso al minder vet binnen. Een handig

is de max (zie p. 112): meloen, watermeloen,

trucje: kijk naar de Nutri-Score wanneer je je

en her imulplezür.

boodschappen doet. En serveer ook een keer

ananas, perziken … Bak ze op een propere rooster

vis in plaats van vlees: een mooie brasem,

en zonder suiker (ze zijn van nature uit al zoet).

Belgische forel of gegrilde sardienen op vel

Niet te versmaden. Maar ook scampi's en

#Betterplanet

calamares zijn perfect voor op de barbecue,

Bij Delhaize vind je houtskool

of wat dacht je van heerlijke zomergroenten

aan een spies of in dikke plakken: aubergine.

afkomstig uit duurzaam

courgette, paprika en natuurlijk onze

beheerde bosbouw. Da's super!

De barbecue-top 3

COURGETTE

PAPRIKA

FORELFILETS

a

Caloriearm,

U

Rijk aan vitamine

OP VEL

ZN

bron van kalium

C, Aen B9

Rijk aan eiwitten, vitamine D

I



en fosfor

I

19