Delhaize - Folder van 17.06.2021 tot 31.07.2021 - Pagina 89




Hier is pagina 89 van 134 pagina's van de Delhaize folder, geldig van 17.06.2021 tot 31.07.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

KEUKENCHALLENGE 5

BOUILLABAISSE

STEP-BY-STEP

VONGOLE MET KRUIDEN

W

OP DE BARBECUE

Pia

OP DE BARBECUE

P129

40MIN ©_GEMIDDELD

ELEN

CEP KOOKTUD (+ 1.30 U WEEKTIUD)

oa

+ 400 g hele gamalen +

+ Atakjes tim

+ 400 g zeebaarstilets.

+ 2takjes rozemarijn

« 1 kg tapijtschelpen

+ 2,5 di droge witte wijn

met vel

(vangole veraci)

« 25 g boter

+ 2,5 dl droge witte win

« 250 g gekookte

+ 1 dl witte vermout

4

+ 1 sjalot

Peper

krabklauwen

+ Lel visfond in poeder

+ 1 teentje knoflook

» Grof zeezout

« 1 bussel koriander

Extra:

+ 200 g calamaresringen

Maggi

« 3 wortelen

« Lel ‘Fish Mix’ Market

» Ys bussel bladpeterselie

+ Aluminium bakjes

+ 3 stengels witte selder

Fresh

Fruit de groenten, de knoflook, de rode peper,

« 2 sjalotten

Peper en zout

de kruiden en de spece

n 5 min op de barbecue

© Laat de tapijtschelpen 30 min in een

+ 400 g fine tomatenpulp

Vaor de garnituur:

in een gie

eren stoofpan. Giet er de vermout en

grote hoeveelheid rijkelijk gezouten koud

Mutti (1 blik)

+ % meergranen

de witte wij

jn bi

en Laat voor de helft inkoken. Voeg

houthakkersbrood

water weken (+ 30 g zout/1 l water). Giet ze

+ rode peper

het water, de visfond en de tomatenpulp toe.

afen herhaal nog 2 keer (1.30 u weektijd

« Leentje knoflook

+ 50 emmental

in totaal).

+ Atakjes bladpeterselie

+ 100 g rouille

© Hak de sjalot, de knoflook, de

koriander en de peterselie fijn. Verdeel

© snijd de zeebaarsfilets en de

ze, met de uitgelekte tapijtschelpen, over

krabklauwen in 2. Sla met een mes op de

aluminiumschaaltjes. Voeg de witte wijn,

klauwstukken om ze te breken. Snijd de

de boter en peper toe. Dek hermetisch

ontdooide garnaalstaarten in 2 en verwijder

afmet aluminiumpapier en zet op de

het darmkanaal (laat de koppen heel).

barbecue. Reken + 5 min kooktijd tot alle

© Snipper de sjalotten en de selder, s

#

he

schelpen open zijn.

de wortelen in schijfjes. Ontpit de rode

we

peper en snipper hem fijn. Pers het teentje

ne’

ee

© Serveer als voorgerecht of als aperitief

(voor 8 personen) en geef er brood bij.

knoflook. Fruit alles in een gietijzeren

stoofpan op de barbecue (of op een matig

Meng, breng aan de kook en laat 5 m

ruttelen.

VOEDINGSWAARDEN PER 100 6

Duw de stoofpan naar de zikant van de barbecue

ENERGIE 116,8 KJ / 27,9 KCAL | VETTEN 1,86.

vuurtje), met de tijm, de rozemarijn en

s de warmte te intens is.

VERZADIGDE VETZUREN 116 | KOOLHYDRATEN 1,36

de kruidenmix. Voeg de vermout en de

SUKERS 0,46 | VEZELS 0,36 | EIWITTEN 166 | ZOUT 0,316

witte wijn na 5 min toe. Laat voor de helft

inkoken. Voeg dan 5 dl water, de visfond en

de tomatenpulp toe. Breng aan de kook en,

laat 5 min op de zijkant van de barbecue

æ 7

pruttelen,

zj

ze

® Doe de vis, de schaaldieren en de

calamares in de soep. Breng opnieuw aan

fj

pe

de kook, duw de stoofpan naar de zijkant

Tr

(4

van de barbecue, zet het deksel op de pan

en laat 5 min pruttelen. Gril intussen het

brood in stukken op de barbecue.

© Breng verder op smaak, bestrooi met

Sni

IJ

jd de zeebaarsfilet in 2 en voeg ze

gehakte peterselie en serveer met het brood.

samen met de hele ganalen toe.

Zet de rouille en geraspte emmental op tafel

DOH

voorop het brood.

oer

ı

Voeg eventueel enkele woogekookte vstkokende

7

aardappelen samen met devis in de bouillabaisse toe.

Pd

VOEDINGSWAARDEN PER 100 6

CHARDONNAY SUR LIE

ENERGIE 460,5 KJ / 110,0 KCAL | VETTEN 496

DANIE DEWET

VERZADIGDE VETZUREN 0,86 | KOOLHYDRATEN 6,86

Zuid-Afrika

SUIKERS 2,96 | VEZELS 146 | EIWITTEN 9,16 | ZOUT 0,566

Unieke Zuid-Afrikaanse wijn, die

bewijst dat finesse en karakter

perfect samengaan met een

subtiel aroma van pompelmoes.

Breek de krabklauwen in 2 en voeg ze samen

met de calamaresringen toe. Laat nog 5 min

pruttelen en serveer.

ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND.

89