Spar - Folder van 01.08.2020 tot 31.08.2020 - Pagina 18




Hier is pagina 18 van 70 pagina's van de Spar folder, geldig van 01.08.2020 tot 31.08.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

ere

ie

A

Fe

Bloemkool oogsten

“Tijdens de oogstperiode loop ik dagelijks door

het veld en check ik welke bloemkolen klaar

ae

Eu

zijn om geoogst te worden. Die snijd ik af met

Na,

B

een lang mes en leg ik omgekeerd. Vervolgens



snijden we de grote bladeren bij en gaan de

Lu

bloemkolen via een machinale band naar de

N

4 =

oogstwagen. Hierna sorteer ik ze volgens groot-

À:

in

ae M

te en kwaliteit in blauwe bakken. Voor Spar se-

lecteer ik mooie, grote bloemkolen. Zes in één

blauwe bak.”

RT

“Drie keer per week trek ik naar de groente-

veiling in Roeselare, waar de kolen op de klok

NH à

A

worden verkocht. Een deel willen we reeds

vroeger in het jaar oogsten, bijvoorbeeld eind

LI

£

:

april. Die kolen telen we in de serre. Zaaien

doen we in oktober en ‘verspenen’ in potten

a

gebeurt voor de winter. Dat is onze ‘weeuwen-

a

teelt’ of overwinteringsteelt.”

3

Bloemkoolrapport

Kopen

Wist je dat …

é

x shwig

bloemkool tot de oudste groentesoorten van Europa

x

vast van

behoort? Ze komt oorspronkelijk uit het Middellandse

dr

stvuchuur

Zeegebied, maar wordt nu overal geteeld. In België

"A

Ke

frisgroene,

voornamelijk rond het Mechelse en in West-Vlaanderen.

shwige bladeren

#3

À.

Familie van …

Bereiden

e

el

onder andere broccoli,

x gekookt

à

boerenkool en spruitjes.

gestoomd

Bewaren

Allemaal behoren ze tot

gebakken

=

de familie van de kruis-

7 tot 10 dagen

bloemigen.

gewokt

+

ile

in de koelkast of

gegrild

geblancheerd tot 12

gepekeld

maanden in de vriezer.

a.

gefermenteerd

OF ook lekker vauw, versneden

in carpaccio of voosjes.