Carrefour - Folder van 30.11.2020 tot 29.01.2021 - Pagina 36




Hier is pagina 36 van 100 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 30.11.2020 tot 29.01.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

s

CA

TE WETEN:

PT Te Tal

resultaa‘

+)

&

s de ideale

a

temp:

eratuur

in de ker!

n 50°C.

Gevulde butternut

|}

met pecannotensaus

Rundsvlees Wellington

4 personen - Voorbereiding 50 min

Bereiding 1u 50 min - Makkelijk -€

#

6 personen - Voorbereiding 4 u - Rust 4 nacht- Bereiding 55 min

Vrij makkelijk -€€

4 buttemut (ongeveer 1,5 kg) | 150 g voorgekookte kastanjes

1 dikke ui, fijngesnipperd | 100 g cranbeny 450 g wilde

4,5 kg filet mignon (ossenhaas) 2 el sterke mosterd 750 g kastanjechampignons

paddenstoelen 2 teentjes knoflook, geperst | 1snuifje

2 sjalotten, fijngesnipperd 1 teentje knoflook, geperst 3 takjes verse tijm | 12 sneetjes

chilvlokken 400 g spinazie | olijfolie ‘zout, peper

Parmaham | 2 porties bladerdeeg | 2 eidooiers, losgeklopt olijfolie | zout, peper

VOOR DE SAUS

100 g pecannoten, geroosterd | {teentje knoflook | 20 g blad-

EEN DAG VAN TEVOREN

OP DE DAG ZELF

peterselie 20 g basilicum zeste van 1 citroen +1 el citroensap

QD Verit olfolie in een braadpan en

(DKneed de twee porties blader-

1elkappertjes 150 mi olijfolie | zout, peper

schroei het vlees op een hoog vuur

deeg samen tot een geheel. Stuif

rondom dicht. Kruid met zout en peper

wat bloem op het werkvlak en rol het.

(D) verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een

en smeer het volledig in met de mos-

deeg uit tot een dunne lap. Borstel

bakplaat met bakpapier Snij de butternut in de lengte in

terd. Dek af en laat afkoelen,

daar lichtjes wat eidooier over. Verwil-

tweeën en verwijder de pitten. Leg de helften met het

der de plasticfolie van het rundsvlees

snijvlak naar beneden op de bakplaat en rooster 40 à

@) Hak de champignons fijn. Verhit een

en rol dat strak in het bladerdeeg.

45 min in de oven. Laat afkoelen en schep er een deel van

scheutje olijfolie in een braadpan op

Snij overtollig deeg weg en borstel

het vruchtvlees uit; laat 3 cm vruchtvlees bij de schil zitten.

een matig vuur en fuit de sjalotten en

eidooier over de volledige cilinder.

de knoflook. Voeg de champignons en

Verpak hem opnieuw hermetisch in

@) Maak de vulling: hak de kastanjes grof Verhit op een

de tijmblaadjes toe en laat nog 10 à 15,

matig vuur een scheutje olie in een grote braadpan en fruit

plasticfolie en laat minstens 1u rusten

min bakken, tot het vocht van de cham-

in de koelkast.

de ui een paar minuten. Zet het vuur hoger, voeg een

pignons volledig verdampt is. Kruid met

scheutje olijfolie toe en meng de cranberry, de

zouten peper en zet opzi

(@) verwarm de oven voor op 220°C.

paddenstoelen, de knoflook en de chiliokken onder de

Bekleed een bakplaat met bakpa-

ui. Laat op een hoog vuur een paar minuten bakken en

@) Leg op het werkvlak 2 stroken

pier. Verwijder de plasticfolie van het

voeg dan de kastanjes toe. Kruid met zout en peper.

plasticfolie die elkaar horizontaal een

beetje overlappen. Leg er de sneden

rundsvlees Wellington en borstel er

een laatste keer eidooier over. Leg

@) verhit Lel olijfolie in een grote pan en leg er de

Parmaham dakpansgewijs op. Verdeel

spinazie in. Zet gedurende 2 min het deksel op de pan,

er het champignonmengsel gelijkmatig

het vlees op de bakplaat en bak 20

verwijder dan het deksel en laat verder stoven zodat het

min in de oven. Verlaag de oventem-

over en leg er dan het rundsvlees op.

vocht geleidelijk kan verdampen. Kruid met zout en peper.

peratuur tot 200°C en bak nog 10 à

Hou de plasticfolie strak vast en rol de

20 min (afhankelijk van de dikte van

Vul de buttemuthelften met het kastanjemengsel en de

ham en het champignonmengsel rond

spinazie. Zet de twee helften terug op elkaar en knoop

het rundsvlees tot een cilinder: Sluit de

het vlees)

stevig vast met keukentouw. Bak ongeveer 45 min in de

uiteinden hermetisch af en laat 1 nacht.

@) Als de korstte donker wordt,

oven, op 170°C. Doe intussen alle ingrediënten voor de

rusten in de koelkast.

dek het vlees dan af met aluminium-

saus in de blender en mix tot een smeuïge massa, Kruid

folie, Haal het vlees na de baktijd uit

met zout en peper en serveer bij de buttemut.

de oven en laat het minstens 10 min

rusten voor je het aansnijdt:

Gebruik het

vruchtvlees van de

©O®

uitgeholde butternut

PER PORTIE 797 KCAL 41 VETTEN

PERPORTIE 595 KCAL 42G VETTEN

voor een andere

306KOOLWYORATEN 18 GSUIKERS

8 KOOLAYORATEN 10 6 SUIKERS

37 GVEZELS 175 GENT

12GVEZES 8,8 MITTEN

bereiding, zoals

butternutpuree,

36 Carrefour Food Magazine | feesten 2020