Carrefour - Folder van 30.11.2020 tot 29.01.2021 - Pagina 36
Hier is pagina 36 van 100 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 30.11.2020 tot 29.01.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
s
CA
TE WETEN:
PT Te Tal
resultaa‘
+)
&
s de ideale
a
temp:
eratuur
in de ker!
n 50°C.
Gevulde butternut
|}
met pecannotensaus
Rundsvlees Wellington
4 personen - Voorbereiding 50 min
Bereiding 1u 50 min - Makkelijk -€
#
6 personen - Voorbereiding 4 u - Rust 4 nacht- Bereiding 55 min
Vrij makkelijk -€€
4 buttemut (ongeveer 1,5 kg) | 150 g voorgekookte kastanjes
1 dikke ui, fijngesnipperd | 100 g cranbeny 450 g wilde
4,5 kg filet mignon (ossenhaas) 2 el sterke mosterd 750 g kastanjechampignons
paddenstoelen 2 teentjes knoflook, geperst | 1snuifje
2 sjalotten, fijngesnipperd 1 teentje knoflook, geperst 3 takjes verse tijm | 12 sneetjes
chilvlokken 400 g spinazie | olijfolie ‘zout, peper
Parmaham | 2 porties bladerdeeg | 2 eidooiers, losgeklopt olijfolie | zout, peper
VOOR DE SAUS
100 g pecannoten, geroosterd | {teentje knoflook | 20 g blad-
EEN DAG VAN TEVOREN
OP DE DAG ZELF
peterselie 20 g basilicum zeste van 1 citroen +1 el citroensap
QD Verit olfolie in een braadpan en
(DKneed de twee porties blader-
1elkappertjes 150 mi olijfolie | zout, peper
schroei het vlees op een hoog vuur
deeg samen tot een geheel. Stuif
rondom dicht. Kruid met zout en peper
wat bloem op het werkvlak en rol het.
(D) verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een
en smeer het volledig in met de mos-
deeg uit tot een dunne lap. Borstel
bakplaat met bakpapier Snij de butternut in de lengte in
terd. Dek af en laat afkoelen,
daar lichtjes wat eidooier over. Verwil-
tweeën en verwijder de pitten. Leg de helften met het
der de plasticfolie van het rundsvlees
snijvlak naar beneden op de bakplaat en rooster 40 à
@) Hak de champignons fijn. Verhit een
en rol dat strak in het bladerdeeg.
45 min in de oven. Laat afkoelen en schep er een deel van
scheutje olijfolie in een braadpan op
Snij overtollig deeg weg en borstel
het vruchtvlees uit; laat 3 cm vruchtvlees bij de schil zitten.
een matig vuur en fuit de sjalotten en
eidooier over de volledige cilinder.
de knoflook. Voeg de champignons en
Verpak hem opnieuw hermetisch in
@) Maak de vulling: hak de kastanjes grof Verhit op een
de tijmblaadjes toe en laat nog 10 à 15,
matig vuur een scheutje olie in een grote braadpan en fruit
plasticfolie en laat minstens 1u rusten
min bakken, tot het vocht van de cham-
in de koelkast.
de ui een paar minuten. Zet het vuur hoger, voeg een
pignons volledig verdampt is. Kruid met
scheutje olijfolie toe en meng de cranberry, de
zouten peper en zet opzi
(@) verwarm de oven voor op 220°C.
paddenstoelen, de knoflook en de chiliokken onder de
Bekleed een bakplaat met bakpa-
ui. Laat op een hoog vuur een paar minuten bakken en
@) Leg op het werkvlak 2 stroken
pier. Verwijder de plasticfolie van het
voeg dan de kastanjes toe. Kruid met zout en peper.
plasticfolie die elkaar horizontaal een
beetje overlappen. Leg er de sneden
rundsvlees Wellington en borstel er
een laatste keer eidooier over. Leg
@) verhit Lel olijfolie in een grote pan en leg er de
Parmaham dakpansgewijs op. Verdeel
spinazie in. Zet gedurende 2 min het deksel op de pan,
er het champignonmengsel gelijkmatig
het vlees op de bakplaat en bak 20
verwijder dan het deksel en laat verder stoven zodat het
min in de oven. Verlaag de oventem-
over en leg er dan het rundsvlees op.
vocht geleidelijk kan verdampen. Kruid met zout en peper.
peratuur tot 200°C en bak nog 10 à
Hou de plasticfolie strak vast en rol de
20 min (afhankelijk van de dikte van
Vul de buttemuthelften met het kastanjemengsel en de
ham en het champignonmengsel rond
spinazie. Zet de twee helften terug op elkaar en knoop
het rundsvlees tot een cilinder: Sluit de
het vlees)
stevig vast met keukentouw. Bak ongeveer 45 min in de
uiteinden hermetisch af en laat 1 nacht.
@) Als de korstte donker wordt,
oven, op 170°C. Doe intussen alle ingrediënten voor de
rusten in de koelkast.
dek het vlees dan af met aluminium-
saus in de blender en mix tot een smeuïge massa, Kruid
folie, Haal het vlees na de baktijd uit
met zout en peper en serveer bij de buttemut.
de oven en laat het minstens 10 min
rusten voor je het aansnijdt:
Gebruik het
vruchtvlees van de
©O®
uitgeholde butternut
PER PORTIE 797 KCAL 41 VETTEN
PERPORTIE 595 KCAL 42G VETTEN
voor een andere
306KOOLWYORATEN 18 GSUIKERS
8 KOOLAYORATEN 10 6 SUIKERS
37 GVEZELS 175 GENT
12GVEZES 8,8 MITTEN
bereiding, zoals
butternutpuree,
36 Carrefour Food Magazine | feesten 2020