Carrefour - Folder van 30.11.2020 tot 29.01.2021 - Pagina 15
Hier is pagina 15 van 100 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 30.11.2020 tot 29.01.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
KLEINE DETAILS | grootse smaken
Mechelse koekoek
met kastanjevulling
en cognacsaus
4 personen - Voorbereiding 30 min
Bereiding 1u 10- Makkelijk -€
re
Mechelse koekoek (14 kg) 1 rode ui, fijngehakt
Asneden granenbrood, geroosterd en in blokjes gesneden
ik
14 stengel selderij, fijngehakt 1 appel, geschild en in
a
Heine blokjes | 200 g voorgekookte kastanjes, grof gehakt
Mel verse rozemarijn, fijngehakt | 1el verse tijm, alleen
de blaadjes | 50 ml cognac + 2el voor de marinade! 4 el
honing 1400 ml sinaasappelsap | 200 mi room 1 el bruine
5
hu
roux| 1handvol roze peperbessen | boter | zout, peper
<
QD Maak eerst de vulling: doe de rode ui, de
BREN
bloldes brood, de selderij de appel, de kastanjes,
me
Fi
de rozemarijn, de tijm, de cognac en 1 klontje boter
a
7
in de kom van de mixer en mixtot een fjne massa.
1
Pr
7?
Kruid met zout en peper.
u
@) verwarm de oven voor op 220°C. Maak de
marinade: meng de honing met het sinaasappelsap
en 2 el cognac. Kruid de binnenkant én buitenkant
Om de simpelste groenten een stijlvolle
van de Mechelse koekoek met zout en peper. Maak
vanaf de nek heel voorzichtig het veltot beneden
en originele toets te geven, volsta
los door je vingers tussen vlees en vel te laten
het ze te versnijden,
bestrooien,
dliden. Duw er vuling tussen en verdeel die
stapelen en in de oven
gelijkmatig over de borststukken en de bouten. Let
te zerten/
)
erop dat je daarbij het vel niet beschadigt. Vul ook
de buikholte op met de rest van de vulling. Bind de
poten samen met keukentouw en sluit de opening
ee ®
onderaan met een houten spiesje. Leg de kip in
een ovenschaal en borstel er de marinade over.
Verdeel er boter in vlokjes rond en zet in de oven.
Verlaag na 10 min de oventemperatuur tot 170°C en
f
|
laat 1u braden. Bedruip geregeld met het
braadvocht.
>
af
@) Haal de Mechelse koekoek uit de oven en hou
hem warm. Blus de ovenschaal met cognac, laat
inkoken en schraap de aanbaksels los met een
Ve
spatel. Zeef de saus, giet ze in een kookpan en
Fe 4
breng aan de kook. Laat de alcohol verdampen,
>
+
N
gieter de room bij en laat weer inkoken. Bind de
saus met de bruine roux, breng op smaak met zout
en peper en serveer in een sauspan bij de kip, die
!
er
je bestrooit met de peperbesssen
N
kacmm]
PERPORTIE 942 KCAL 156 GVETTEN
06 KODLAYORAEN! 38 GSUKERS
6,56VERAS1 39 GEWITTEN