Carrefour - Folder van 30.11.2020 tot 29.01.2021 - Pagina 15




Hier is pagina 15 van 100 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 30.11.2020 tot 29.01.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

KLEINE DETAILS | grootse smaken

Mechelse koekoek

met kastanjevulling

en cognacsaus

4 personen - Voorbereiding 30 min

Bereiding 1u 10- Makkelijk -€

re

Mechelse koekoek (14 kg) 1 rode ui, fijngehakt

Asneden granenbrood, geroosterd en in blokjes gesneden

ik

14 stengel selderij, fijngehakt 1 appel, geschild en in

a

Heine blokjes | 200 g voorgekookte kastanjes, grof gehakt

Mel verse rozemarijn, fijngehakt | 1el verse tijm, alleen

de blaadjes | 50 ml cognac + 2el voor de marinade! 4 el

honing 1400 ml sinaasappelsap | 200 mi room 1 el bruine

5

hu

roux| 1handvol roze peperbessen | boter | zout, peper

<

QD Maak eerst de vulling: doe de rode ui, de

BREN

bloldes brood, de selderij de appel, de kastanjes,

me

Fi

de rozemarijn, de tijm, de cognac en 1 klontje boter

a

7

in de kom van de mixer en mixtot een fjne massa.

1

Pr

7?

Kruid met zout en peper.

u

@) verwarm de oven voor op 220°C. Maak de

marinade: meng de honing met het sinaasappelsap

en 2 el cognac. Kruid de binnenkant én buitenkant

Om de simpelste groenten een stijlvolle

van de Mechelse koekoek met zout en peper. Maak

vanaf de nek heel voorzichtig het veltot beneden

en originele toets te geven, volsta

los door je vingers tussen vlees en vel te laten

het ze te versnijden,

bestrooien,

dliden. Duw er vuling tussen en verdeel die

stapelen en in de oven

gelijkmatig over de borststukken en de bouten. Let

te zerten/

)

erop dat je daarbij het vel niet beschadigt. Vul ook

de buikholte op met de rest van de vulling. Bind de

poten samen met keukentouw en sluit de opening

ee ®

onderaan met een houten spiesje. Leg de kip in

een ovenschaal en borstel er de marinade over.

Verdeel er boter in vlokjes rond en zet in de oven.

Verlaag na 10 min de oventemperatuur tot 170°C en

f

|

laat 1u braden. Bedruip geregeld met het

braadvocht.

>

af

@) Haal de Mechelse koekoek uit de oven en hou

hem warm. Blus de ovenschaal met cognac, laat

inkoken en schraap de aanbaksels los met een

Ve

spatel. Zeef de saus, giet ze in een kookpan en

Fe 4

breng aan de kook. Laat de alcohol verdampen,

>

+

N

gieter de room bij en laat weer inkoken. Bind de

saus met de bruine roux, breng op smaak met zout

en peper en serveer in een sauspan bij de kip, die

!

er

je bestrooit met de peperbesssen

N

kacmm]

PERPORTIE 942 KCAL 156 GVETTEN

06 KODLAYORAEN! 38 GSUKERS

6,56VERAS1 39 GEWITTEN