Colruyt - Folder van 07.04.2021 tot 20.04.2021 - Pagina 35




Hier is pagina 35 van 36 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 07.04.2021 tot 20.04.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Start to barbecue:

Bo Houtskool of briketten?

Bakken op houtskool is ideaal om direct

tips & tricks

te grillen op een open barbecue. De

kolen vatten snel vuur en bereiken op

korte tijd een hoge temperatuur. Je hebt

er wel een voorraadje van nodig, want

ze branden snel op. Dat doen briketten

8 De juiste temperatuur

minder. Ze laten ook weinig asresten

achter. Met briketten kan je ingrediënten

Als je buiten bakt, dan spelen de temperatuur en de wind een rol. Ook de hoe-

langzaam doen garen, omdat de hitte

veelheid houtskool of briketten die je gebruikt, beïnvloedt de warmte van de

gelijkmatig verdeeld wordt en ook lang

barbecue. Net als de afstand tussen het rooster en de kolen. Onthoud

aanhoudt. Zezijn perfect voor een

volgende regel: hoe meer houtskool of briketten, hoe heter je barbecue.

Hoe dichter het rooster tegen de kolen, hoe hoger de baktemperatuur.

gesloten barbecue.

\

Marineren

CH De perfecte homemade brochette

ww voor beginners

Verschillende soorten vlees op 1 brochette? Hou rekening met de verschillende

Een marinade bestaat uit:

-

baktijden van rundvlees (saignant tot rose) en van varkensvlees en gevogelte

1/3 zuur (azijn, wijn, citroensap,

(goed doorbakken). Snij rundvlees daarom in grotere stukken.

yoghurt J: door het zure

ingrediënt kan het vlees de

Harde en zachte groenten samen?

smaakmakers optimaal opnemen

Kook de hardere groenten (zoals venkel) enkele min. voor.

2/3 vet (olijfolie, rijstolie,

Gebruik eventueel een dubbele spies: prik de ingrediënten vast op 2 metalen of

zonnebloemolie)

houten spiesen. Zo kunnen ze niet rond de spies draaien en kan je de 2 kanten

smaakmakers naar keuze (verse

gelijkmatig grillen. Houten spiesen week je het best een paar uur vooraf in koud

of gedroogde kruiden, mosterd,

water, dan verbranden ze minder snel.

suiker, honing, gember, knoflook,

ui, sojasaus

)

Hoelang marineren?

- +30 min. voor vis en schaaldieren

-

1,523 u.voor kipfilet, varkens-

vlees, kalfsvlees, rundvlees,

SG

SEF” zo bak je dikke stukken vlees

kalkoen en eend

+5 u. voor dikkere stukken vlees:

Schroei ze eerst dicht op een direct vuur, net

S Vis op de rooster

lamsbout, hele kip, dunne lende …

boven de kolen. Schuif daarna de kolen opzij

Liever niet alleen vlees op

en laat indirect verder garen op een matig

de barbecue? Leg er dan een

vuur. Zo kan het vlees rustig garen zonder te

stukje vis op, dat smaakt

verbranden. Laat 10 min. rusten onder

heerlijk verfijnd. Hou er

aluminiumfolie voor je het vlees snijdt.

wel rekening mee dat vis

Dikke stukken vlees of ingrediënten dielang

makkelijk uit elkaar valt

MAMA Op kindermaat

op de barbecue. Snij hem

moeten garen, zoals kip en ribbetjes, kan je

Schenk ook voor de kinderen een

in stukken en prik op een

eventueel vooraf garen in de oven. Zo nemen

brochettestokje of wikkel in

lekker drankje tijdens het aperitief,

ze minder lang plaats in op de barbecue. Bak

zoals de Mangolini op p. 5.

een papillot. Wil jetoch hele

ze 2/3 gaar in de oven op 180°C. Op de

visfilets grillen, leg ze dan in

Serveer naast de gemengde salades

barbecue moeten ze dan alleen nog opwarmen

een klemrooster.

ook groenten apart in kommetjes.

en een goudbruin korstje krijgen.

Zo kunnen de kinderen zelf nemen

wat ze lusten.

Maak mi

spiesjes met kleinere

A

stukjes vlees en groenten. 4à5

stukjes per spiesje is voldoende.

úw Opgepoetst staat netjes

Voorzie eventueel andere soorten

Aangekoekte etensresten kan Je tussen de gerechten door al verwijderen met

vlees dan voor de volwassenen,

een barbecueborstel of een prop alum

jumfolie. Of meteen halve citroen. Als je

zoals cervela, worst, gemarineerde

daarmee over het rooster wrijft, verd

jnen alle resten en geurtjes van de vorige

kip, spek … Nog leuker: laat ze zelf

bereiding als vanzelf.

hun brochette samenstellen.

Het echte schrobwerk begint na het grillen. Schrob het rooster wanneer het nog

M

urgers uit het vuistje vallen

zeker ook in de smaak.

warms. Leg het daarna een hele nacht in het gazon. Door de dauw krijg je het de

dag nadien helemaal schoon. Was het af en vet het in. Klaar!

7

w

U