Colruyt - Folder van 07.04.2021 tot 20.04.2021 - Pagina 26
Hier is pagina 26 van 36 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 07.04.2021 tot 20.04.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
m
Kruidige côte à l’os
Grillen: direct of indirect?
met groene asperges
Bij direct grillen mag het vlees net
boven de kolen liggen. Meestal gaat
het over stukken vlees die minder
en amandelpesto
dan 20 min. moeten bakken, zoals
brochettes. Je moet ze alleen af en
toe omdraaien. Grotere stukken vlees
leg je het best indirect op de barbe-
INGREDIËNTEN (4 personen)
cue, dus niet rechtstreeks boven de
450 g côte à l'os holstein dry aged (beenhouwerij)
kolen. Schuif de houtskool wat aan de
500 g groene asperges
kanten zet een aluminium schaaltje
1 onbehandelde citroen (bio)
met water onder de grill. Daarin vang
1 plantje basilicum
je het bakvet op. Ook ingrediënten
die langer dan 20 min. moeten bakken
50 g zongedroogde mediterrane tomaten (versmarkt)
en meer vettere stukken vlees of vis
30 pecorino (blok)
50 geblancheerde amandelen
(eend, spek, dunnelende, zalm … leg
je het best niet direct boven de kolen.
5 eetl olijfolie
een handvol vuurkruiden
zwarte peper (molen)
grof Himalayazout
zout
BEREIDING IN DE KEUKEN (30 min.)
1 Schil de asperges vanaf het midden en verwijder het harde uiteinde.
Kook de asperges 4 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en laat
ze uitlekken. Wrijf de gekookte asperges daarna in met 1 eetl. olijfolie
Kruid met peper en zout. Leg tussen een klemrooster, of prik ze op 2
brochettestokjes zodat je ze makkelijk kan draaien
2 Rasp de citroenschil{niet het wit) en pers hem
3 Rasp de pecorino,
ff)
&_Plukde blaadjes van de takjes basilicum, Hou de Kleinste blaadjes apart
voor de afwerking
5 Maak de pesto: doe de amandelen, de pecorino, het basilicum, de
77 ll
zongedroogde tomaten, het citroensap en de citroenzeste in een blender
of hoge maatbeker. Mix glad met 3 eetl, olijfolie. Kruid met peper.
en,
BEREIDING OP DE BARBECUE (20 min)
6 Strijk het vlees in met Leetl, olijfolie en kruid met peper en een beetje
zout. Strooi wat vuurkruiden tussen de kolen. Leg het vlees op het rooster
dr
mes à
Ga
enbak4 à 5 min. aan elke kant op een hete barbecue. Haal het vlees van de
barbecue en laat het 10 min. rusten onder aluminiumfolie. Snij daarnain
EN
sneetjes
er
7_Grilintussen de asperges 2 min. aan elke kant op een hete barbecue
GP,
7
Es
AFWERKING
Verdeel de asperges over de borden, lepel er wat pesto over en werk af
x
=
+
met de basilicumblaadjes. Schik er de sneetjes vlees bij en werk af met een
beetje Himalayazout.
Clos La Coutale Malbec
Au
AO.P. Cahors
kn
LeFort
Sterk donker bier
Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediöntenlijst)
Energie 476 kcal Vetten 37,7 g (waarvan) verzadigde vetzuren 9,0 g
Koolhydraten 4,5 g (waarvan) suikers 1,9g- Vezels 3,7 g- Eiwitten 28 g-Zouto,3g
26