Colruyt - Folder van 07.04.2021 tot 20.04.2021 - Pagina 26




Hier is pagina 26 van 36 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 07.04.2021 tot 20.04.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

m

Kruidige côte à l’os

Grillen: direct of indirect?

met groene asperges

Bij direct grillen mag het vlees net

boven de kolen liggen. Meestal gaat

het over stukken vlees die minder

en amandelpesto

dan 20 min. moeten bakken, zoals

brochettes. Je moet ze alleen af en

toe omdraaien. Grotere stukken vlees

leg je het best indirect op de barbe-

INGREDIËNTEN (4 personen)

cue, dus niet rechtstreeks boven de

450 g côte à l'os holstein dry aged (beenhouwerij)

kolen. Schuif de houtskool wat aan de

500 g groene asperges

kanten zet een aluminium schaaltje

1 onbehandelde citroen (bio)

met water onder de grill. Daarin vang

1 plantje basilicum

je het bakvet op. Ook ingrediënten

die langer dan 20 min. moeten bakken

50 g zongedroogde mediterrane tomaten (versmarkt)

en meer vettere stukken vlees of vis

30 pecorino (blok)

50 geblancheerde amandelen

(eend, spek, dunnelende, zalm … leg

je het best niet direct boven de kolen.

5 eetl olijfolie

een handvol vuurkruiden

zwarte peper (molen)

grof Himalayazout

zout

BEREIDING IN DE KEUKEN (30 min.)

1 Schil de asperges vanaf het midden en verwijder het harde uiteinde.

Kook de asperges 4 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en laat

ze uitlekken. Wrijf de gekookte asperges daarna in met 1 eetl. olijfolie

Kruid met peper en zout. Leg tussen een klemrooster, of prik ze op 2

brochettestokjes zodat je ze makkelijk kan draaien

2 Rasp de citroenschil{niet het wit) en pers hem

3 Rasp de pecorino,

ff)

&_Plukde blaadjes van de takjes basilicum, Hou de Kleinste blaadjes apart

voor de afwerking

5 Maak de pesto: doe de amandelen, de pecorino, het basilicum, de

77 ll

zongedroogde tomaten, het citroensap en de citroenzeste in een blender

of hoge maatbeker. Mix glad met 3 eetl, olijfolie. Kruid met peper.

en,

BEREIDING OP DE BARBECUE (20 min)

6 Strijk het vlees in met Leetl, olijfolie en kruid met peper en een beetje

zout. Strooi wat vuurkruiden tussen de kolen. Leg het vlees op het rooster

dr

mes à

Ga

enbak4 à 5 min. aan elke kant op een hete barbecue. Haal het vlees van de

barbecue en laat het 10 min. rusten onder aluminiumfolie. Snij daarnain

EN

sneetjes

er

7_Grilintussen de asperges 2 min. aan elke kant op een hete barbecue

GP,

7

Es

AFWERKING

Verdeel de asperges over de borden, lepel er wat pesto over en werk af

x

=

+

met de basilicumblaadjes. Schik er de sneetjes vlees bij en werk af met een

beetje Himalayazout.

Clos La Coutale Malbec

Au

AO.P. Cahors

kn

LeFort

Sterk donker bier

Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediöntenlijst)

Energie 476 kcal Vetten 37,7 g (waarvan) verzadigde vetzuren 9,0 g

Koolhydraten 4,5 g (waarvan) suikers 1,9g- Vezels 3,7 g- Eiwitten 28 g-Zouto,3g

26