Colruyt - Folder van 07.04.2021 tot 20.04.2021 - Pagina 18




Hier is pagina 18 van 36 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 07.04.2021 tot 20.04.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

EN

Voor HEE

Lekker snel!

Nog makkelijker:

Maak je de dressing

liever vooraf?

maak een papillot met de

ingrediënten van de

Gril de tomaten

Ne

Er 2

TE Fa

N

zoeteaardappel-brochette.

SS

CK

De voorbereiding is dezelfde,

dan] ineen grillpan

UE

7

maar je wikkelt alles gewoon

ha

in aluminiumfolie met wat

EN

kruidenboter. Zet 10 min. op

ike

M

de rand van de barbecue.

| :

—-

A

u

&

17

&

IA

v

%

ne”

NT:

=

gi

a

ms

on

Sardines

met tomatendressing, zoeteaardappelbrochette

en courgetteslaatje

INGREDIËNTEN (4 personen)

6 Meng decourgettelinten met het fijngesnipperde pepertje, de

helft van de peterselie, 1/4 van het citroensap en 1 eetl, olijfolie

8 hele sardines (diepvries)

Voorde

4 smaaktomaten

zoeteaardappelbrochettes

Kruid goed met peper en zout.

1 courgette

1 gele zoete puntpaprika

BEREIDING OP DE BARBECUE (35 min.)

1citroen

2 zoete aardappelen

7 Leg de smaaktomaten op een hete barbecue en laat ze + 20

2 rode uien

min. zwart blakeren. Draai af en toe om

1 pepertje (Mix Chili Pepper)

1 plantje platte peterselie

40 g kruidenboter (tube)

8 _Laatde tomaten lichtjes afkoelen. Pelze en plet met een vork

Meng er 3 eetl. olijfolie, de sjalot, de rest van het citroensap, de

1sjalot

uitgelekte kappertjes en de rest van de peterselie onder. Bewaar

5 eetl olijfolie extra vierge

de dressing tot gebruik op kamertemperatuur.

Leet! kappertjes

9 wrijf de sardines in met Leet olijfolie en kruid de binnenkant

zwarte peper (molen)

met peper en zout. Leg tussen een klemrooster.

zout

10 Bak de sardines en de zoeteaardappelbrochettes 3 à 4 min

aan elke kant op de hete barbecue.

BEREIDING IN DE KEUKEN (30 min.)

AFWERKING

1 Laat 4 brochettestokjes 30 min. weken in koud water

2_Schil intussen de zoete aardappelen en snij ze in grote stukken

Leg de sardines op een serveerschaal en schep erde

van 2à 3 cm. Kook ze 7 min. in lichtgezouten water. Gietaf en

tomatendressing over. Serveer met een aardappelbrochette en

meng er de kruidenboter onder

het courgetteslaatje

3 Laat de sardines oppervlakkig ontdooien. Snij ze open en

maak vanbinnen schoon. Spoel onder koud water en dep droog

Pazo La Maza Albariño

& Maak lange linten van de courgette met een dunschiller of

D.O. Rías Baixas

spiraalsnijder. Snipper het pepertje, de sjalot en de peterselie fijn

Pers de citroen

Spanje

5_Snij de zoete puntpaprika in de lengte in 2 en verwijder de

Troubadour Blond

Blond bier

pitjes en de zaadlijsten. Snij in stukken van +3 cm breed. Snij de

ein

rode uien in partjes, Maak 4 brochettes met de zoete aardappel,

derode ui en de puntpaprika

Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenlijst): Energie 435 kcal- Vetten 30,8 g (waarvan) verzadigde vetzuren 9,9 g

Koolhydraten 18,5 g (waarvan) suikers 13,2 g- Vezels 5,48

iwitten 18,5g- Zout 0,68

18

Ons vakmanschap drink je met verstand Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand