Colruyt - Folder van 04.01.2021 tot 12.01.2021 - Pagina 24
Hier is pagina 24 van 30 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 04.01.2021 tot 12.01.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
1)
Kk
EA
mz,
FE
nt
N
À;
ÿ
de
Le
Li
\"
ZN
pv
À
=
Van het veld tot
}
7
Er
|
#
Van prei en prinsessenbonen tot spruiten … De Boni Selection-
1F
74
wi
groenten uit uw diepvries komen van West-Vlaamse velden.
u
|
y
4
Al jarenlang werkt Colruyt daarvoor samen met Begro NV.
Ri
1174
à
Het familiebedrijf verwerkt al sinds de jaren ‘80 vers geteelde
D 4
groenten tot vriesverse producten.
=
L
|
Boeren uit de buurt
De verwerking hangt af van groente tot
ke
sr,
(
Voor de groenteteelt
groente. Ann-Sophie: “De stappen voor de
LE
%
werkt het bedrijf samen
meeste groenten zijn: schillen, wassen,
A
ir
3
met landbouwers uit de
snijden, blancheren en invriezen. Maar
x 4%
En 7
Yı
buurt. Ann-Sophie Belaen,
prei en ui blancheren we niet, omdat die
N
ET 4
productmanager, vertelt: “Onze
anders hun originele structuur verliezen.” Alle
< Na
fabrieken zijn dícht bij de velden
andere groenten worden wel geblancheerd. Zo
8
om het transport heel kort te houden,
behouden ze hun mooie kleur en versheid.
x
zodat we zo snel mogelijk de groenten
kunnen verwerken. We zitten hier ook in een
heel vruchtbare streek met een gematigd
"Diepvriesgroenten
Prei op het veld van
een lokale boer
zeeklimaat en een rijke bodem.”
behouden maYimaal
De landbouwingenieurs van Begro NV werken
nauw samen met de boeren: ze kiezen samen
hun kwaliteit, smaak.
de variëteiten, geven advies aan de telers en
volgen alles ter plekke op, van het planten of
en voedingswaarde.
zaaien tot de oogst.
ni
Alle stappen zijn zoveel mogelijk
’
Met zorg verwerkt, snel ingevroren
geautomatiseerd om grote volumes te
‘Wanneer de groenten bij ons
kunnen verwerken en om het snel te laten
EN
nn,
toekomen, verwerken we die
gaan. “De groenten liggen op een grote band
.
meteen. Dat gaat heel snel, prei is
en passeren de verschillende stadia. Voor het
bijvoorbeeld al binnen het halfuur
wassen gaan ze bv. door een waterbad, voor
ingevroren. Daarom spreken we
het blancheren gaan ze door een tunnel met
dus van vriesvers”, zegt Ann-
verschillende temperatuurzones. En ten slotte
Sophie. Door die tijd zo kort te
loopt de band door een vriestunnel. De band
maken, behouden de groenten
tril, zo gaan de groenten lichtjes omhoog en
hun kwaliteit, textuur, smaak
worden ze los ingevroren zonder aan elkaar
iS
en voedingswaarden.
te plakken”, vertelt Ann-Sophie.
ek
Dn
TFE,
A
KR
1
WETEND
D
Bi
En
Q
Le din À
ah
EEn
LES
Fa
MTS
LE
a“
a"
LS LE
D CRT IT
pt
2
a.
[
%,
-
ve
À.
5
wi
Er
er
A
[| “Ae,
We
Pt
ve
re
edn WG
er
Een werknemer
BE
#8,
der
controleert de
gn 4
Ie he
;
—’
€
PEL
prei voor hij
.
D Ne
pP»
a
er
—" A
(Fa
TK
JT M Et .
/
gewassen wordt
RS €
x
>
+
+ 2
a
Lu
pe
N
5
a
:
À
CH
12/1/2021.
sk Metuw 82 XTRA -app of -kaart. 1 korting per kasticket. Niet cumuleerbaar.