Colruyt - Folder van 04.01.2021 tot 12.01.2021 - Pagina 24




Hier is pagina 24 van 30 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 04.01.2021 tot 12.01.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

1)

Kk

EA

mz,

FE

nt

N

À;

ÿ

de

Le

Li

\"

ZN

pv

À

=

Van het veld tot

}

7

Er

|

#

Van prei en prinsessenbonen tot spruiten … De Boni Selection-

1F

74

wi

groenten uit uw diepvries komen van West-Vlaamse velden.

u

|

y

4

Al jarenlang werkt Colruyt daarvoor samen met Begro NV.

Ri

1174

à

Het familiebedrijf verwerkt al sinds de jaren ‘80 vers geteelde

D 4

groenten tot vriesverse producten.

=

L

|

Boeren uit de buurt

De verwerking hangt af van groente tot

ke

sr,

(

Voor de groenteteelt

groente. Ann-Sophie: “De stappen voor de

LE

%

werkt het bedrijf samen

meeste groenten zijn: schillen, wassen,

A

ir

3

met landbouwers uit de

snijden, blancheren en invriezen. Maar

x 4%

En 7



buurt. Ann-Sophie Belaen,

prei en ui blancheren we niet, omdat die

N

ET 4

productmanager, vertelt: “Onze

anders hun originele structuur verliezen.” Alle

< Na

fabrieken zijn dícht bij de velden

andere groenten worden wel geblancheerd. Zo

8

om het transport heel kort te houden,

behouden ze hun mooie kleur en versheid.

x

zodat we zo snel mogelijk de groenten

kunnen verwerken. We zitten hier ook in een

heel vruchtbare streek met een gematigd

"Diepvriesgroenten

Prei op het veld van

een lokale boer

zeeklimaat en een rijke bodem.”

behouden maYimaal

De landbouwingenieurs van Begro NV werken

nauw samen met de boeren: ze kiezen samen

hun kwaliteit, smaak.

de variëteiten, geven advies aan de telers en

volgen alles ter plekke op, van het planten of

en voedingswaarde.

zaaien tot de oogst.

ni

Alle stappen zijn zoveel mogelijk



Met zorg verwerkt, snel ingevroren

geautomatiseerd om grote volumes te

‘Wanneer de groenten bij ons

kunnen verwerken en om het snel te laten

EN

nn,

toekomen, verwerken we die

gaan. “De groenten liggen op een grote band

.

meteen. Dat gaat heel snel, prei is

en passeren de verschillende stadia. Voor het

bijvoorbeeld al binnen het halfuur

wassen gaan ze bv. door een waterbad, voor

ingevroren. Daarom spreken we

het blancheren gaan ze door een tunnel met

dus van vriesvers”, zegt Ann-

verschillende temperatuurzones. En ten slotte

Sophie. Door die tijd zo kort te

loopt de band door een vriestunnel. De band

maken, behouden de groenten

tril, zo gaan de groenten lichtjes omhoog en

hun kwaliteit, textuur, smaak

worden ze los ingevroren zonder aan elkaar

iS

en voedingswaarden.

te plakken”, vertelt Ann-Sophie.

ek

Dn

TFE,

A

KR

1

WETEND

D

Bi

En

Q

Le din À

ah

EEn

LES

Fa

MTS

LE

a“

a"

LS LE

D CRT IT

pt

2

a.

[

%,

-

ve

À.

5

wi

Er

er

A

[| “Ae,

We

Pt

ve

re

edn WG

er

Een werknemer

BE

#8,

der

controleert de

gn 4

Ie he

;

—’



PEL

prei voor hij

.

D Ne

pP»

a

er

—" A

(Fa

TK

JT M Et .

/

gewassen wordt

RS €

x

>

+

+ 2

a

Lu

pe

N

5

a

:

À

CH

12/1/2021.

sk Metuw 82 XTRA -app of -kaart. 1 korting per kasticket. Niet cumuleerbaar.