Colruyt - Folder van 04.01.2021 tot 12.01.2021 - Pagina 12




Hier is pagina 12 van 30 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 04.01.2021 tot 12.01.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

vt

1}

à

@

P

“u [za

á

|

x

3

il

|

Ki

+

|

k-

/

Ri

*

ks

%

.

Ingrediënten (4 personen)

% "

ij

2 spieringen (beenhouwerij)

2 teentjes knoflook

:

2 verse worsten

800 g tomatenstukjes (blik)

varken + kalf (beenhouwerij)

400 g witte bonen (blik)

B

ls

y

2 gele rapen

70 g tomatenpuree

2 wortelen

2 eetl. olijfolie

|

ek

D

er

1/4 bosje peterselie

1/2 blokje groentebouillon

N

mz

Kir

800 g aardappelen

1 eetl. Provencaalse kruiden

B

“2



È

1 ui

peper en zout

A,

AE

3

a}

Voorbereiding (15 min)

ur

- Spoel de witte bonen onder koud water en laat uitlekken.

er

Schil de rapen en de wortelen en snij in hapklare

24

stukken.

mr

Schil de aardappelen en snij in stukken.

dat

/

Snipper de ui en het knoflook fijn.

x

Snij de worsten in stukken.

er

A

Snij de spieringen in 2.

7

ei

1

A

u

Snipper de peterselie fijn.

en

+



Bereiding (35 min)

À

zu

1 Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de worsten

en de spieringen 2 min. aan elke kant. Haal uit de pan.

pr

2 Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en stoof de

7

ui en het knoflook glazig. Voeg de wortelen en de rapen toe

%

en laat 2 min. stoven. Kruid met peper en zout.

ii

3 Doe de gestoofde groenten in een kookpot en voeg het

vlees, de bonen, de tomatenpuree en de tomatenstukjes

toe. Verkruimel er het halve bouillonblokje boven en kruid

}

Snipper fiin en bewaar afgesloten in

Rez

met de Provencaalse kruiden.

we

de diepvriezer. Zo kan u hem later

F

4 Breng aan de kook en laat 15 min. sudderen. Dek af en

toevoegen aan warme bereidingen.

laat nog 10 min. sudderen.

2

34

Of wikkel de stengels in vochtig

5 Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water.

keukenpapier en bewaar ze in de

Giet af.

groentelade van uw koelkast. Zo kan u

5

4

En

Afwerking

de peterselie nog gebruiken in koude

gerechten.

Serveer de cassoulet met de gekookte aardappelen.

Bestrooi met de peterselie.

mt

Ve

re!

147

H

Veneto IGT. ‘Garganega'

{

À

Le Cenge

+”

Veneto - Italië

Brugse Zot

a

4

Blond bier

x

ÿ

Hi

4

A

Berl

14

Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenlijst)

Ya

PS

LE

657 kcal

Vezels

ER

Es

LV

a

de

MN

Energie

15,08

zi

Ee

Vetten

2388

Eiwitten

43,78

Cr

2

5

(waarvan) verzadigde vetzuren

848

Zout

2,38

B

ï

di

Koolhydraten

59,48

TC ie

À

| At

ce.

}

(waarvan) suikers

18,58

ft

re

Ye

x

Et

pn .—

ro

Goed plan

Mu

N

>

=>

28 Pr

van Sophie van het kookteam

We

ar



ee

+

Ben;

Met sommige ingrediënten kan u meteen aan de slag, andere

MW À

Ree

} «

vragen wat voorbereiding. Aan u de keuze.

LE

> Peulvruchten uit blik zijn een snel alternatief, maar ook

droge peulvruchten kan u vooraf klaarmaken. Laat ze

he nd

=.

sowieso 12 u. weken. Kook ze dan 1 u. of iets langer en

Kwaliteit

a

Am

spoel onder koud water. Laat uitlekken en bewaar ze in

Lou 2)

afgesloten potjes in de koelkast. Zo hebt u meteen wat

T

ET IR TS]

® 0,377:

van bij ons

(1,51 €/kg)

kant-en-klare porties bij de hand.

re Ook met aardappelen valt tijd te winnen. Kook meteen een

Spiering

portie voor 2 dagen. De dag zelf gebruikt u ze zo. De

Boni Selection

dag erna gooit u ze in de pan. En in de zomer is zo'n portie

witte bonen

-15 %* A

gekookte aardappelen natuurlijk ideaal voor een slaatje.

400 g

vanaf 2 blikken

een nn ie nee ee ne nenne

sk Metuw 22 XTRA -app of -kaart. 1 korting per kasticket. Niet cumuleerbaar.

here