Colruyt - Folder van 16.12.2020 tot 31.12.2020 - Pagina 34




Hier is pagina 34 van 36 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 16.12.2020 tot 31.12.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Fruitige wentelteefjes

van peperkoek met mokkarijs

INGREDIËNTEN (4 personen)

ú bolletjes mokkarijs

1peer

1onbehandelde citroen (bio)

1kaki (persimon)

2eieren

1dimelk

Leetl boter

8 sneetjes peperkoek met honing en vijgen

VOORBEREIDING (15 min.)

- Snij de ongeschilde peer in kleine blokjes

- Snij de kaki in dunne schijfjes (begin onder aan de vrucht) en snij elk schijfje in 2

- Snij de sneetjes peperkoek schuin in 2, zodat u driehoeken hebt.

- Klop de eieren los en meng er de melk onder.

- Rasp de schil van de citroen (niet het wit)

BEREIDING (15 min)

1 Wentel de peperkoek door het eiermengsel. Zorg ervoor dat het vocht goed opgenomen wordt

2 Smelt de boter in een pan en bak de peperkoek «2 min. aan elke kant goudbruin

AFWERKING

Kruis op elk bord 4 peperkoek-driehoeken en leg er een bolletje mokka-ijs bij. Versier de borden met de

peer en de kaki, en werk af met de citroenzeste

iever lactosevrij?

ervang de melk door lactosevrije melk en de boter door een plantaardige vetstof. Het ijs kan

e vervangen door een plantaardig alternatief.

iever glutenvrij?

ervang de peperkoek door een glutenvrij alternatief.

0.

Voor de kids

vervang voor de kids het mokkarijs door

een bolletje chocolade- of aardbeienijs.

Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenlijst)

Energie 342 kcal- Vetten 10 g (waarvan) verzadigde vetzuren 5,7 - Koolhydraten 54,9 g (waarvan)

suikers 41,7 g- Vezels 2,9g-Eiwitten 6,6 g-Zout 0,4 g

34