Colruyt - Folder van 16.12.2020 tot 31.12.2020 - Pagina 27




Hier is pagina 27 van 36 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 16.12.2020 tot 31.12.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Zin in een voorsmaakje? Bekijk het fimpje

Ea

©

op colruyt.be/fijnefeesten

:

bn

Gevulde kalkoenfilet

met groenterolletjes

en Hasselback-aardappelen

INGREDIËNTEN (6 personen)

1gevulde kalkoenfilet (beenhouwerij)

2,5 dl extra lichte room (7 % VG}

Leetl. boter

125 g gerookt spek (sneetjes)

400 g prinsessenbonen

2 koffiel, roze bessen (bokaal)

200 g groene-aspergepunten

Leetl. mosterd

2eetl. arachideolie

400 g miniwortelen

enkele takjes verse peterselie

zwarte peper (molen)

800 g vastkokende aardappelen (laurette)

grof zeezout (molen,

VOORBEREIDING (20 min.

- Verwijder de uiteinden van de prinsessenbonen en sni de aspergepunten in 2

- Schilde wortelen en snij in de lengte in 2. Snipper de peterselie fijn

- Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water. Maak inkepingen in elke aardappelen laat

1 mm tussen elke inkeping Snij de aardappelen niet helemaal door (dat gaat makkelijk als u ze in de lengte tussen

2 snijplanken legt)

- Verwarm de oven voor op 225°C.

BEREIDING (1 u. 30 min.)

1 Kruid de gevulde kalkoenfilet met peper en zout en zet * 20 min. in de voorverwarmde oven.

2 Schik intussen de aardappelen op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met de arachideolie. Kruid met peper en

zout. Verlaag de oventemperatuur naar 180°C en zet de aardappelen mee in de oven. Laat de aardappelen en het vlees

+ 1u. bakken,

3 Kookintussen de prinsessenbonen 2 à3 min, in lichtgezouten water. Doe er de wortelen en de aspergepunten bij en

kook nog 2à 3 min. Giet af en spoel onder koud water. Verdeel de groenten over de sneetjes spek en rolstrak op,

& Smelt de boter in een pan en bak de groenterolletjes 1 min. aan elke kant. Haal uit de pan en hou warm. Verwijder het

overtollige vet uit de pan en doe er de mosterd en de roze bessen in. Overgiet met de room en laat 1 min. inkoken. Kruid

naar smaak met peper en zout.

AFWERKING

Snij de kalkoenfilet in sneetjes. Serveer met de Hasselback-aardappelen en de groenteralletjes. Werk af met de saus en

de peterselie.

1

Roodeberg

Western Cape -Zuid-Afrika

Postel Tripel

Dejuiste braadtijden

Blond abdijbier

Je vindt alle aanbevolen braadtijden van

dit feestgevogelte ook op verpakking of

op colruyt.be/finefeesten

Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediöntenlijst)

Energie 589 kcal Vetten 21,0 g (waarvan) verzadigde vetzuren 8,3 g-Koolhydraten 42,5 g (waarvan) suikers 11,8g- Vezels 7,6 g

Eiwitten 53,6 g- Zout 1,98

27