Colruyt - Folder van 16.12.2020 tot 31.12.2020 - Pagina 20




Hier is pagina 20 van 36 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 16.12.2020 tot 31.12.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Sint-jakobsnootjes met saffraansaus

op een bedje van zeekraal

INGREDIËNTEN (6 à8 personen)

12 sintjakobsnoten zonder koraal (diepvries)

2eetl boter

100 gzeekraal

1/4 kof fiel. maiszetmeel

12tapastomaten

400 ml visfond (bokaal)

1limoen

1/2diwittewijn

Atakjes tijm

1/3 buisje saffraandraadjes

1sjalot

peper en zout

VOORBEREIDING (ontdooitijd + 20 min.)

- Laat de sint-jakobsnoten volledig ontdooien en dep droog

- Was de limoen goed onder warm water en rasp de schil (niet het wit). Pers de helft en snij de andere helft in 4,

- Snipper de sjalot fijn. Doe in een steelpan en overgiet met de witte wijn. Laat op een zacht vuur volledig verdampen,

zonder de sjalot te kleuren. Voeg de saffraandraadjes toe en overgiet met de visfond. Laat inkoken tot de helft

verdampt is. Duw door een zeef

- Meng het limoensap onder het maiszetmeel en voeg beetje bij beetje en al roerend toe aan de ingekookte fond, tot je

een licht gebonden saus hebt. Kruid met peper en zout

BEREIDING (10 min)

1 Smelt Leetl. boter in een pan en bak de sint-jakobsnoten 1à2 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout.

Snij de tapastomaten in kleinere trosjes en laat mee opwarmen in de pan tot ze openspringen.

2 Laat intussen de saus opwarmen op een zacht vuur.

3 Smelt Leetl. boter in een kookpot en stoof de zeekraal 1à 2 min. Kruid met peper en zout.

AFWERKING

Verdeel de zeekraal over 4 borden en schik er de sint-jakobsnoten op. Lepel er de saf fraansaus rond. Werk af met de

limoenzeste, een trosje tomaten en een takje tijm. Geef er een limoenpartje bij

Liever veggie?

Vervang de sint-jakobsnoten door vegetarische nuggets, en de fond door groentebouillon

Liever lactosevrij?

Bak de sint-jakobsnoten in olijfolie.

Château Andréa

AOP. Graves

Lefort Tripel

di

Sterk blond bier

aA

Voor de kids

Vervang de zeekraal door gestoofde

spinazie en schiker kippennuggets op

Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenlijst):

Energie 169 kcal- Vetten 9,5 g (waarvan) verzadigde vetzuren 5,8 g-Koolhydraten 8,6 g (waarvan) suikers 2,5 g- Vezels 1,18

Eiwitten 9,6 g -Zout 1,0 g

20° Ons vakmanschap drink je met verstand