Colruyt - Folder van 16.12.2020 tot 31.12.2020 - Pagina 20


Hier is pagina 20 van 36 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 16.12.2020 tot 31.12.2020.



Colruyt Folder 16.12.2020

Hier is pagina 20 van 36 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 16.12.2020 tot 31.12.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Colruyt - Folder van 16.12.2020 tot 31.12.2020 - Pagina 20

Sint-jakobsnootjes met saffraansaus op een bedje van zeekraal INGREDIËNTEN (6 à8 personen) 12 sintjakobsnoten zonder koraal (diepvries) 2eetl boter 100 gzeekraal 1/4 kof fiel. maiszetmeel 12tapastomaten 400 ml visfond (bokaal) 1limoen 1/2diwittewijn Atakjes tijm 1/3 buisje saffraandraadjes 1sjalot peper en zout VOORBEREIDING (ontdooitijd + 20 min.) - Laat de sint-jakobsnoten volledig ontdooien en dep droog - Was de limoen goed onder warm water en rasp de schil (niet het wit). Pers de helft en snij de andere helft in 4, - Snipper de sjalot fijn. Doe in een steelpan en overgiet met de witte wijn. Laat op een zacht vuur volledig verdampen, zonder de sjalot te kleuren. Voeg de saffraandraadjes toe en overgiet met de visfond. Laat inkoken tot de helft verdampt is. Duw door een zeef - Meng het limoensap onder het maiszetmeel en voeg beetje bij beetje en al roerend toe aan de ingekookte fond, tot je een licht gebonden saus hebt. Kruid met peper en zout BEREIDING (10 min) 1 Smelt Leetl. boter in een pan en bak de sint-jakobsnoten 1à2 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout. Snij de tapastomaten in kleinere trosjes en laat mee opwarmen in de pan tot ze openspringen. 2 Laat intussen de saus opwarmen op een zacht vuur. 3 Smelt Leetl. boter in een kookpot en stoof de zeekraal 1à 2 min. Kruid met peper en zout. AFWERKING Verdeel de zeekraal over 4 borden en schik er de sint-jakobsnoten op. Lepel er de saf fraansaus rond. Werk af met de limoenzeste, een trosje tomaten en een takje tijm. Geef er een limoenpartje bij Liever veggie? Vervang de sint-jakobsnoten door vegetarische nuggets, en de fond door groentebouillon Liever lactosevrij? Bak de sint-jakobsnoten in olijfolie. Château Andréa AOP. Graves Lefort Tripel di Sterk blond bier aA Voor de kids Vervang de zeekraal door gestoofde spinazie en schiker kippennuggets op Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenlijst): Energie 169 kcal- Vetten 9,5 g (waarvan) verzadigde vetzuren 5,8 g-Koolhydraten 8,6 g (waarvan) suikers 2,5 g- Vezels 1,18 Eiwitten 9,6 g -Zout 1,0 g 20° Ons vakmanschap drink je met verstand

Colruyt - Folder van 16.12.2020 tot 31.12.2020 - Pagina 20