Colruyt - Folder van 16.12.2020 tot 31.12.2020 - Pagina 13
Hier is pagina 13 van 36 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 16.12.2020 tot 31.12.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Ape
Panna cotta van pastinaak
met ganzenlever
3 Snij intussen de pastinaakrepen in de
8 aperitiefglaasjes en laat opstijven inde
INGREDIËNTEN (glaasjes)
lengte in en schik op een bakplaat met
koelkast (min. 2u)
100 g ganzenlever
250 g pastinaak
bakpapier. Kruid met peper en zout en zet
8 Warm een mes op door het even onder
+10 min, in de voorverwarmde oven, tot ze
heet water te houden. Dep droog en snij er
1stengel citroengras
goudbruin zijn
de ganzenlever mee in fijne plakjes
4 blaadjes platte peterselie
& Bakintussen de panko goudbruin in een
9 Schik een plakje ganzenlever op de
2 diroom (min, 30% V.G.)
pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
panna cotta en bestrooi met de panko.
1dlmelk
Laat uitlekken op keukenpapier.
Werk af met een reepje pastinaak en een
2 blaadjes gelatine
5 Maak enkele sneetjes in het citroengras
blaadje platte peterselie.
2 eetl. panko (Japans paneermeel}
en laat de gelatineblaadjes weken in wat
water.
De Liever vis op het menu?
peperen zout
6 Warm deroom, de melk en het
Vervang de ganzenlever door zwarte
citroengras op in een steelpan, tot net
lompviseitjes of gerookte zalmreepjes
BEREIDING (35 min. +2 u. opstijven)
1 Verwarm de oven voor op 180°C.
onder het kookpunt. Haal van het vuur,
Liever lactosevrij?
haal er het citroengras uiten mix samen
2 Schilde pastinaken en snij er met een
Vervang de melken de room door
met de pastinaakblokjes tot een gladde
dunschiller 4 dunne repen van. Snij de
massa.
3 dl ongezoete amandelmelk of
rest in gelijke blokjes. Kook de pastinaak:
2,5 dl sojaroom. De ganzenlever
7 Knijp de gelatineblaadjes uit en meng
blokjes + 10 min. gaar in lichtgezouten
vervangt u door een mengeling van
water. Giet af.
onder de pastinaakroom tot ze volledig
panko, fijngehakte hazelnoten en
opgelost zijn. verdeel de room over
peterselie.
Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediöntenlijst)
Energie 170 kcal - Vetten 14,8 g (waarvan) verzadigde vetzuren 79 g- Koolhydraten 5,5g (waarvan) suikers 3,1g- Vezels 1,3g- Eiwitten 28 g- Zout 0,28
Surf en turf
Crispy tofoefrietjes
met veenbessensaus
torentjes
INGREDIËNTEN (4 personen)
INGREDIËNTEN (9 hapjes)
250 g tofoe (blok)
50 g suiker
1zwarte pens (beenhouwerij)
Lui
3 eetl. arachideolie
150 g rivierkreeftencocktail (beenhouwerij)
lei
2eetl, azijn
9 blaadjes rucola
100 g couscous (tarwegriesmeel}
Leet tijm (gedroogd)
6 sneetjes toastbrood
250 gedroogde veenbessen
1snuifje kaneel
cocktailprikkers (optioneel)
BEREIDING (20 min)
BEREIDING (15 min)
1 Kook de couscous gaar (kooktijd: zie verpakking). Doe in een diep bord
1 Snij de zwarte pens in 9 gelijke schijfjes van 1/2
en kruid met de tijm, peper en zout
em
2 Maak intussen de saus: snipper de ui fijn en doe samen met de
2 Toast het brood en steeker per sneetje 3 rondjes
veenbessen in een kookpot. Overgiet met water (tot alles onder staat)
uit
en kook 10 min, Mix fijn en voeg de suiker en de azijn toe. Kruid met
3 Maak de torentjes: schik een schijfje zwarte pens
de kaneel, peper en zout en laat inkoken tot het mengsel de dikte van
op een toastje en leg er nog een toastje op. Besmeer
ketchup heeft. Haal van het vuur en laat afkoelen in de koelkast.
met de rivierkreeftencocktail en werk af met een
3 Dep de tofoe droog en snij in frietjes. Klop het ei los. Wentel de
blaadje rucola. Steek eventueel vast met een
tofoefrietjes eerst in het ei en daarnain de couscous. Zorg ervoor dat ze
cocktailprikker.
aan alle kanten bedekt zijn.
Liever veggie?
& Verhit de arachideolie in een pan en bak de tofoefrietjes aan alle
Maak dan veggie torentjes: vervang de
kanten mooi bruin, Laat uitlekken op keukenpapier.
zwarte pens door een schijfje gemarineerde
5 Serveer de tofoefrietjes met de veenbessensaus
komkommer, en de rivierkreeftencocktail
door schorsenerentapenade.
De Liever geen tofoe?
Vervang hem dan door pastinaak, Een lekker alternatief!
Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenlijst}
Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenlijst}:
Energie 111kcal- Vetten 6,3 g (waarvan) verzadigde vetzuren 1,28
Energie 518 kcal Vetten 14,4 g (waarvan) verzadigde vetzuren 2,3g
Koolhydraten 9,4 g (waarvan) suikers 2,6 g- Vezels 0,7 g
Koolhydraten 81,3 (waarvan) suikers 55,1g- Vezels 6,5g
Eiwitten 3,9 g- Zout0,7g
Eiwitten 12,6 g-Zout0,1g
13