Colruyt - Folder van 16.12.2020 tot 31.12.2020 - Pagina 13




Hier is pagina 13 van 36 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 16.12.2020 tot 31.12.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Ape

Panna cotta van pastinaak

met ganzenlever

3 Snij intussen de pastinaakrepen in de

8 aperitiefglaasjes en laat opstijven inde

INGREDIËNTEN (glaasjes)

lengte in en schik op een bakplaat met

koelkast (min. 2u)

100 g ganzenlever

250 g pastinaak

bakpapier. Kruid met peper en zout en zet

8 Warm een mes op door het even onder

+10 min, in de voorverwarmde oven, tot ze

heet water te houden. Dep droog en snij er

1stengel citroengras

goudbruin zijn

de ganzenlever mee in fijne plakjes

4 blaadjes platte peterselie

& Bakintussen de panko goudbruin in een

9 Schik een plakje ganzenlever op de

2 diroom (min, 30% V.G.)

pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

panna cotta en bestrooi met de panko.

1dlmelk

Laat uitlekken op keukenpapier.

Werk af met een reepje pastinaak en een

2 blaadjes gelatine

5 Maak enkele sneetjes in het citroengras

blaadje platte peterselie.

2 eetl. panko (Japans paneermeel}

en laat de gelatineblaadjes weken in wat

water.

De Liever vis op het menu?

peperen zout

6 Warm deroom, de melk en het

Vervang de ganzenlever door zwarte

citroengras op in een steelpan, tot net

lompviseitjes of gerookte zalmreepjes

BEREIDING (35 min. +2 u. opstijven)

1 Verwarm de oven voor op 180°C.

onder het kookpunt. Haal van het vuur,

Liever lactosevrij?

haal er het citroengras uiten mix samen

2 Schilde pastinaken en snij er met een

Vervang de melken de room door

met de pastinaakblokjes tot een gladde

dunschiller 4 dunne repen van. Snij de

massa.

3 dl ongezoete amandelmelk of

rest in gelijke blokjes. Kook de pastinaak:

2,5 dl sojaroom. De ganzenlever

7 Knijp de gelatineblaadjes uit en meng

blokjes + 10 min. gaar in lichtgezouten

vervangt u door een mengeling van

water. Giet af.

onder de pastinaakroom tot ze volledig

panko, fijngehakte hazelnoten en

opgelost zijn. verdeel de room over

peterselie.

Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediöntenlijst)

Energie 170 kcal - Vetten 14,8 g (waarvan) verzadigde vetzuren 79 g- Koolhydraten 5,5g (waarvan) suikers 3,1g- Vezels 1,3g- Eiwitten 28 g- Zout 0,28

Surf en turf

Crispy tofoefrietjes

met veenbessensaus

torentjes

INGREDIËNTEN (4 personen)

INGREDIËNTEN (9 hapjes)

250 g tofoe (blok)

50 g suiker

1zwarte pens (beenhouwerij)

Lui

3 eetl. arachideolie

150 g rivierkreeftencocktail (beenhouwerij)

lei

2eetl, azijn

9 blaadjes rucola

100 g couscous (tarwegriesmeel}

Leet tijm (gedroogd)

6 sneetjes toastbrood

250 gedroogde veenbessen

1snuifje kaneel

cocktailprikkers (optioneel)

BEREIDING (20 min)

BEREIDING (15 min)

1 Kook de couscous gaar (kooktijd: zie verpakking). Doe in een diep bord

1 Snij de zwarte pens in 9 gelijke schijfjes van 1/2

en kruid met de tijm, peper en zout

em

2 Maak intussen de saus: snipper de ui fijn en doe samen met de

2 Toast het brood en steeker per sneetje 3 rondjes

veenbessen in een kookpot. Overgiet met water (tot alles onder staat)

uit

en kook 10 min, Mix fijn en voeg de suiker en de azijn toe. Kruid met

3 Maak de torentjes: schik een schijfje zwarte pens

de kaneel, peper en zout en laat inkoken tot het mengsel de dikte van

op een toastje en leg er nog een toastje op. Besmeer

ketchup heeft. Haal van het vuur en laat afkoelen in de koelkast.

met de rivierkreeftencocktail en werk af met een

3 Dep de tofoe droog en snij in frietjes. Klop het ei los. Wentel de

blaadje rucola. Steek eventueel vast met een

tofoefrietjes eerst in het ei en daarnain de couscous. Zorg ervoor dat ze

cocktailprikker.

aan alle kanten bedekt zijn.

Liever veggie?

& Verhit de arachideolie in een pan en bak de tofoefrietjes aan alle

Maak dan veggie torentjes: vervang de

kanten mooi bruin, Laat uitlekken op keukenpapier.

zwarte pens door een schijfje gemarineerde

5 Serveer de tofoefrietjes met de veenbessensaus

komkommer, en de rivierkreeftencocktail

door schorsenerentapenade.

De Liever geen tofoe?

Vervang hem dan door pastinaak, Een lekker alternatief!

Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenlijst}

Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenlijst}:

Energie 111kcal- Vetten 6,3 g (waarvan) verzadigde vetzuren 1,28

Energie 518 kcal Vetten 14,4 g (waarvan) verzadigde vetzuren 2,3g

Koolhydraten 9,4 g (waarvan) suikers 2,6 g- Vezels 0,7 g

Koolhydraten 81,3 (waarvan) suikers 55,1g- Vezels 6,5g

Eiwitten 3,9 g- Zout0,7g

Eiwitten 12,6 g-Zout0,1g

13