Colruyt - Folder van 16.12.2020 tot 31.12.2020 - Pagina 11




Hier is pagina 11 van 36 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 16.12.2020 tot 31.12.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Apero

#

27

Pe

#

E

Se

Eu

de

a

ri

ús

Jel

|

nl

PL

We

Alf

a

Pe

Ki

war

Zin in een voorsmaakje?

+

Bekijk het filmpje op

solruye ba/fineineiten

Me

in a

Bloemkoolnuggets

Eitjes met

met sesam en dragondip

vitello tonnato

INGREDIËNTEN (4 personen)

INGREDIËNTEN (16 hapjes)

1/2 bloemkool

Beet zelfrijzende bloem

2 kalfsescalopes (beenhouwerij)

enkele kappertjes

1 plantje dragon

4 eetl olijfolie

1 bosje kervel

B eetl. sesamzaad

8 kwarteleieren

Leetl. mayonaise

8 ansjovisfilets in olijfolie (blik)

Leetl. wittewijnazijn

1rode ui

peper en zout

125 g Griekse yoghurt

grof zeezout (molen)

leet. tonijn in eigen nat (blik)

enkele takjes tijm

2 eieren

BEREIDING (30 min.)

BEREIDING (20 min)

1 Breng water aan de kook in een kookpot en kook de eieren + 5 min.

Giet af en spoel onder koud water. Pel ze en hou apart

1 Snij de halve bloemkool in roosjes en kook 5 à 6 min. in

lichtgezouten water. Giet af,

2 Doe intussen de kalfsescalopes in een pan en overgiet met water

(tot alles onder staat). Laat 1 min. koken en kruid met peper en zout.

2 Klop de eieren los en meng er de bloem en 1 dl water

onder. Kruid met peper en zout. Doe het sesamzaad in een

Haal uit de pan en laat afkoelen

3 Laat de tonijn uitlekken en mix met de mayonaise en de

diepe kom. Wentel de bloemkoolroosjes eerst door het

beslag en daarna door het sesamzaad.

wittewijnazijn tot een dikke, gladde saus

3 Maak de dipsaus: snipper de rode ui fijn en knip de

& Snij het vlees in zo dun mogelijke vierkantjes. Snij de eieren inde

lengte in 2, en snij dan aan de bolle kant een klein stukje af (zodat het

kervel los. Rits de dragon van de takjes. Meng de rode ui,

de kervel en de dragon met de Griekse yoghurt. Kruid met

ei met de binnenkant naar boven blijft liggen). Snij de ansjovisfilets in

Zen rol op. Rits de blaadjes van de takjes tijm

peper en zout.

4 Verhit de olijfolie in een diepe pan en bak de bloemkool-

5 Lepel op elk stukje kalfsvlees een beetje saus en leg er een

gehalveerd ei en enkele kappertjes op. Dek af met een stukje vlees en

nuggets 4 à5 min. Bestrooi met grof zeezout en serveer

met de dipsaus

schik er een rolletje ansjovis op. Werk af met de tijm en prik vast met

een cocktailprikker.

Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediöntenlijst)

Energie 375 kcal- Vetten 26,7 g (waarvan) verzadigde vetzuren 5,8 g

Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenlijst)

Koolhydraten 18,8 g (waarvan) suikers 3,9 g- Vezels 3,1g

Energie 44 kcal Vetten 2,7 g (waarvan) verzadigde vetzuren 0,38

Eiwitten 13,3g-Zout0,4g

Koolhydraten 0,1 g (waarvan) suikers 0,1 g- Vezels 0g- Eiwitten 4,8 g-Zout 0,48

3