Carrefour - Folder van 29.11.2021 tot 02.02.2022 - Pagina 13
Hier is pagina 13 van 76 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 29.11.2021 tot 02.02.2022.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
TRADITIONEEL MENU
EN WAT SERVERENE
WE DAARBIJ? ONTDEK,
HET OP PAGINA 14
Fo
=
fi
1
[A
LS
=
Mechelse koekoek met
MAKKELIJK
kastanjevulling en cognacsaus
8 personen
van de tijm. Snij de appel in kleine blokjes. Doe al deze
Voorbereiding 45 min
ingrediënten in de kom van de miser en mix ze met de
Bereiding 1u 10
cognac en 1 klontje boter tot een gladde massa. Kruid
Het delicate, malse
Makkelijk -€
met peper en zout.
vlees van Mechelse
4 rode ui | 1 tak selderij 1 el
rozemarjn | 200 g voorge-
@) Verwarm de oven voor op 220°C. Maak de marinade:
meng de honing met het sinaasappelsap en 2 el cognac.
koekoek maakt het
kookte kastanjes | 4 sneetjes
granenbrood | 1el verse tijm
Kruid de binnen- en buitenkant van de koekoek met
14 appel | 50 ml cognac +
peper en zout. Begin bij de hals van het gevogelte en
tot gastronomisch -
2 el voor de marinade
maak het vel voorzichtig los door met je vingers tussen
14 el honing 1400 ml
Belgisch) -
het vlees en het vel te gaan. Schuif de vulling hiertussen
sinaasappelsap | 1Mechelse
en verdeel het gelijkmatig over de bouten en de borst,
koekoek (1,4 kg) | 200 mi
gevogelte!
room | 1el bruine roux |
zonder het vel te doorboren. Vul ook de binnenkant
1 handvol roze peperbessen
van de koekoek. Bind de poten vast met keukentouw
boter | peper zout
en maak de vogel dicht met een houten stokje. Leg
==
mn
de koekoek in een schaal, borstel in met de marinade,
leg er vlokjes boter op en schuifin de oven. Verlaag na
(© Maak de vulling: hak
de rode ui, de selderij,
10 min de oventemperatuur naar 170°C en laat 1u garen,
de rozemarijn en de
Bevochtig regelmatig met bakvocht.
br
kastanjes fijn. Rooster
het brood en hak het
@) Haal de koekoek uit de oven en uit de schaal. Blus
de schaal met de rest van de marinade, schraap de
NU.
fin. Pluk de blaadjes
aanbaksels los en laat indikken. Giet de saus door een
zeef in een kookpot en breng aan de kook Laat de
PER PORTIE
alcohol verdampen. Giet de room erbij en laat inkoken.
À
ST2KCAL
ik
28 GVETIEN
Bind de saus met de bruine roux. Kruid met peper en
—
21 SUIKERS
38 GKOOLHYORATEN
tn
IG
A3 GVLS
zout en giet in een sauskannetje. Bestrooi de koekoek
=
31 ETTEN
met roze peperbessen en serveer met de saus erbij
au
Carrefour Food Magazine | feesten 2021 43