Carrefour - Folder van 29.11.2021 tot 02.02.2022 - Pagina 13




Hier is pagina 13 van 76 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 29.11.2021 tot 02.02.2022.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

TRADITIONEEL MENU

EN WAT SERVERENE

WE DAARBIJ? ONTDEK,

HET OP PAGINA 14

Fo

=

fi

1

[A

LS

=

Mechelse koekoek met

MAKKELIJK

kastanjevulling en cognacsaus

8 personen

van de tijm. Snij de appel in kleine blokjes. Doe al deze

Voorbereiding 45 min

ingrediënten in de kom van de miser en mix ze met de

Bereiding 1u 10

cognac en 1 klontje boter tot een gladde massa. Kruid

Het delicate, malse

Makkelijk -€

met peper en zout.

vlees van Mechelse

4 rode ui | 1 tak selderij 1 el

rozemarjn | 200 g voorge-

@) Verwarm de oven voor op 220°C. Maak de marinade:

meng de honing met het sinaasappelsap en 2 el cognac.

koekoek maakt het

kookte kastanjes | 4 sneetjes

granenbrood | 1el verse tijm

Kruid de binnen- en buitenkant van de koekoek met

14 appel | 50 ml cognac +

peper en zout. Begin bij de hals van het gevogelte en

tot gastronomisch -

2 el voor de marinade

maak het vel voorzichtig los door met je vingers tussen

14 el honing 1400 ml

Belgisch) -

het vlees en het vel te gaan. Schuif de vulling hiertussen

sinaasappelsap | 1Mechelse

en verdeel het gelijkmatig over de bouten en de borst,

koekoek (1,4 kg) | 200 mi

gevogelte!

room | 1el bruine roux |

zonder het vel te doorboren. Vul ook de binnenkant

1 handvol roze peperbessen

van de koekoek. Bind de poten vast met keukentouw

boter | peper zout

en maak de vogel dicht met een houten stokje. Leg

==

mn

de koekoek in een schaal, borstel in met de marinade,

leg er vlokjes boter op en schuifin de oven. Verlaag na

(© Maak de vulling: hak

de rode ui, de selderij,

10 min de oventemperatuur naar 170°C en laat 1u garen,

de rozemarijn en de

Bevochtig regelmatig met bakvocht.

br

kastanjes fijn. Rooster

het brood en hak het

@) Haal de koekoek uit de oven en uit de schaal. Blus

de schaal met de rest van de marinade, schraap de

NU.

fin. Pluk de blaadjes

aanbaksels los en laat indikken. Giet de saus door een

zeef in een kookpot en breng aan de kook Laat de

PER PORTIE

alcohol verdampen. Giet de room erbij en laat inkoken.

À

ST2KCAL

ik

28 GVETIEN

Bind de saus met de bruine roux. Kruid met peper en



21 SUIKERS

38 GKOOLHYORATEN

tn

IG

A3 GVLS

zout en giet in een sauskannetje. Bestrooi de koekoek

=

31 ETTEN

met roze peperbessen en serveer met de saus erbij

au

Carrefour Food Magazine | feesten 2021 43