Carrefour - Folder van 07.06.2021 tot 28.06.2021 - Pagina 48




Hier is pagina 48 van 72 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 07.06.2021 tot 28.06.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

ZI

ACTIE 6 RESPECTVOLLE PARTNER-

[a

SCHAPPEN UITBOUWEN VIA DE

(Gui

N

ze

KWALITEITSKETENS CARREFOUR

ERA

=

#

Hr

8

à

SE

>

a

5

ie

ze

Tussen de pluken

Ex

er

het winkelrek zitten

maar 24 uur.

Ze

Gevulde tomaten

met rillettes

van gerookte

Ardense forel

4 personen - Voorbereiding 15 min

st

Bereiding 1 min - Makkelijk -€

>> ENERGIE? NIETS GAAT VERLOREN

Om een gemiddelde temperatuur van 18°C te hand-

ar

el

A dikke tomaten | 300 g gerookte Ardense

haven, volgen de producenten de weg van de volledige

forelfilets 1100 g halfvette verse kaas |

automatisatie, via een centraal aansturingssysteem. “De

2takjes dragon | 3 takjes bladpeterselie |

energie komt uit een warmtekrachtkoppeling die werkt

Fn

&

10 spretjes bieslook | {citroen |1 el olifolie |

zout, witte peper

op een motor op aardgas”, vertelt Tom. “Met dezelfde

hoeveelheid brandstof produceert onze generator niet

PA

@ snij de tomaten onderaan kruise-

alleen warmte en elektriciteit voor onze serres, maar

Pascal De Schrijver

Category Manager fruit

lings in en dompel ze 15 à 30 seconden

‘ook voor ongeveer 7.000 gezinnen”

en groenten bij Carrefour

in kokend water. Spoel ze onder koud

Carrefour werkt sinds

water en pel ze. Snij op 1/3 van de

VAN DE GROEI TOT DE PLUK,

2012 samen met de

bovenkant een hoedje van de tomaten

Hol ze met een lepelie uit, kruid de

EEN HELE KUNST

familie Vlaemynck

“Ik ken deze familie al jaren,

binnenkant met zout en zet de tomaten

De tomatenteelt is intensief en delicaat werk. “De plan-

omgekeerd op een rooster om ze te

van toen de tweede generatie

laten uitlekken.

ten moeten voortdurend gesnoeid worden, zodat de

de utramodeme serres in

tomaten voldoende ruimte en zonlicht krijgen, want dat

Deinze bouwde. Onze relatie

Prak de forelfilets met een vork fijn

is bepalend voor een goede kwaliteit: de kunst bestaat.

is gebaseerd op vertrouwen.

en meng met de verse kaas. Hak de

erinde tomaten voldoende energie te geven om tot bloei

We gaan rond de tafel ziten

dragon en de peterselie fijn en snipper

om samen te beslissen

de bieslook. Meng alle kruiden onder

tekomen, en vervolgens de natuur haar gang laten gaan

welke variëteiten gekweekt

‘om de tomaten te laten rijpen” Elke plant is minstens

het forelmengsel. Voeg het sap van 1/2

worden, en hoe. Deze unieke

citroen, de olijfolie, zout en peper toe.

10 meter langen groeit in de hoogte. De oogst iseen

combinatie van samen

@) vul de tomaten met de rilettes en

heel precies werkje: te vroeg geplukt, krijg je tomaten

soorten kiezen, de teelt

die niet mooi presenteren in de winkel. Wacht je te lang,

op turf en de ecologische

zet tot het serveren in de koelkast

dan krijg je overrijpe tomaten. “De versheid speelt ook

benadering maakthet

PERPORTIE

mogelijk kwaliteitstomaten te

AET KCAL

een cruciale rol: tussen de oogst en de levering in de

kweken die voldoen aan alle

576 ver

®

76 GKOOLNVDRATEN

winkels zitten maximaal 24 uur, volgens de vereisten

eisen van de Kwalteitsketen

VUT BERË

286 vaas

SG SUKERS

van de Kwaliteitsketen Carrefour”, rondt Tom af.

Carrefour”

®

196 EITEN

48 Carrefour Food Magazine | juni 2021