Carrefour - Folder van 07.06.2021 tot 28.06.2021 - Pagina 48

Hier is pagina 48 van 72 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 07.06.2021 tot 28.06.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
ZI
ACTIE 6 RESPECTVOLLE PARTNER-
[a
SCHAPPEN UITBOUWEN VIA DE
(Gui
N
ze
KWALITEITSKETENS CARREFOUR
ERA
=
#
Hr
8
à
SE
>
a
5
ie
ze
Tussen de pluken
Ex
er
het winkelrek zitten
maar 24 uur.
Ze
Gevulde tomaten
met rillettes
van gerookte
Ardense forel
4 personen - Voorbereiding 15 min
st
Bereiding 1 min - Makkelijk -€
>> ENERGIE? NIETS GAAT VERLOREN
Om een gemiddelde temperatuur van 18°C te hand-
ar
el
A dikke tomaten | 300 g gerookte Ardense
haven, volgen de producenten de weg van de volledige
forelfilets 1100 g halfvette verse kaas |
automatisatie, via een centraal aansturingssysteem. “De
2takjes dragon | 3 takjes bladpeterselie |
energie komt uit een warmtekrachtkoppeling die werkt
Fn
&
10 spretjes bieslook | {citroen |1 el olifolie |
zout, witte peper
op een motor op aardgas”, vertelt Tom. “Met dezelfde
hoeveelheid brandstof produceert onze generator niet
PA
@ snij de tomaten onderaan kruise-
alleen warmte en elektriciteit voor onze serres, maar
Pascal De Schrijver
Category Manager fruit
lings in en dompel ze 15 à 30 seconden
‘ook voor ongeveer 7.000 gezinnen”
en groenten bij Carrefour
in kokend water. Spoel ze onder koud
Carrefour werkt sinds
water en pel ze. Snij op 1/3 van de
VAN DE GROEI TOT DE PLUK,
2012 samen met de
bovenkant een hoedje van de tomaten
Hol ze met een lepelie uit, kruid de
EEN HELE KUNST
familie Vlaemynck
“Ik ken deze familie al jaren,
binnenkant met zout en zet de tomaten
De tomatenteelt is intensief en delicaat werk. “De plan-
omgekeerd op een rooster om ze te
van toen de tweede generatie
laten uitlekken.
ten moeten voortdurend gesnoeid worden, zodat de
de utramodeme serres in
tomaten voldoende ruimte en zonlicht krijgen, want dat
Deinze bouwde. Onze relatie
Prak de forelfilets met een vork fijn
is bepalend voor een goede kwaliteit: de kunst bestaat.
is gebaseerd op vertrouwen.
en meng met de verse kaas. Hak de
erinde tomaten voldoende energie te geven om tot bloei
We gaan rond de tafel ziten
dragon en de peterselie fijn en snipper
om samen te beslissen
de bieslook. Meng alle kruiden onder
tekomen, en vervolgens de natuur haar gang laten gaan
welke variëteiten gekweekt
‘om de tomaten te laten rijpen” Elke plant is minstens
het forelmengsel. Voeg het sap van 1/2
worden, en hoe. Deze unieke
citroen, de olijfolie, zout en peper toe.
10 meter langen groeit in de hoogte. De oogst iseen
combinatie van samen
@) vul de tomaten met de rilettes en
heel precies werkje: te vroeg geplukt, krijg je tomaten
soorten kiezen, de teelt
die niet mooi presenteren in de winkel. Wacht je te lang,
op turf en de ecologische
zet tot het serveren in de koelkast
dan krijg je overrijpe tomaten. “De versheid speelt ook
benadering maakthet
PERPORTIE
mogelijk kwaliteitstomaten te
AET KCAL
een cruciale rol: tussen de oogst en de levering in de
kweken die voldoen aan alle
576 ver
®
76 GKOOLNVDRATEN
winkels zitten maximaal 24 uur, volgens de vereisten
eisen van de Kwalteitsketen
VUT BERË
286 vaas
SG SUKERS
van de Kwaliteitsketen Carrefour”, rondt Tom af.
Carrefour”
®
196 EITEN
48 Carrefour Food Magazine | juni 2021