Carrefour - Folder van 07.06.2021 tot 28.06.2021 - Pagina 33




Hier is pagina 33 van 72 pagina's van de Carrefour folder, geldig van 07.06.2021 tot 28.06.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

LOKALE PRODUCENT | bij Carrefour

‘#

3

EL

50 BOERDERIJEN HELPEN

“A

OMSCHAKELEN NAAR BIOTEELT

al

d

#7

a

lokale producent

u

VERTROETELDE KOEIEN

Het avontuur begon in 2012, toen Bernard en Delphine

à

Bartholomé beslisten zelf zuivelproducten te gaan maken

met de melk van hun koeien. Gestimuleerd door de vele

‘aanmoedigingen en adviezen van kwekers, vormden

|

Bernarden Delphine hun veestapelom enintroduceerden

OMSCHAKELEN

ze in 2017 Jerseykoeien (een ras van het Kanaaleiland

NAAR BIO MET

Sd

Jersey). En omdat Bernard en Delphine niet de gewoonte

CARREFOUR

Je wordt niet van de

hebben de dingen half te doen, organiseerden en cultiveer-

den ze hun weilanden doordacht om hun ‘nieuwe’ koeien te

ene dag op de andere

NOG EEN

bioproducent. De bodem

kunnen laten leven volgens het ritme van het weer, zoveel

VERHAALTJE...

voorbereiden, nieuwe

mogelijk buiten. “Het voer voor de Jerseykoeien is daar

methodes leren die de

Vroeger liep een hond i

door verbeterd, en dat komt ook de kwaliteit van de melk

een trommel (tambouri

natuur, de mens, de dieren

respecteren, dat biolabel

ten goede”, onderstreept Bernard.

het Frans) om de karnton

halen. Alles samen

‘om boter te maken in

beweging te houden.

kan dat tot drie jaar tjd

A2-MELK, DAT IS BETER!

vragen. Drie jaar zonder

Aldat werk en het voortdurend streven naar kwaliteit

Daar komt de naam

veel inkomsten. Om die

‘La Ferme du Tambourin'

werpt zijn vruchten af.“Dit rustieke koeienras staat be-

vandaan. Bemard en zijn

overgang te steunen, staat

kend om de kwaliteit van hun melk: A2-melk. We hebben.

Carrefour naast hen, met

vrouw Delphine namen de

indirecte economische

er als test yoghurt van gemaakt. Eninderd:

: die smaakte

boerderij in 1991 over.

hulp. Door hun producten

compleet anders! Dus wikden we nog eenstapje verder

vooraf in de spotlight

gaan: we hebben nu alleen nog koeien die A2-melk geven”,

te zetten en ze te

a

legt Bernard uit. “Die melk is heel eiwitrijk, bevat veel

AM

commercialiseren, ook als

de

die nog niet bio zijn

vetten en oligo-elementen. Bovendien is ze hypoallergeen,

duslichter verteerbaar:Wijzijn een echte speler in de zui-

ee

Jij

5

velsector geworden. Mooi voor een kleine lokale producent

zoals wij”,besluit Bernard.

… IE

Ver

Carrefour Food Magazine | juni 2021 33