Spar - Folder van 17.12.2020 tot 06.01.2021 - Pagina 98




Hier is pagina 98 van 108 pagina's van de Spar folder, geldig van 17.12.2020 tot 06.01.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

PROSECCO

In het noordoosten van Italië lenen zowel het

milde microklimaat en de ondergrond zich

uitstekend voor prosecco, de meest bekende

5

Italiaanse bubbels

La Gioiosa Millesimato

eo

Prosecco wordt voor minstens 85% gemaakt

Prosecco Valdobbiadene brut

uit de witte druif glera. Oorspro:

lij

er

heette die prosecco, maa:

Tdi

uders

vera!

rd om verwarring met het gelijk-

namige dorpje te vermijden. Zijn lichte

ijne bellen en fruitige,

=

ci

GICIOSAI

structuur, beperkte hoeveelheid suikers,

licht florale aroma's. |

e

=

hoge zuurtegraa

frisse aroma's m

mond een fijne explosie

ADENE,

binen 2

frisheid met limoen

hem de perfecte proseccodruif.

Br wordt gemaakt volgen:

Prosecco Raffaello

ode Charmat. Het grootste verschil

met d

Extra droog, Vene

ethode van champagne is dat de

tweede gisting niet gebeurt in de fles, maar

Tes

in grote stalen vaten. Zo komen fruitige

Ee)

kenmerken meer tot hun recht. Anderzijds

Fris en mild fruitig aroma.

wordt een prosecco hierdoor niet beter

Levendig in de mond en met

een elegante, delicate mousse

de jaren, dus consumeer hem

CAVA

Cava komt in de meeste gevallen uit

Catalonië. Net als champagne, komt cava

tot stand via een ‘traditionele methode

Cava Corazon

met een tweede gisting in de fles

[bio] T rd

Aanvankelijk werd cava altijd gemaakt

Mooie pareling en fruitige

it macabeo, xarel-lo en/of parellada.

smaak van boomgaardfruit

Macabeo geeft frisheid en fruitige zuren,

n citrus. Een typische

xarel-lo zorgt voor body en structuu:

oge tapascava

en parellada staat garant voor een

|

romige en zachte body met verfijnde

aroma's en citrustoetsen. Intussen

Gn Galda,

zijn ook andere druiven toegelaten.

mi-sec

Tai

Cavas moeten minstens negen maanden

rijpen. Na minimaal 15 maanden rijping

Boeket van rijpe appel, kweepeer

in-

mag je spreken van ‘cava reserv:

en broodkruim. Sappige smaak

stens 30 maanden van ‘gran reserva

en zachte afdro

=