Colruyt - Folder van 02.12.2020 tot 15.12.2020 - Pagina 20
Hier is pagina 20 van 36 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 02.12.2020 tot 15.12.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Sint-jakobsnootjes met saffraansaus
op een bedje van zeekraal
INGREDIËNTEN (6 à8 personen)
12 sintjakobsnoten zonder koraal (diepvries)
2eetl boter
100 gzeekraal
1/4 kof fiel. maiszetmeel
12tapastomaten
400 ml visfond (bokaal)
1limoen
1/2diwittewijn
Atakjes tijm
1/3 buisje saffraandraadjes
1sjalot
peper en zout
VOORBEREIDING (ontdooitijd + 20 min.)
- Laat de sint-jakobsnoten volledig ontdooien en dep droog
- Was de limoen goed onder warm water en rasp de schil (niet het wit). Pers de helft en snij de andere helft in 4,
- Snipper de sjalot fijn. Doe in een steelpan en overgiet met de witte wijn. Laat op een zacht vuur volledig verdampen,
zonder de sjalot te kleuren. Voeg de saffraandraadjes toe en overgiet met de visfond. Laat inkoken tot de helft
verdampt is. Duw door een zeef
- Meng het limoensap onder het maiszetmeel en voeg beetje bij beetje en al roerend toe aan de ingekookte fond, tot je
een licht gebonden saus hebt. Kruid met peper en zout
BEREIDING (10 min)
1 Smelt Leetl. boter in een pan en bak de sint-jakobsnoten 1à2 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout.
Snij de tapastomaten in kleinere trosjes en laat mee opwarmen in de pan tot ze openspringen.
2 Laat intussen de saus opwarmen op een zacht vuur.
3 Smelt Leetl. boter in een kookpot en stoof de zeekraal 1à 2 min. Kruid met peper en zout.
AFWERKING
Verdeel de zeekraal over 4 borden en schik er de sint-jakobsnoten op. Lepel er de saf fraansaus rond. Werk af met de
limoenzeste, een trosje tomaten en een takje tijm. Geef er een limoenpartje bij
Liever veggie?
Vervang de sint-jakobsnoten door vegetarische nuggets, en de fond door groentebouillon
Liever lactosevrij?
Bak de sint-jakobsnoten in olijfolie.
Château Andréa
AOP. Graves
Lefort Tripel
di
Sterk blond bier
aA
Voor de kids
Vervang de zeekraal door gestoofde
spinazie en schiker kippennuggets op
Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenlijst):
Energie 169 kcal- Vetten 9,5 g (waarvan) verzadigde vetzuren 5,8 g-Koolhydraten 8,6 g (waarvan) suikers 2,5 g- Vezels 1,18
Eiwitten 9,6 g -Zout 1,0 g
20° Ons vakmanschap drink je met verstand