Colruyt - Folder van 02.12.2020 tot 15.12.2020 - Pagina 11
Hier is pagina 11 van 36 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 02.12.2020 tot 15.12.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Apero
#
27
Pe
#
E
Se
Eu
de
a
ri
ús
Jel
|
nl
PL
We
Alf
a
Pe
Ki
war
Zin in een voorsmaakje?
+
Bekijk het filmpje op
solruye ba/fineineiten
Me
in a
Bloemkoolnuggets
Eitjes met
met sesam en dragondip
vitello tonnato
INGREDIËNTEN (4 personen)
INGREDIËNTEN (16 hapjes)
1/2 bloemkool
Beet zelfrijzende bloem
2 kalfsescalopes (beenhouwerij)
enkele kappertjes
1 plantje dragon
4 eetl olijfolie
1 bosje kervel
B eetl. sesamzaad
8 kwarteleieren
Leetl. mayonaise
8 ansjovisfilets in olijfolie (blik)
Leetl. wittewijnazijn
1rode ui
peper en zout
125 g Griekse yoghurt
grof zeezout (molen)
leet. tonijn in eigen nat (blik)
enkele takjes tijm
2 eieren
BEREIDING (30 min.)
BEREIDING (20 min)
1 Breng water aan de kook in een kookpot en kook de eieren + 5 min.
Giet af en spoel onder koud water. Pel ze en hou apart
1 Snij de halve bloemkool in roosjes en kook 5 à 6 min. in
lichtgezouten water. Giet af,
2 Doe intussen de kalfsescalopes in een pan en overgiet met water
(tot alles onder staat). Laat 1 min. koken en kruid met peper en zout.
2 Klop de eieren los en meng er de bloem en 1 dl water
onder. Kruid met peper en zout. Doe het sesamzaad in een
Haal uit de pan en laat afkoelen
3 Laat de tonijn uitlekken en mix met de mayonaise en de
diepe kom. Wentel de bloemkoolroosjes eerst door het
beslag en daarna door het sesamzaad.
wittewijnazijn tot een dikke, gladde saus
3 Maak de dipsaus: snipper de rode ui fijn en knip de
& Snij het vlees in zo dun mogelijke vierkantjes. Snij de eieren inde
lengte in 2, en snij dan aan de bolle kant een klein stukje af (zodat het
kervel los. Rits de dragon van de takjes. Meng de rode ui,
de kervel en de dragon met de Griekse yoghurt. Kruid met
ei met de binnenkant naar boven blijft liggen). Snij de ansjovisfilets in
Zen rol op. Rits de blaadjes van de takjes tijm
peper en zout.
4 Verhit de olijfolie in een diepe pan en bak de bloemkool-
5 Lepel op elk stukje kalfsvlees een beetje saus en leg er een
gehalveerd ei en enkele kappertjes op. Dek af met een stukje vlees en
nuggets 4 à5 min. Bestrooi met grof zeezout en serveer
met de dipsaus
schik er een rolletje ansjovis op. Werk af met de tijm en prik vast met
een cocktailprikker.
Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediöntenlijst)
Energie 375 kcal- Vetten 26,7 g (waarvan) verzadigde vetzuren 5,8 g
Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenlijst)
Koolhydraten 18,8 g (waarvan) suikers 3,9 g- Vezels 3,1g
Energie 44 kcal Vetten 2,7 g (waarvan) verzadigde vetzuren 0,38
Eiwitten 13,3g-Zout0,4g
Koolhydraten 0,1 g (waarvan) suikers 0,1 g- Vezels 0g- Eiwitten 4,8 g-Zout 0,48
3