Colruyt - Folder van 02.12.2020 tot 15.12.2020 - Pagina 10




Hier is pagina 10 van 36 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 02.12.2020 tot 15.12.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Tortilla

met erwtjespuree en gemarineerde scampi

INGREDIËNTEN (10 hapjes)

BEREIDING (ontdooitijd + 40 min.)

6 Bak de scampi's 2à 3 min. op de barbecue.

kan hiervoor een aluminiumschaaltje gebruiken,

10 kleine, gepelde rauwe

1 Laat de scampi's volledig ontdooien. Dep

scampi's (diepvries)

droog

of de scampi's op een spies prikken

7 Lepeleen laagje erwtenpuree op de

150 gerwten (diepvries)

2 Rasp 1/4 van de schil (niet het wit) van de

tortillachips en schik er een scampi op. Garneer

10 g radijsscheuten

sinaasappel en pers hem

elke tortilla met 3 à 4 radijsscheuten

1 onbehandelde sinaasappel

3 Meng het paprikapoeder, het lookpoeder,

(bio)

de kurkuma, het sinaasappelsap, de sinaasap-

Liever lactosevrij?

1 sjalot

pelzeste en de olijfolie onder de scampi's. Laat

Vervang de zure room dan door

Leet. geraspte parmezaan

minstens 30 min, afgedekt marineren in de

Leet. plantaardig alternatief voor

Leet! lichte zure room

koelkast. Kruid met peper en zout.

yoghurt (bv. Alpro Greek Style)

10 tortillachips

& Snipper de sjalot fijn. Kook 1 min. in

lichtgezouten water. Voeg de diepgevroren

Liever veggie?

4 eetl. olijfolie

Vervang de scampi’s dan door reepjes

1/2 koffiel. paprikapoeder

erwten toe en kook nog 2 à 3 min, Giet af en

1/2 koffiel, lookpoeder

spoel onder koud water. Laat uitlekken.

halloumi, die je met dezelfde marinade

kan kruiden, Bak goudbruin en schik op

1/2 koffiel, kurkuma

5 Prakde erwten en de sjalot tot pureeen meng

de tortilla,

peperen zout

er de zure room onder.

Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenlijst)

Energie 77 kcal- Vetten 5 g (waarvan) verzadigde vetzuren 0,8 g- Koolhydraten 4 g (waarvan) suikers 1,2 g- Vezels 0,9g- Eiwitten 34 g- Zout 0,1g

A

aA

Voor de kids

vervang de scampi's door een stukje fijn

spek, dat je samen met de scampi's bakt.

4

D



Al

m

S

LT

Rs

B.

ze

LO Ons vakmanschap drink je met verstand