Colruyt - Folder van 01.12.2021 tot 14.12.2021 - Pagina 29




Hier is pagina 29 van 44 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 01.12.2021 tot 14.12.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

ten

Bijgere:

en

En >

RTE

4

Zn

KU

s

Le

he

IN

2

ns

ed

\

)

Tatintaartjes

met witloof en geitenkaas

1,70

Geroosterde wortelen

5

a

met tahin, granaatappel

Ingrediënten (à personen)

1 eetl +1 koffie. boter

1 rol bladerdeeg (ersmerk)

175 g finproeverswitloof

en pistache

1 bosje waterkers.

2 eetl vloeibare honing

1 plante tjm

4 koffiel. balsamicocreme

50 g zachte geitenkaas vole)

zwarte peper (molen)

1 eidooier

grof zeezout (molen)

Ingrediënten @ personen)

1 eel. vloeibare honing

5 eetl tahin Gesampast)

600 g gekleurde wortelen

Voorbereiding (15 min)

100 g granaatappelpitten

2 eetl olijfolie

-

‘Snij het witloof in de lengte in 2 en verwijder de harde kern.

1 koffiel. citroensap

2 eetl. sesamolie

1 plantje koriander

gemalen komijn

Vet 4 kleine taartvormpjes in met 1 koffiel boter. Snij 4 cirkels

zwarte peper (ole)

uit het bladerdeeg. Maak ze 2 cm groter dan de diameter van de

50 g gepelde, ongezouten

taartvormpjes.

pistachenoten

grof zeezout (malen)

-

Klop de eidooier los met een vork

-

Verwijder de harde stengels van de waterkers

Voorberei

ing (to min)

- Schil de wortelen en snij in de lengte in 2.

Bereiding (20 min + 15 min.indeoven)

1 Verwarm de oven voor op 185 °C.

-_ Hak de pistachenoten grof.

2 Smelt 1 eetl boter in een pan met antiaanbaklaag en bak het witloof

- Snipper de koriander fijn

- Verwarm de oven voor op 180 °C.

goudbruin aan de snijkant en aan de andere kant. Voeg een scheutje

water toe zodat ze niet aanbranden. Besprenkel met de honing en laat

Bereiding 0 min + 25 min inde over)

10 tot 15 min. op een zacht vuur karameliseren. Kruid met peper en

zout en bestrooi met wat tjmnaaldies.

1 Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de wortelen over.

Besprenkel met de olijfolie, de honing en komijn. Meng goed en zet 20 à

5 Schik het witloof in de vormpjes, met de bolle kant naar boven. Dek

25 min. in de voorverwarmde oven. Draai de wortelen regelmatig om.

af met de bladerdeegcirkels en duw de rand van het deeg tussen het

2 Meng intussen de tahin met de sesamolie en het citroensap. Kruid

witloof en de vorm . Bestrijk met de losgeklopte eidooier en bestrooi

met zout. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

met peper en zout.

4 Heal uit de oven. Leg een groot bord of een rooster op de taartjes en

Afwerking

draai om. Haal uit de vormpjes.

Bestrijk de wortelen met de tahindressing. Werk af met de

Afwerking

granaatappelpitten, de pistachenoten en de koriander

Versier de taartjes met enkele takjes tijm en blaadjes waterkers.

Verkruimel de geitenkaas erover en werk af met balsamicocrème.

Voedingswaarde per persoon (op basis vande ingrediënten):

Energie 322 kcal Veten 21,6 g (waarvan) verzadigde vetzuren 3, 8

Potluck

Koalydraten 216 (waarvan) suikers 19, Veels 04 g-Eiwiten 59g-Zout02g

Deze taartjes kan u vooraf maken. Zet ze even in de oven en versier

ze ter plekke. Heerlijk met rucola of een slaatje van veldsla met appel.

Boni Selection

Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingredintenlis:

Energie 330 kal-Vetten 176 (woavan) verzadigde vezuren 768.

gekleurde wortelen

Koolhydraten 35,3 g (waarvan) suikers 145 g Vezels 21 g-Ewitten 6,6 8-Zout088

600 g

Herkomst: Nederland.

Versmarkt)

2æens 1,69€

colruy

a

29