Colruyt - Folder van 01.12.2021 tot 14.12.2021 - Pagina 29
Hier is pagina 29 van 44 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 01.12.2021 tot 14.12.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
ten
Bijgere:
en
En >
RTE
4
Zn
KU
s
Le
he
IN
2
ns
ed
\
)
Tatintaartjes
met witloof en geitenkaas
1,70
Geroosterde wortelen
5
a
met tahin, granaatappel
Ingrediënten (à personen)
1 eetl +1 koffie. boter
1 rol bladerdeeg (ersmerk)
175 g finproeverswitloof
en pistache
1 bosje waterkers.
2 eetl vloeibare honing
1 plante tjm
4 koffiel. balsamicocreme
50 g zachte geitenkaas vole)
zwarte peper (molen)
1 eidooier
grof zeezout (molen)
Ingrediënten @ personen)
1 eel. vloeibare honing
5 eetl tahin Gesampast)
600 g gekleurde wortelen
Voorbereiding (15 min)
100 g granaatappelpitten
2 eetl olijfolie
-
‘Snij het witloof in de lengte in 2 en verwijder de harde kern.
1 koffiel. citroensap
2 eetl. sesamolie
1 plantje koriander
gemalen komijn
Vet 4 kleine taartvormpjes in met 1 koffiel boter. Snij 4 cirkels
zwarte peper (ole)
uit het bladerdeeg. Maak ze 2 cm groter dan de diameter van de
50 g gepelde, ongezouten
taartvormpjes.
pistachenoten
grof zeezout (malen)
-
Klop de eidooier los met een vork
-
Verwijder de harde stengels van de waterkers
Voorberei
ing (to min)
- Schil de wortelen en snij in de lengte in 2.
Bereiding (20 min + 15 min.indeoven)
1 Verwarm de oven voor op 185 °C.
-_ Hak de pistachenoten grof.
2 Smelt 1 eetl boter in een pan met antiaanbaklaag en bak het witloof
- Snipper de koriander fijn
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
goudbruin aan de snijkant en aan de andere kant. Voeg een scheutje
water toe zodat ze niet aanbranden. Besprenkel met de honing en laat
Bereiding 0 min + 25 min inde over)
10 tot 15 min. op een zacht vuur karameliseren. Kruid met peper en
zout en bestrooi met wat tjmnaaldies.
1 Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de wortelen over.
Besprenkel met de olijfolie, de honing en komijn. Meng goed en zet 20 à
5 Schik het witloof in de vormpjes, met de bolle kant naar boven. Dek
25 min. in de voorverwarmde oven. Draai de wortelen regelmatig om.
af met de bladerdeegcirkels en duw de rand van het deeg tussen het
2 Meng intussen de tahin met de sesamolie en het citroensap. Kruid
witloof en de vorm . Bestrijk met de losgeklopte eidooier en bestrooi
met zout. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
met peper en zout.
4 Heal uit de oven. Leg een groot bord of een rooster op de taartjes en
Afwerking
draai om. Haal uit de vormpjes.
Bestrijk de wortelen met de tahindressing. Werk af met de
Afwerking
granaatappelpitten, de pistachenoten en de koriander
Versier de taartjes met enkele takjes tijm en blaadjes waterkers.
Verkruimel de geitenkaas erover en werk af met balsamicocrème.
Voedingswaarde per persoon (op basis vande ingrediënten):
Energie 322 kcal Veten 21,6 g (waarvan) verzadigde vetzuren 3, 8
Potluck
Koalydraten 216 (waarvan) suikers 19, Veels 04 g-Eiwiten 59g-Zout02g
Deze taartjes kan u vooraf maken. Zet ze even in de oven en versier
ze ter plekke. Heerlijk met rucola of een slaatje van veldsla met appel.
Boni Selection
Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingredintenlis:
Energie 330 kal-Vetten 176 (woavan) verzadigde vezuren 768.
gekleurde wortelen
Koolhydraten 35,3 g (waarvan) suikers 145 g Vezels 21 g-Ewitten 6,6 8-Zout088
600 g
Herkomst: Nederland.
Versmarkt)
2æens 1,69€
colruy
a
29