Colruyt - Folder van 07.04.2021 tot 20.04.2021 - Pagina 33




Hier is pagina 33 van 40 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 07.04.2021 tot 20.04.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

we

J

ER

ri

Zoete gelukjes

n

ve

Cr

Ce

>

-

É

ei

w

fi

er)

}

N

N

78

à

fi De

xt

te =

Worteltaart met sinaasappelzeste

INGREDIËNTEN (16 porties)

VOORBEREIDING (20 min)

200 g wortelen

-Schil de wortelen en rasp fijn. Hak 100 g walnootpitten grof

20 g granaatappelpitten

- Snij met een dunschiller de schil van de sinaasappel (niet het wit).

enkele frambozen

Snij de schillen in fijne reepjes

1takje verse rozemarijn

-Neem 2 eieren en scheid de eidooiers van de eiwitten. Klop de eiwitten

4eieren

met een snuifje zout op tot een stevig schuim.

1koffiel, boter

-Plet de kruidnagels met het kaneelpoeder in een vijzel

-Beboter een springvorm en bestrooi met bloem

100g walnootpitten + enkele voor de afwerking

enkele pecannoten

80 g kokospoeder

BEREIDING (15 min. +1u. 10 min. in de oven + afkoelen)

350 g suiker

1 Verwarm de oven voor op 180°C.

2 Meng debloem en 350 g suiker met het kokospoeder, het bakpoeder,

250 g patisseriebloem

1koffiel. bakpoeder

de kaneel en de kruidnagels. Voeg 2 eieren, 2 eidooiers en de

zonnebloemolie toe. Meng goed. Meng er dan de grofgehakte walnoten

300 g zonnebloemolie

1koffiel. kaneel

en de geraspte wortelen onder.

3 Spatel het eiwitschuim voorzichtig onder het deeg

2 kruidnagels

& Giethetdeeg inde springvorm en zet 1à 1u, 10 min. in de

1snuifje zout

voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen,

5 Breng intussen 1dl water aan de kook, samen met 100 g suiker ende

Voor de topping

sinaasappelschillen. Laat 5 min. pruttelen op een zacht vuur tot de suiker

gesmolten is. Haal van het vuur en laat volledig afkoelen, Giet door een

Lonbehandelde sinaasappel (bio)

200 g verse kaas (roomkaas)

zeef en bewaar de sinaasappelschillen voor de afwerking,

6 Klop 100 zachte boter en 30 g suiker luchtig op in een keukenrobot.

100 g boter (op kamertemperatuur)

Voeg al kloppend de roomkaas en de afgekoelde sinaasappelsiroop toe

130g suiker

tot je de textuur van een vaste yoghurt krijgt

7_Haal de taart voorzichtig uit de vorm en bestrijk ze met de topping

Voedingswaarde per portie (op basis van de ingrediëntenlijst}

AFWERKING

Energie 541 kcal- Vetten 37,5 g (waarvan) verzadigde

vetzuren 11,0 g- Koolhydraten 43,3 g(waarvan) suikers 32,0g

Werk de taart af met frambozen, walnoten, pecannoten, de

Vezels 1,8g- Eiwitten 6,4 g- Zout 0,48

granaatappelpitjes, de sinaasappelschillen en wat rozemarijn

eolruyt” 33