Colruyt - Folder van 07.04.2021 tot 20.04.2021 - Pagina 33
Hier is pagina 33 van 40 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 07.04.2021 tot 20.04.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
we
J
ER
ri
Zoete gelukjes
n
ve
Cr
Ce
>
-
É
ei
w
fi
er)
}
N
N
78
à
fi De
xt
te =
Worteltaart met sinaasappelzeste
INGREDIËNTEN (16 porties)
VOORBEREIDING (20 min)
200 g wortelen
-Schil de wortelen en rasp fijn. Hak 100 g walnootpitten grof
20 g granaatappelpitten
- Snij met een dunschiller de schil van de sinaasappel (niet het wit).
enkele frambozen
Snij de schillen in fijne reepjes
1takje verse rozemarijn
-Neem 2 eieren en scheid de eidooiers van de eiwitten. Klop de eiwitten
4eieren
met een snuifje zout op tot een stevig schuim.
1koffiel, boter
-Plet de kruidnagels met het kaneelpoeder in een vijzel
-Beboter een springvorm en bestrooi met bloem
100g walnootpitten + enkele voor de afwerking
enkele pecannoten
80 g kokospoeder
BEREIDING (15 min. +1u. 10 min. in de oven + afkoelen)
350 g suiker
1 Verwarm de oven voor op 180°C.
2 Meng debloem en 350 g suiker met het kokospoeder, het bakpoeder,
250 g patisseriebloem
1koffiel. bakpoeder
de kaneel en de kruidnagels. Voeg 2 eieren, 2 eidooiers en de
zonnebloemolie toe. Meng goed. Meng er dan de grofgehakte walnoten
300 g zonnebloemolie
1koffiel. kaneel
en de geraspte wortelen onder.
3 Spatel het eiwitschuim voorzichtig onder het deeg
2 kruidnagels
& Giethetdeeg inde springvorm en zet 1à 1u, 10 min. in de
1snuifje zout
voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen,
5 Breng intussen 1dl water aan de kook, samen met 100 g suiker ende
Voor de topping
sinaasappelschillen. Laat 5 min. pruttelen op een zacht vuur tot de suiker
gesmolten is. Haal van het vuur en laat volledig afkoelen, Giet door een
Lonbehandelde sinaasappel (bio)
200 g verse kaas (roomkaas)
zeef en bewaar de sinaasappelschillen voor de afwerking,
6 Klop 100 zachte boter en 30 g suiker luchtig op in een keukenrobot.
100 g boter (op kamertemperatuur)
Voeg al kloppend de roomkaas en de afgekoelde sinaasappelsiroop toe
130g suiker
tot je de textuur van een vaste yoghurt krijgt
7_Haal de taart voorzichtig uit de vorm en bestrijk ze met de topping
Voedingswaarde per portie (op basis van de ingrediëntenlijst}
AFWERKING
Energie 541 kcal- Vetten 37,5 g (waarvan) verzadigde
vetzuren 11,0 g- Koolhydraten 43,3 g(waarvan) suikers 32,0g
Werk de taart af met frambozen, walnoten, pecannoten, de
Vezels 1,8g- Eiwitten 6,4 g- Zout 0,48
granaatappelpitjes, de sinaasappelschillen en wat rozemarijn
eolruyt” 33