Colruyt - Folder van 07.04.2021 tot 20.04.2021 - Pagina 30
Hier is pagina 30 van 40 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 07.04.2021 tot 20.04.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
u
LE
Heerlijk tafelen
I
23
f
CAT
re
Kd
fs
a
PISA
fr
su
Ai
A
dé
Fe:
Ze
L
CA
5
>»
Tel
=
C
7
Lamsbout met rodebietenjus
en waaier van geroosterde groenten
HOOFDGERECHT - 12 €/PERS
INGREDIËNTEN (4 personen)
VOORBEREIDING (20 min)
1lamsbout (beenhouwerij)
-Wrijf de ongeschilde krieltjes en gekleurde wortelen goed schoon onder koud
600 g gekleurde wortelen
water. Snij de krieltjes in 2 of 4, Verwijder het groen van de wortelen en snij in de
200 g raapjes
lengte in 2. Snij ze daarna in 2.
-Schil de zoete aardappelen en snij in stukken van 2à 3 cm. Snij de courgette in
1courgette
even grote stukken
300 g kerstomaatjes in tros
-Schil de rapen samen met de rode uien en snij in halvemaantjes
1plantje rozemarijn
-Kneus het ongepelde knoflook met de platte kant van een mes.
enkele takjes verse tijm
-Knip de kerstomaatjes in kleinere trosjes
600 g krielaardappelen
-Trek de blaadjes van de takjes rozemarijn (laat kleine takjes heel)
400 g zoete aardappelen
-Besmeer een ovenschaal met 1 eetl. boter.
2rode uien
-Verwarm de oven voor op 190°C.
3 teentjes knoflook
3 eetl +1 koffiel. boter
BEREIDING (20 min.+ 1u. in de oven)
eetl. instantsausbinder voor
1 Smelt leetl. boteren eetl. olijfolie in een braadpan en bak de lamsbout
bruine sausen
aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zeezout. Leg de lamsbout inde
400 ml wildfond (bokaal)
beboterde ovenschaal en zet 50 min. in de voorverwarmde oven.
2 di rodebietensap
2 Gietintussen de vetstof uit de pan en smelt opnieuw 1 koffiel. boter. Blus de
âeetl.olijfolie
pan met de wildfond en het rodebietensap. Laat voor de helft inkoken en voeg de
grof zeezout (molen)
instantsausbinder toe. Roer met een klopper en voeg intussen 1 eetl. boter toe.
Roer tot een gladde saus. Kruid met peper en zout.
peper en zout
3_Schikalle groenten (behalve de kerstomaten), het knoflook, de uien, de zoete
aardappelen en de krieltjes op een bakplaat met bakpapier. Overgiet met 3 eetl
olijfolie en kruid met peper en zeezout. Voeg ook de rozemarijnblaadjes, de kleine
takjes rozemarijn en enkele takjes tijm toe. Zet 30 à 35 min. mee in de oven
4 Haalhet lam uit de oven en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.
5_Schikdetrosjes kerstomaten tussen de groenten en laat 10 min. mee garen inde
oven. Warm de rodebietenjus nog even op
Sainte-Hélène Bio
TIP
AO.P. Languedoc
Liever een andere jus? Vervang het rodebietensap dan door 2 dl wildfond
Postel Tripel
of bouillon.
7
Blond abdijbier
Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenlijst)
Energie 888 kcal Vetten 45,1g (waarvan) verzadigde vetzuren 18,5 g- Koolhydraten 68,7 g (waarvan) suikers 25,6 g-Vezels 14,58
Eiwitten 44,0g- Zout 1,48
30
Ons vakmanschap drink je met verstand Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand