Colruyt - Folder van 07.04.2021 tot 20.04.2021 - Pagina 29
Hier is pagina 29 van 40 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 07.04.2021 tot 20.04.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
ws
Pas
Fe
‘a
#
Ps Heerlijk tafelen
he.
4
s
m
ee
ir
/
»
el
ise viscurry
# metlent
roenten en kokosrijst
/
INGREDIËNTEN (4 personen)
VOORBEREIDING (ontdooitijd +20 min.)
500 g kabeljauwhaasje (versmarkt)
-Laat de scampi's volledig ontdooien en pel ze. Snij de vis in stukken van
8 ongepelde rauwe scampi’s‘jumbo' (diepvries)
3à4cm
200 g groene-aspergepunten
-Breek de stengels citroengras en kneus met de platte kant van je mes. Schil
de gember en snipper fijn met het knoflook. Snij de rode ui in fijne slierten
100 g snoeptomaatjes
1gele paprika
-Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in fijne
repen van 3à 4 cm lang, Verwijder het uiteinde van de asperges en snij in
1courgette
stukjes van 2à 3 cm. Snij de peultjes in 2. Snij de courgette in blokjes van
250 g peultjes
Lem. Snij de kerstomaten in 2
1bosje lente-uitjes
-Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in fijne ringetjes (hou er enkele
lonbehandelde limoen (bio)
apart). Rasp de schil van de limoen (niet het wit) en pers hem. Snipper de
koriander grof (hou enkele blaadjes apart). Snij de lente-uitjes fijn (hou wat
1/2rood pepertje
3 stengels citroengras
groen apart). Hak de cashewnoten grof
- Meng 1 koffiel. groenecurrypasta onder 2 eetl. olijfolie en laat er de
Lem gember
scampi’s in marineren.
1plantje koriander
1rode ui
BEREIDING (30 min)
1teentje knoflook
zeetl. geroosterde en gezouten cashewnoten
1 Verhit 2 eetl. olijfolie in een stoofpot met dikke bodem. Stoof het knoflook,
250 g Thaise rijst
de gember, de rode ui en 2 citroengrasstengels 2 à 3 min. Voeg de paprika,
de peultjes, de courgette en de asperges toe en stoof 2 à3 min,
100 g groenecurrypasta (bokaal)
600 ml kokosmelk
2 Blus met 400 ml kokosmelk en 2 dl water. Voeg het blokje visbouillon en
+3/4 van het potje groenecurrypastatoe. Laat 5 à 8 min. pruttelen op een
b eetl. olijfolie
zacht vuur. Roer regelmatig
1blokje visbouillon
3 Voeg de kerstomaten en het pepertje toe en roer goed. Breng op smaak
zwarte peper (molen)
met limoensap, de helft van de koriander en eventueel peper en zout. Leg
zout
voorzichtig de stukken vis in de stoofpot (duw ze tussen de groenten en het
vocht). Dek af en laat 5 A8 min. garen op een zacht vuur (roer niet)
& Kook derijst in lichtgezouten water met 200 ml kokosmelk en 1 stengel
citroengras (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Meng er de lente-uitjes,
de cashewnoten en de rest van de koriander onder. Kruid met peper en zout.
5 verhit een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof en bak de scampi's
3à 4 min, op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.
6 Verdeel derijst en de viscurry over diepe borden en werk telkens af met
2 scampi's, blaadjes koriander, peperringetjes, groen van de lente-uitjes
en limoenzeste.
Casa Mayor Reserva Chardonnay
Rio de Los Andes
Doordeweeks of net dat tikkeltje meer?
D.0. Colchagua Valley- Chili
Voeg wat garnalen toe en geef deze curry in geen tijd een feestelijk tintje.
Omer
varieer gerust met de vis of vervang de koriander door platte peterselie.
Sterk blond bier
Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenlijst}
Energie 821 kcal Vetten 37,0 g (waarvan) verzadigde vetzuren 21,7 g
Koolhydraten 73,4 g (waarvan) suikers 15,2 g+ Vezels 7,3 g- Eiwitten 45,1g- Zout2,1g
eolruyt” 29