Colruyt - Folder van 07.04.2021 tot 20.04.2021 - Pagina 25




Hier is pagina 25 van 40 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 07.04.2021 tot 20.04.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Bloemkool in kruidige notenkorst

met gepekelde radijzen

INGREDIËNTEN (4 personen)

VOORBEREIDING (15 min)

1kleine bloemkool

-Snij de radijzen in 4 partjes (het groene steeltje mag eraan blijven). Schil de gember

200 g groene-aspergepunten

en rasp fijn

100g granaatappelpitten

- Verwijder de buitenste bladeren van de bloemkool. Snij de bloemkool dan in

Lonbehandelde limoen (bio)

4stukken

1bosje peterselie

-Hak de walnoten grof (hou er enkele apart voor de afwerking). Snipper de peterselie

en de munt fijn

1plantje munt

100 g hummus met sesampasta (versmarkt}

- Meng de helft van de peterselie met de grofgehakte noten, de amandelschilfers,

de mosterd en de srirachasaus.

200 g couscous (tarwegriesmeel)

-Verwijder het uiteinde van de asperges en snij in stukjes van + 3 cm

80 gwalnootpitten

-Rasp de schil van de limoen (niet het wit) en pers een halve limoen.

4 eetl. amandelschilfers

zeetl. paneermeel

BEREIDING (35 min)

2 eetl. dijonmosterd

leetl. srirachasaus

1 Verwarm de oven voor op 190°C.

2 Vul een kookpot met 1/2 L water en voeg de suiker, 1 eetl. zout, de

zeetl, olijfolie

wittewijnazijn, de jeneverbessen, de steranijs, de kruidnagel en de gember toe.

peper en zout

Breng aan de kook. Voeg de radijzen toe en laat 1 min. mee koken, Haal van het vuur

en zet opzij tot gebruik.

Voor de gepekelde radijzen

3 Kookde bloemkool 5 à7 min. in lichtgezouten water. Schep er de stukken

1bosje radijzen

uiten schik in een ovenschaal tegen elkaar, zodat je opnieuw een volledige

Lem gember

bloemkool hebt. Snij eventueel onderaan een stukje af, zodat de stukken mooi

2eetl. suiker

recht blijven staan. Besmeer met de kruiden-notenmengeling, Schik er de asperges

rond. Overgiet met de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet Bà 10 min. in de

zeetl. wittewijnazijn

voorverwarmde oven

5 jeneverbessen

& Kookde couscous in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Menger

1steranijs

derest van de peterselie, de munt, de granaatappelpitten en een deel van de

1kruidnagel

gepekelde radijzen onder. Breng op smaak met limoensap, peper en zout.

eetl. zout

5 Meng de helft van de couscous onder de asperges in de ovenschaal. Werk af met

hummus, walnoten, limoenzeste en de rest van de gepekelde radijzen. Geef er de

rest van de couscous bij

Diable Rose

AO.P. Saint-Mont

Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenlijst}:

Ename Blond

Energie 625 kcal -Vetten 29,5 g (waarvan) verzadigde vetzuren 2,8 g- Koolhydraten 66,2 g

:

Blond abdijbier

(waarvan) suikers 17,9 g- Vezels 10,4 g- Eiwitten 18,4 g- Zout 1,28

55

D NES EU a UE MM er MARS

Me

Ca

7%

ve

u,

A

ya |

+

re

}

er),

Fr

wi

ed

I

2, de

a

Fr

mir

sr „in

a

CAE

£

PA

7

Ee

oe

ms

egelukjes

Kant-en-klare hummus is snel en

di

die je zelf hebt ge

kt? Da's to

Op p.7 vind je ons basisrecept.