Colruyt - Folder van 10.03.2021 tot 23.03.2021 - Pagina 30




Hier is pagina 30 van 40 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 10.03.2021 tot 23.03.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

u

LE

Heerlijk tafelen

I

23

f

CAT

re

Kd

fs

a

PISA

fr

su

Ai

A



Fe:

Ze

L

CA

5



Tel

=

C

7

Lamsbout met rodebietenjus

en waaier van geroosterde groenten

HOOFDGERECHT - 12 €/PERS

INGREDIËNTEN (4 personen)

VOORBEREIDING (20 min)

1lamsbout (beenhouwerij)

-Wrijf de ongeschilde krieltjes en gekleurde wortelen goed schoon onder koud

600 g gekleurde wortelen

water. Snij de krieltjes in 2 of 4, Verwijder het groen van de wortelen en snij in de

200 g raapjes

lengte in 2. Snij ze daarna in 2.

-Schil de zoete aardappelen en snij in stukken van 2à 3 cm. Snij de courgette in

1courgette

even grote stukken

300 g kerstomaatjes in tros

-Schil de rapen samen met de rode uien en snij in halvemaantjes

1plantje rozemarijn

-Kneus het ongepelde knoflook met de platte kant van een mes.

enkele takjes verse tijm

-Knip de kerstomaatjes in kleinere trosjes

600 g krielaardappelen

-Trek de blaadjes van de takjes rozemarijn (laat kleine takjes heel)

400 g zoete aardappelen

-Besmeer een ovenschaal met 1 eetl. boter.

2rode uien

-Verwarm de oven voor op 190°C.

3 teentjes knoflook

3 eetl +1 koffiel. boter

BEREIDING (20 min.+ 1u. in de oven)

eetl. instantsausbinder voor

1 Smelt leetl. boteren eetl. olijfolie in een braadpan en bak de lamsbout

bruine sausen

aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zeezout. Leg de lamsbout inde

400 ml wildfond (bokaal)

beboterde ovenschaal en zet 50 min. in de voorverwarmde oven.

2 di rodebietensap

2 Gietintussen de vetstof uit de pan en smelt opnieuw 1 koffiel. boter. Blus de

âeetl.olijfolie

pan met de wildfond en het rodebietensap. Laat voor de helft inkoken en voeg de

grof zeezout (molen)

instantsausbinder toe. Roer met een klopper en voeg intussen 1 eetl. boter toe.

Roer tot een gladde saus. Kruid met peper en zout.

peper en zout

3_Schikalle groenten (behalve de kerstomaten), het knoflook, de uien, de zoete

aardappelen en de krieltjes op een bakplaat met bakpapier. Overgiet met 3 eetl

olijfolie en kruid met peper en zeezout. Voeg ook de rozemarijnblaadjes, de kleine

takjes rozemarijn en enkele takjes tijm toe. Zet 30 à 35 min. mee in de oven

4 Haalhet lam uit de oven en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie.

5_Schikdetrosjes kerstomaten tussen de groenten en laat 10 min. mee garen inde

oven. Warm de rodebietenjus nog even op

Sainte-Hélène Bio

TIP

AO.P. Languedoc

Liever een andere jus? Vervang het rodebietensap dan door 2 dl wildfond

Postel Tripel

of bouillon.

7

Blond abdijbier

Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenlijst)

Energie 888 kcal Vetten 45,1g (waarvan) verzadigde vetzuren 18,5 g- Koolhydraten 68,7 g (waarvan) suikers 25,6 g-Vezels 14,58

Eiwitten 44,0g- Zout 1,48

30

Ons vakmanschap drink je met verstand Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand