Colruyt - Folder van 10.03.2021 tot 23.03.2021 - Pagina 29




Hier is pagina 29 van 40 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 10.03.2021 tot 23.03.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

ws

Pas

Fe

‘a

#

Ps Heerlijk tafelen

he.

4

s

m

ee

ir

/

»

el

ise viscurry

# metlent

roenten en kokosrijst

/

INGREDIËNTEN (4 personen)

VOORBEREIDING (ontdooitijd +20 min.)

500 g kabeljauwhaasje (versmarkt)

-Laat de scampi's volledig ontdooien en pel ze. Snij de vis in stukken van

8 ongepelde rauwe scampi’s‘jumbo' (diepvries)

3à4cm

200 g groene-aspergepunten

-Breek de stengels citroengras en kneus met de platte kant van je mes. Schil

de gember en snipper fijn met het knoflook. Snij de rode ui in fijne slierten

100 g snoeptomaatjes

1gele paprika

-Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in fijne

repen van 3à 4 cm lang, Verwijder het uiteinde van de asperges en snij in

1courgette

stukjes van 2à 3 cm. Snij de peultjes in 2. Snij de courgette in blokjes van

250 g peultjes

Lem. Snij de kerstomaten in 2

1bosje lente-uitjes

-Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in fijne ringetjes (hou er enkele

lonbehandelde limoen (bio)

apart). Rasp de schil van de limoen (niet het wit) en pers hem. Snipper de

koriander grof (hou enkele blaadjes apart). Snij de lente-uitjes fijn (hou wat

1/2rood pepertje

3 stengels citroengras

groen apart). Hak de cashewnoten grof

- Meng 1 koffiel. groenecurrypasta onder 2 eetl. olijfolie en laat er de

Lem gember

scampi’s in marineren.

1plantje koriander

1rode ui

BEREIDING (30 min)

1teentje knoflook

zeetl. geroosterde en gezouten cashewnoten

1 Verhit 2 eetl. olijfolie in een stoofpot met dikke bodem. Stoof het knoflook,

250 g Thaise rijst

de gember, de rode ui en 2 citroengrasstengels 2 à 3 min. Voeg de paprika,

de peultjes, de courgette en de asperges toe en stoof 2 à3 min,

100 g groenecurrypasta (bokaal)

600 ml kokosmelk

2 Blus met 400 ml kokosmelk en 2 dl water. Voeg het blokje visbouillon en

+3/4 van het potje groenecurrypastatoe. Laat 5 à 8 min. pruttelen op een

b eetl. olijfolie

zacht vuur. Roer regelmatig

1blokje visbouillon

3 Voeg de kerstomaten en het pepertje toe en roer goed. Breng op smaak

zwarte peper (molen)

met limoensap, de helft van de koriander en eventueel peper en zout. Leg

zout

voorzichtig de stukken vis in de stoofpot (duw ze tussen de groenten en het

vocht). Dek af en laat 5 A8 min. garen op een zacht vuur (roer niet)

& Kook derijst in lichtgezouten water met 200 ml kokosmelk en 1 stengel

citroengras (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Meng er de lente-uitjes,

de cashewnoten en de rest van de koriander onder. Kruid met peper en zout.

5 verhit een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof en bak de scampi's

3à 4 min, op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

6 Verdeel derijst en de viscurry over diepe borden en werk telkens af met

2 scampi's, blaadjes koriander, peperringetjes, groen van de lente-uitjes

en limoenzeste.

Casa Mayor Reserva Chardonnay

Rio de Los Andes

Doordeweeks of net dat tikkeltje meer?

D.0. Colchagua Valley- Chili

Voeg wat garnalen toe en geef deze curry in geen tijd een feestelijk tintje.

Omer

varieer gerust met de vis of vervang de koriander door platte peterselie.

Sterk blond bier

Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenlijst}

Energie 821 kcal Vetten 37,0 g (waarvan) verzadigde vetzuren 21,7 g

Koolhydraten 73,4 g (waarvan) suikers 15,2 g+ Vezels 7,3 g- Eiwitten 45,1g- Zout2,1g

eolruyt” 29