Lidl - Folder van 22.11.2021 tot 31.12.2021 - Pagina 30
Hier is pagina 30 van 68 pagina's van de Lidl folder, geldig van 22.11.2021 tot 31.12.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
FA
LT
Zi
«de en
A
RAA
Sn
or.
ed
y
ES
en
“y
rd
F
7
N
8,
.
CHT
3
VOR
rl
, 29
ef
GELAKTE KALKOEN MET IN IBERISCHE
BELOTTA HAM GEROLDE WORTELTJES
\
EN KROKANTE OVENWEDGES
Ovale op Vroomn
4 à 6 pers. « 2 uur 35 min.
HAM AFKOMSTIG VAN SPAANSE
DIT HEB JE NODIG
IBERICO-VARKENS DIE ZICH
6 dikke aardappelen « 1 kg wortelen « 12 dunne plakjes Iberische
bellotaham e 1 sinaasappel e olijfolie 2 el honing « 1 el azijn « % kl suiker
TIJDENS HET HERFSTSEIZOEN
e 1 kl chilipiment peper en zout « 3 el peterselie, fijngehakt
ENKEL VOEDEN MET EIKELS
VOOR DE KALKOEN
DIE ZORGEN ERVOOR DAT HUN
1 kalkoen van ongeveer 3 kg + 2 uien 2 wortelen + 2 mandarijnen,
VLEES ZEER KRUIDIG IS MET EEN
schoongeboend en gehalveerd e enkele takjes tijm « peper en.zout
« 50 g boter, op kamertemperatuur ® 150 ml porto « 100 g bruine suiker
HEERLIJK AROMA.
ZO MAAK JE HET KLAAR
1Verwarm de oven voor op 220°C. Pel de uien en snij in partjes.
Schil de wortelen en halveer ze in de lengte. Leg de uien en wortelen in een
JAMÓN DE
grote ovenschaal. Leg er de kalkoen op. Vul de kalkoen met
BELLOTA IBÉRICO
1 gehalveerde mandarijn en de tijmtakjes. Kruid vanbinnen met peper en
€5,99
zout. Bind de poten samen met keukentouw.
In de koeling
2 Rasp de schil van de andere mandarijn en pers hem uit.
90 g- € 66,56/kg
Meng de zeste en sap onder de zachte boter. Meng er nog wat verse
timblaadjes onder en kruid met peper en zout. Bestrijk er de volledige
kalkoen mee. Zet 30 minuten in de oven.
5
3 Verlaag de oventemperatuur naar 175°C. Breng de porto met de suiker
aan de kook en laat 3 minuten inkoken. Bestrijk de kalkoen met het
portomengsel en zet opnieuw 1 uur en 40 minuten in de oven. Bedruip de
kalkoen regelmatig met het mengsel. Dek de kalkoen na het bakken af met
LOMO DE
BELLOTA IBÉRICO
folie en laat zo nog 30 minuten rusten
€ 3,99
4 Boen de aardappelen schoon en kook ze beetgaar in lichtgezouten water.
In de koeling.
90 8-€44,33/kg
Schil de wortelen en halveer de dikkere exemplaren in de lengte. Wikkel
een plakje ham rond elke wortel en leg ze in een ovenschaal. Snij met een
-
scherp mesje de schil van de sinaasappel. Leg de sinaasappelschil tussen
de wortelen. Pers er de helft van de sinaasappel over. Druppel er nog wat
olijfolie en de honing over en kruid met peper en zout. Zet 15 minuten mee
in de oven
FRoer de azijn los met de witte suiker. Giet de aardappelen af en snij ze in
wedges. Hussel ze met een scheutje olijfolie en de suikerazijn.
SALCHICHON
Kruid met het chilipiment. Spreid ze uit over een bakplaat en kruid met zout.
IBÉRICO
Zet 15 min in de oven. Draai ze halverwege om.
€1,99
Bestrooi voor het serveren met de peterselie.
In de koeling.
6 Giet het braadvocht van de kalkoen door een zeef en laat nog even
90 g-€22,11/kg
inkoken. Bind de saus eventueel met sausbinder. Serveer de gelakte
anr Ag vel
kalkoen met de worteltjes, de aardappelwedges en het sausje.
30
en
mE EEE ME HE DE DE OO D MM MM MM MM MM MM MM MM MM MM. MM MM MM MM MM MM MM DE