Lidl - Folder van 22.11.2021 tot 31.12.2021 - Pagina 30




Hier is pagina 30 van 68 pagina's van de Lidl folder, geldig van 22.11.2021 tot 31.12.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

FA

LT

Zi

«de en

A

RAA

Sn

or.

ed

y

ES

en

“y

rd

F

7

N

8,

.

CHT

3

VOR

rl

, 29

ef

GELAKTE KALKOEN MET IN IBERISCHE

BELOTTA HAM GEROLDE WORTELTJES

\

EN KROKANTE OVENWEDGES

Ovale op Vroomn

4 à 6 pers. « 2 uur 35 min.

HAM AFKOMSTIG VAN SPAANSE

DIT HEB JE NODIG

IBERICO-VARKENS DIE ZICH

6 dikke aardappelen « 1 kg wortelen « 12 dunne plakjes Iberische

bellotaham e 1 sinaasappel e olijfolie 2 el honing « 1 el azijn « % kl suiker

TIJDENS HET HERFSTSEIZOEN

e 1 kl chilipiment peper en zout « 3 el peterselie, fijngehakt

ENKEL VOEDEN MET EIKELS

VOOR DE KALKOEN

DIE ZORGEN ERVOOR DAT HUN

1 kalkoen van ongeveer 3 kg + 2 uien 2 wortelen + 2 mandarijnen,

VLEES ZEER KRUIDIG IS MET EEN

schoongeboend en gehalveerd e enkele takjes tijm « peper en.zout

« 50 g boter, op kamertemperatuur ® 150 ml porto « 100 g bruine suiker

HEERLIJK AROMA.

ZO MAAK JE HET KLAAR

1Verwarm de oven voor op 220°C. Pel de uien en snij in partjes.

Schil de wortelen en halveer ze in de lengte. Leg de uien en wortelen in een

JAMÓN DE

grote ovenschaal. Leg er de kalkoen op. Vul de kalkoen met

BELLOTA IBÉRICO

1 gehalveerde mandarijn en de tijmtakjes. Kruid vanbinnen met peper en

€5,99

zout. Bind de poten samen met keukentouw.

In de koeling

2 Rasp de schil van de andere mandarijn en pers hem uit.

90 g- € 66,56/kg

Meng de zeste en sap onder de zachte boter. Meng er nog wat verse

timblaadjes onder en kruid met peper en zout. Bestrijk er de volledige

kalkoen mee. Zet 30 minuten in de oven.

5

3 Verlaag de oventemperatuur naar 175°C. Breng de porto met de suiker

aan de kook en laat 3 minuten inkoken. Bestrijk de kalkoen met het

portomengsel en zet opnieuw 1 uur en 40 minuten in de oven. Bedruip de

kalkoen regelmatig met het mengsel. Dek de kalkoen na het bakken af met

LOMO DE

BELLOTA IBÉRICO

folie en laat zo nog 30 minuten rusten

€ 3,99

4 Boen de aardappelen schoon en kook ze beetgaar in lichtgezouten water.

In de koeling.

90 8-€44,33/kg

Schil de wortelen en halveer de dikkere exemplaren in de lengte. Wikkel

een plakje ham rond elke wortel en leg ze in een ovenschaal. Snij met een

-

scherp mesje de schil van de sinaasappel. Leg de sinaasappelschil tussen

de wortelen. Pers er de helft van de sinaasappel over. Druppel er nog wat

olijfolie en de honing over en kruid met peper en zout. Zet 15 minuten mee

in de oven

FRoer de azijn los met de witte suiker. Giet de aardappelen af en snij ze in

wedges. Hussel ze met een scheutje olijfolie en de suikerazijn.

SALCHICHON

Kruid met het chilipiment. Spreid ze uit over een bakplaat en kruid met zout.

IBÉRICO

Zet 15 min in de oven. Draai ze halverwege om.

€1,99

Bestrooi voor het serveren met de peterselie.

In de koeling.

6 Giet het braadvocht van de kalkoen door een zeef en laat nog even

90 g-€22,11/kg

inkoken. Bind de saus eventueel met sausbinder. Serveer de gelakte

anr Ag vel

kalkoen met de worteltjes, de aardappelwedges en het sausje.

30

en

mE EEE ME HE DE DE OO D MM MM MM MM MM MM MM MM MM MM. MM MM MM MM MM MM MM DE