Colruyt - Folder van 05.05.2021 tot 18.05.2021 - Pagina 26
Hier is pagina 26 van 27 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 05.05.2021 tot 18.05.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
=
Jen:
KO)
5
en
io
DE Re
un
SRE
BE
=!
|
a
_
N
Ken,
18)
Là
È
SE
Estaminet Refined Lager
Brouwerij Palm pakt uit met vernieuwd recept voor haar speciaalpils
Met het populaire Estaminet had Brouwerij Palm al een kwalitatieve pils op haar palmares staan. En toch vond de
speciaalbrouwer van onder meer Palm en Cornet dat het nög beter kon. In hun eigen proefbrouwerij De Hoorn daagden de
brouwers zichzelf uit en tilden het recept van hun bestaande pils naar een hoger niveau. De vernieuwde pils heet voortaan
Estaminet Refined Lager en is exclusief verkrijgbaar bij Colruyt.
Proefbrouwerij neemt pils onder de loep
In 2014 openden de deuren van proefbrouwerij De Hoorn, op
dezelfde plek waar vijf eeuwen geleden een gelijknamige herberg
stond, die later zou uitgroeien tot Brouwerij Palm. In De Hoorn
krijgen de brouwmeesters de vrijheid om te experimenteren met
smaken, ingrediënten en bierstijlen. Uit die innovatie en creativiteit
vloeiden al enkele interessante brouwsels voort, waaronder het
succesvolle Cornet en een reeks opvallende limited editions. “Bij
ons laatste experiment wilden we de categorie van de pils onder
de loep nemen”, vertelt brouwmeester Stijn Bundervoet. “Wat
=:
is voor ons een goeie pils, los van de tradities, verwachtingen
en productiebeperkingen? Vanuit onze expertise als
speciaalbrouwer besloten we pils te benaderen als een
echt speciaalbier. Met kwalitatieve mouten, de juiste gist en
de beste hopsoorten. En tijd als belangrijkste ingrediënt.” Uit dat
A
experiment ontstond de limited edition Stonehill, die gesmaakt werd
bliek.
Ae breed put
_
RO ON
Lo
a
A |
et
Lu
=;
Li
|
wi
IE
“De gist is de ziel van onze pils.
=|
\
tr /
Zijn smaak wordt er grotendeels
door bepaald.”
Van experiment tot vernieuwd recept
Maar daar stopte het niet. Wat de brouwers leerden van Stonehill,
Daarnaast selecteerden de brouwers vier totaal verschillende
gebruikten ze om hun Estaminet-pils te verfijnen. Stijn: We
hopsoorten. Zoals de kruidige Spalt Select, een Duitse soort, en
wilden er geen totaal ander bier van maken, want het was al een
de Tsjechische Saaz-hop, een van de edelste soorten ter wereld.
goeie pils, die elk jaar prijzen wegkaapte. Maar waar we konden
De bloemige Hallertau-Mittelfrüh komt uit de achtertuin van de
verbeteren, deden we dat” De vernieuwde Estaminet Refined
brouwerij, waar ze al tien jaar haar eigen hop teelt.
Lager is een 100 % volmoutpils, met hoogwaardige gerstemout
en een vleugje tarwemout voor een mooie schuimkraag.
Bij Colruyt en in sommige speciaalzaken
sk Met DJ XTRA
+ statiegeld. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand