Colruyt - Folder van 05.05.2021 tot 18.05.2021 - Pagina 26


Hier is pagina 26 van 27 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 05.05.2021 tot 18.05.2021.



Colruyt Folder 05.05.2021

Hier is pagina 26 van 27 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 05.05.2021 tot 18.05.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Colruyt - Folder van 05.05.2021 tot 18.05.2021 - Pagina 26

= Jen: KO) 5 en io DE Re un SRE BE =! | a _ N Ken, 18) Là È SE Estaminet Refined Lager Brouwerij Palm pakt uit met vernieuwd recept voor haar speciaalpils Met het populaire Estaminet had Brouwerij Palm al een kwalitatieve pils op haar palmares staan. En toch vond de speciaalbrouwer van onder meer Palm en Cornet dat het nög beter kon. In hun eigen proefbrouwerij De Hoorn daagden de brouwers zichzelf uit en tilden het recept van hun bestaande pils naar een hoger niveau. De vernieuwde pils heet voortaan Estaminet Refined Lager en is exclusief verkrijgbaar bij Colruyt. Proefbrouwerij neemt pils onder de loep In 2014 openden de deuren van proefbrouwerij De Hoorn, op dezelfde plek waar vijf eeuwen geleden een gelijknamige herberg stond, die later zou uitgroeien tot Brouwerij Palm. In De Hoorn krijgen de brouwmeesters de vrijheid om te experimenteren met smaken, ingrediënten en bierstijlen. Uit die innovatie en creativiteit vloeiden al enkele interessante brouwsels voort, waaronder het succesvolle Cornet en een reeks opvallende limited editions. “Bij ons laatste experiment wilden we de categorie van de pils onder de loep nemen”, vertelt brouwmeester Stijn Bundervoet. “Wat =: is voor ons een goeie pils, los van de tradities, verwachtingen en productiebeperkingen? Vanuit onze expertise als speciaalbrouwer besloten we pils te benaderen als een echt speciaalbier. Met kwalitatieve mouten, de juiste gist en de beste hopsoorten. En tijd als belangrijkste ingrediënt.” Uit dat A experiment ontstond de limited edition Stonehill, die gesmaakt werd bliek. Ae breed put _ RO ON Lo a A | et Lu =; Li | wi IE “De gist is de ziel van onze pils. =| \ tr / Zijn smaak wordt er grotendeels door bepaald.” Van experiment tot vernieuwd recept Maar daar stopte het niet. Wat de brouwers leerden van Stonehill, Daarnaast selecteerden de brouwers vier totaal verschillende gebruikten ze om hun Estaminet-pils te verfijnen. Stijn: We hopsoorten. Zoals de kruidige Spalt Select, een Duitse soort, en wilden er geen totaal ander bier van maken, want het was al een de Tsjechische Saaz-hop, een van de edelste soorten ter wereld. goeie pils, die elk jaar prijzen wegkaapte. Maar waar we konden De bloemige Hallertau-Mittelfrüh komt uit de achtertuin van de verbeteren, deden we dat” De vernieuwde Estaminet Refined brouwerij, waar ze al tien jaar haar eigen hop teelt. Lager is een 100 % volmoutpils, met hoogwaardige gerstemout en een vleugje tarwemout voor een mooie schuimkraag. Bij Colruyt en in sommige speciaalzaken sk Met DJ XTRA + statiegeld. Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand

Colruyt - Folder van 05.05.2021 tot 18.05.2021 - Pagina 26