Colruyt - Folder van 05.05.2021 tot 18.05.2021 - Pagina 17
Hier is pagina 17 van 27 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 05.05.2021 tot 18.05.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Barbecue
a
Verse smaakmakers
In de serres van Vegobel in het Antwerpse Duffel staan tijm, basilicum, pepermunt en nog heel wat andere kruiden
te groeien en te geuren. Steven Lauwers runt het bedrijf samen met zijn broers Wim en Tuur. “We zijn van kindsbeen
af gewoon om samen te werken. Dat deden we al ín het tuinbouwbedrijf van onze vader, die sla teelde.
100 % bio
Trage groei, rijke smaak
Geen pesticiden
Halverwege de jaren 90 startten de broers het
De plantjes groeien traag op het ritme van
Het bedrijfje zet natuurlijke vijanden in
bedrijf en introduceerden ze verse kruiden. Echt
de natuur. Van zaadje tot gebruiksklare plant
tegen bladluizen en gebruikt stroken kleefband
pionierswerk: met vallen en opstaan leerden
doen ze er gemiddeld 2 maanden over.
om vliegjes te vangen. “Vanaf dag 1 hebben
ze om de kruiden te telen. Enkele jaren later
Steven: “Dat is lang, maar wij zien het als.
we zonder pesticides gewerkt. Onze plantjes
kregen de kruiden hun biolabel
een voordeel. Hoe trager de groei, hoe meer
zijn frisse, groene en gezonde smaakmakers.
aroma's en hoe rijker de smaak.
Je kan ze onmiddellijk gebruiken, zonder te
spoelen’, aldus Steven.
ES
ie
ri
ue
rr
En
ri
il
a
be
4
y
el
Ce 4
j\
5.
7
ke
AS
B
LR
ed
|
De plantjes in een potje
bewaart u het best op
A
„
kamertemperatuur. Of in
ml
1
de zomer op het terras. Zet
Js
u
ze niet in de volle zot
>
|
bevochtig ze dagel
Bald
Zi
Ge
Zo gaan ze langer mee. U
LA
À
kan ze ook planten in de
moestuin.
7 ALT
>
a
C2
ETAT
D
in assortiment
« De blaadjes bevatten carvon
* Tijm is een typisch Provengaals
* Fijn basilicum lijkt op gewoon
waardoor de muntsmaak een
kruid dat vooral wordt gebruikt in
basilicum. Het heeft een fijner blad,
kruidige toets krijgt.
ragouts en bouillons, en in sauzen en
ís iets donkerder van kleur en iets
marinades.
* Heerlijk als muntthee: overgiet de
compacter.
bladeren met kokend water.
* U kan ook een takje toevoegen aan
* Basilicum wordt ín veel gerechten
* Ook lekker in taboulé, fruit- en
het kookwater van aardappelen,
gebruikt, o.a. bij tomaten, in soepen,
groentesalades. Of als garnering van
wortelen of prei.
sauzen, spaghetti
desserten, bv. bij gebakken perziken
* De smaak van tijm ís heel dominant:
+ Om water een lekker smaakje te
met sorbet of ijs
gebruik dit kruid dus met mate.
geven, samen met aardbeien, perziken
ee
Pepermunt
Tijm
Fijne basilicum
in grote pot
in grote pot
in grote pot
Herkomst: België.
m
Herkomst: België.
Herkomst: België.
ermuN
dat we altijd re:
sen op de rien en promos in de andere pie wink uwen
jen in uw Coluyt-winkelndg L
zijn dan in deze lol
ie
x, De Korn
vertoon van uw Xra-app of kaart komer
‘daarne
Pen
prijzen in uw winkel kan u
ruw
wanlelbezoek raadplegen via de
Ahr
app, op colruyt be bj onse Klantendienst
Ere
VERS dom
ugéenkansen.
laagste prijzen