Colruyt - Folder van 05.05.2021 tot 18.05.2021 - Pagina 17
Hier is pagina 17 van 27 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 05.05.2021 tot 18.05.2021.

Hier is pagina 17 van 27 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 05.05.2021 tot 18.05.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.Colruyt - Folder van 05.05.2021 tot 18.05.2021 - Pagina 17
Barbecue a Verse smaakmakers In de serres van Vegobel in het Antwerpse Duffel staan tijm, basilicum, pepermunt en nog heel wat andere kruiden te groeien en te geuren. Steven Lauwers runt het bedrijf samen met zijn broers Wim en Tuur. “We zijn van kindsbeen af gewoon om samen te werken. Dat deden we al ín het tuinbouwbedrijf van onze vader, die sla teelde. 100 % bio Trage groei, rijke smaak Geen pesticiden Halverwege de jaren 90 startten de broers het De plantjes groeien traag op het ritme van Het bedrijfje zet natuurlijke vijanden in bedrijf en introduceerden ze verse kruiden. Echt de natuur. Van zaadje tot gebruiksklare plant tegen bladluizen en gebruikt stroken kleefband pionierswerk: met vallen en opstaan leerden doen ze er gemiddeld 2 maanden over. om vliegjes te vangen. “Vanaf dag 1 hebben ze om de kruiden te telen. Enkele jaren later Steven: “Dat is lang, maar wij zien het als. we zonder pesticides gewerkt. Onze plantjes kregen de kruiden hun biolabel een voordeel. Hoe trager de groei, hoe meer zijn frisse, groene en gezonde smaakmakers. aroma's en hoe rijker de smaak. Je kan ze onmiddellijk gebruiken, zonder te spoelen’, aldus Steven. ES ie ri ue rr En ri il a be 4 y el Ce 4 j\ 5. 7 ke AS B LR ed | De plantjes in een potje bewaart u het best op A „ kamertemperatuur. Of in ml 1 de zomer op het terras. Zet Js u ze niet in de volle zot > | bevochtig ze dagel Bald Zi Ge Zo gaan ze langer mee. U LA À kan ze ook planten in de moestuin. 7 ALT > a C2 ETAT D in assortiment « De blaadjes bevatten carvon * Tijm is een typisch Provengaals * Fijn basilicum lijkt op gewoon waardoor de muntsmaak een kruid dat vooral wordt gebruikt in basilicum. Het heeft een fijner blad, kruidige toets krijgt. ragouts en bouillons, en in sauzen en ís iets donkerder van kleur en iets marinades. * Heerlijk als muntthee: overgiet de compacter. bladeren met kokend water. * U kan ook een takje toevoegen aan * Basilicum wordt ín veel gerechten * Ook lekker in taboulé, fruit- en het kookwater van aardappelen, gebruikt, o.a. bij tomaten, in soepen, groentesalades. Of als garnering van wortelen of prei. sauzen, spaghetti desserten, bv. bij gebakken perziken * De smaak van tijm ís heel dominant: + Om water een lekker smaakje te met sorbet of ijs gebruik dit kruid dus met mate. geven, samen met aardbeien, perziken ee Pepermunt Tijm Fijne basilicum in grote pot in grote pot in grote pot Herkomst: België. m Herkomst: België. Herkomst: België. ermuN dat we altijd re: sen op de rien en promos in de andere pie wink uwen jen in uw Coluyt-winkelndg L zijn dan in deze lol ie x, De Korn vertoon van uw Xra-app of kaart komer ‘daarne Pen prijzen in uw winkel kan u ruw wanlelbezoek raadplegen via de Ahr app, op colruyt be bj onse Klantendienst Ere VERS dom ugéenkansen. laagste prijzen
Colruyt - Folder van 05.05.2021 tot 18.05.2021 - Pagina 17