Colruyt - Folder van 05.05.2021 tot 18.05.2021 - Pagina 17




Hier is pagina 17 van 27 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 05.05.2021 tot 18.05.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Barbecue

a

Verse smaakmakers

In de serres van Vegobel in het Antwerpse Duffel staan tijm, basilicum, pepermunt en nog heel wat andere kruiden

te groeien en te geuren. Steven Lauwers runt het bedrijf samen met zijn broers Wim en Tuur. “We zijn van kindsbeen

af gewoon om samen te werken. Dat deden we al ín het tuinbouwbedrijf van onze vader, die sla teelde.

100 % bio

Trage groei, rijke smaak

Geen pesticiden

Halverwege de jaren 90 startten de broers het

De plantjes groeien traag op het ritme van

Het bedrijfje zet natuurlijke vijanden in

bedrijf en introduceerden ze verse kruiden. Echt

de natuur. Van zaadje tot gebruiksklare plant

tegen bladluizen en gebruikt stroken kleefband

pionierswerk: met vallen en opstaan leerden

doen ze er gemiddeld 2 maanden over.

om vliegjes te vangen. “Vanaf dag 1 hebben

ze om de kruiden te telen. Enkele jaren later

Steven: “Dat is lang, maar wij zien het als.

we zonder pesticides gewerkt. Onze plantjes

kregen de kruiden hun biolabel

een voordeel. Hoe trager de groei, hoe meer

zijn frisse, groene en gezonde smaakmakers.

aroma's en hoe rijker de smaak.

Je kan ze onmiddellijk gebruiken, zonder te

spoelen’, aldus Steven.

ES

ie

ri

ue

rr

En

ri

il

a

be

4

y

el

Ce 4

j\

5.

7

ke

AS

B

LR

ed

|

De plantjes in een potje

bewaart u het best op

A



kamertemperatuur. Of in

ml

1

de zomer op het terras. Zet

Js

u

ze niet in de volle zot

>

|

bevochtig ze dagel

Bald

Zi

Ge

Zo gaan ze langer mee. U

LA

À

kan ze ook planten in de

moestuin.

7 ALT

>

a

C2

ETAT

D

in assortiment

« De blaadjes bevatten carvon

* Tijm is een typisch Provengaals

* Fijn basilicum lijkt op gewoon

waardoor de muntsmaak een

kruid dat vooral wordt gebruikt in

basilicum. Het heeft een fijner blad,

kruidige toets krijgt.

ragouts en bouillons, en in sauzen en

ís iets donkerder van kleur en iets

marinades.

* Heerlijk als muntthee: overgiet de

compacter.

bladeren met kokend water.

* U kan ook een takje toevoegen aan

* Basilicum wordt ín veel gerechten

* Ook lekker in taboulé, fruit- en

het kookwater van aardappelen,

gebruikt, o.a. bij tomaten, in soepen,

groentesalades. Of als garnering van

wortelen of prei.

sauzen, spaghetti

desserten, bv. bij gebakken perziken

* De smaak van tijm ís heel dominant:

+ Om water een lekker smaakje te

met sorbet of ijs

gebruik dit kruid dus met mate.

geven, samen met aardbeien, perziken

ee

Pepermunt

Tijm

Fijne basilicum

in grote pot

in grote pot

in grote pot

Herkomst: België.

m

Herkomst: België.

Herkomst: België.

ermuN

dat we altijd re:

sen op de rien en promos in de andere pie wink uwen

jen in uw Coluyt-winkelndg L

zijn dan in deze lol

ie

x, De Korn

vertoon van uw Xra-app of kaart komer

‘daarne

Pen

prijzen in uw winkel kan u

ruw

wanlelbezoek raadplegen via de

Ahr

app, op colruyt be bj onse Klantendienst

Ere

VERS dom

ugéenkansen.

laagste prijzen