Spar - Folder van 17.05.2021 tot 30.06.2021 - Pagina 29




Hier is pagina 29 van 55 pagina's van de Spar folder, geldig van 17.05.2021 tot 30.06.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Koken met

pladijs

Pladijs werd bekroond tot vis van het jaar 2020. Daarenboven is hij nu

op z'n best. Jawel, deze vissoort heeft een topseizoen, lopende van juni

tot oktober. Dan is hij lekker dik en daardoor súper van smaak. Twee

goede redenen om snel een stukje pladijs aan de haak te slaan!

1

Pladijs met pistousaus

Pistousaus: pel de look en sjalot. Pers de

look fijn en snipper de sjalot fijn

en venkKelpuree

Nn

Emondeer de tomaten: verwijder het

4 personen e 1u

kroontje. Dompel 10 sec onder in kokend

water en verfris onmiddellijk met ijskoud

4 Spar pladijsfilets (600 g)

water. Verwijder de pel en pitjes. Snij het

i bloem

vruchtvlees in

1 kg Spar pureeaardappelen

Snipper de basilicum fijn en roer onder de

I

tomatenblokjes met de sjalot, gepers

Spar boter

look, olijfolie en witte balsamicoazijn. Kruid

F

F

en

u

LID

A

4

net

L

J

F

LA

pistousaus:

Roer om en laat trekken tot gebruik.

2 tomaten

u

I

Schil de en en kook gaar in ge-

1 bosje En

zoute,

IQ

jalot

Verwijder het venkelgroen van de venkel,

À

Lteen look

aar Dewaar He verikelkruid. Halveer de

|

B(o

harde

@

20 ml witte balsamicoazijn

kern. Snij de venkel in blokjes van 1x 1 cm.

N

Verhit boter in een pan en voeg de venkel-

in toe. Laat gaar bakken op een zacht

oo

EE de bieslook en het venkelkruid fijn.

Giet de aardappelen na kooktijd af, voeg de

melk en 50 g boter toe en stamp fijn. Roer

de gegaarde venkel

(

hou wat apart voor de

afwerking), de bieslook en het venkelkruid

eronder. Kruid met zwarte peper en zout.

PN

©

Wentel de dal door de bloem. Bak

2

i

elke zijde. Kruid met

wad peper en

m

m

Verdeel wat Beta over devisen

serveer met de venkelpuree. Werk af met

de a BRIE venkel en enkele

kappe