Colruyt - Folder van 09.09.2020 tot 22.09.2020 - Pagina 8




Hier is pagina 8 van 11 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 09.09.2020 tot 22.09.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Ls

m

a,

ken zal

nn

(Es

TL LE M

Hoofdgerecht

um

ra



Ingrediënten (4 personen)

y

4 Atlantische zalmhaasjes (diepvries)

3 wortelen

1 venkel

1 citroen

Ar;

1/2 plantje platte peterselie

600 g aardappelen

2 uien

2 teentjes knoflook

1 eetl. amandelschilfers

400 g tomatenstukjes (blik)

1 koffiel. paprikapoeder

1/2 koffiel. kurkuma

1/2 koffiel. gemberpoeder

peper en zout

125 g gepelde noordzeegamalen

Gersmarkt optioneel)

Voorbereiding (ontdooitjd + 20 min)

Laat de zalmhaasjes oppervlakkig

ontdooien en dep droog.

Snipper de uien en het knoflook fin.

Hak de platte peterselie grof.

Schil de aardappelen en de wortelen

'

en snij in dunne schifjes.

Verwijder de harde kern uit de venkel

>-

en snij in reepjes.

Meng het paprikapoeder, de kurkuma

+

pan

7

en het gemberpoeder onder de

tomatenstukjes. Voeg 1 dl water toe en

LT

meng goed. Kruid met peper en zout.

Les

Bereiding (10 min. + 50 min. in de over)

mn

4

st

1 Verwarm de oven voor op 180 °C.

het

de

12

2 Meng de

ui,

Knoflook,

FEE

f

venkelreepjes, de aardappelen en de

in

wortelen onder elkaar in een ovenschaal.

FEN

Overgiet met het tomatenmengsel en

3

dek af met bakpapier. Zet 30 min. in de

voorverwarmde oven.

ê

3 Pers de citroen. Schik de stukken zalm

op de groenten, besprenkel met het

sap van de citroen en bestrooi met de

pe

amandelschifers. Kruid met peper en zout

LA

1

en

en zet nog 20 min. in de hete oven.

RT

3

Afwerking

ee

Werk af met de platte peterselie en

eventueel de garnalen.

De Maakt u deze stoofpot op voorhand?

Laurette: stevig én verfijnd

Volg het recept tiem. stap 2. Laat

afkoelen, dek af en zet in de koelkast.

» Vastkokende aardappel met een stevig, geel vruchtvlees,

Ga de dag zelf verder vanaf stap 5.

een fijne textuur en een nootachtige smaak.

» Lekker in de schil, in salades, koude gerechten of gratin.

Bourgogne AOP.

"Les Cailloux Chardonnay

Albert Bichot

Boni Selection

Tripel Karmeliet

vastkokende aardappelen

Ei

Sterk blond bier

laurette

Boni Selection

2,5 k

amandelschilfers

Herkomst: België/ Frankrijk.

Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenlis)

[E]

1508

Energie

St6kcal Vezeis.

918

12€fk8

1660€/kg

Veren

186g Ewillen 4458

#4

(waarvan) verzadigdevetzuren 398 Zout

108

»

5

Koolhydraten.

ET

7

(waarvan) suikers

1508

3,29:

2,49:

sk Met uw 28 xTRA -app of -kaart. 1 korting per kasticket. Niet cumuleerbaar.

ee ..