Colruyt - Folder van 03.06.2020 tot 16.06.2020 - Pagina 8
Hier is pagina 8 van 15 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 03.06.2020 tot 16.06.2020.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
"A
Pi
f
Tomatenteler Den Berk Délice specialiseert zic!
in kleinere
variëteiten boordevol smaak. Zoals de nieuwe kumato-
fi
4
ie
variant, die met zijn donkerbruine, goudgroenige kleur bijna
#,
À
exotisch aandoet. Een echte ontdekking voor foodies!
v
L'4
Den Berk Délice bestaat uit 4 partners uit de Noorderkempen die in
RN \
2014 de handen in elkaar sloegen. Ze begonnen elk onafhankelijk
rond dezelfde tijd (+ 1990) tomaten te telen. “We hadden allemaal
dezelfde visie op tomaten”, zegt zaakvoerder Paul van de Mierop. “We
wilden inzetten op smaak, kwaliteit en vernieuwing.” Dankzij
de samenwerking kon het bedrijf zich specialiseren in het testen van
nieuwe variëteiten en andere teeltmethoden, met als doel de smaak
A
Ee
te verbeteren.
“Het voordeel aan onze samenwerking is dat we ruimte hebben
De
om in duurzaamheid te investeren”, zegt Paul. Zo worden alle
tomaten gekweekt in hypermoderne serres die een teelt met respect
voor het milieu garanderen. Er valt meer licht binnen, dat ook
beter gespreid wordt over de tomatenplanten. Regenwater wordt
opgevangen om de planten van water te voorzien. “We zijn trots om te
kunnen zeggen dat we onze planten enkel met regenwater voeden.
Zo gaat er geen kostbaar drinkwater verloren.” De tomatenplanten
De kumato is een echte ontdekking voor mensen die
graag koken en nieuwe dingen uitproberen. De unieke
zelf worden tegen ziektes en plagen beschermd met biologische
producten.
tomaat ziet er niet alleen exotisch uit, ze is ook veel
zoeter en sappiger dan een gewone tomaat. “De
kumato doet het erg goed ín mediterrane gerechten,
De jonge kumato-plantjes
zoals smaakvolle gazpacho's of rijke salades. Maar
worden eind december
PE
ze komt het best tot haar recht als de ster op het
KS
geplant. “Een tomatenplant
bord, bv. in een tomatencarpaccio, of als tapas bij
vraagt enorm veel zorg. Onze
het aperitief.” Mogelijkheden genoeg dus, met deze
medewerkers controleren
veelzijdige, speciale tomaat.
bf
continu in de serres. Omdat
we de beste smaak in de
N
,
Di
tomaten willen, worden
’
overbodige bladeren
afgesneden. Zo kan de plant
>
zich volledig focussen op
.
haar vruchten.” De oogst van
de kumato-tomaat verloopt
ook net iets anders dan die
van andere tomaten. “Onze
tomaten worden met de
hand geplukt. Gewone
tomaten kleuren van buiten naar binnen. De kumato kleurt
Nieuw
Kw:
andersom, van binnen naar buiten. Daarom is hij van nature heel
donker. Onze specialisten plukken ze op het juiste moment, wanneer
er een subtiel kleurverschil is.
ik
van
1
Het doel is om de tomaten zo snel mogelijk in de winkel te leggen.
Kumato-tomaten
47 e/kg
“We oogsten en verpakken onze tomaten op 1 dag”, vertelt Paul.
300 g
“Diezelfde dag worden ze getransporteerd, zodat ze de volgende dag
Herkomst: België.
in de winkel liggen. Verser kan bijna niet.
49:
Geldig van 3/6 tem. 16/6/2020.
# Met uw À XTRA -app of -kaart. 1 korting per kasticket. Niet cumuleerbaar.