Colruyt - Folder van 03.06.2020 tot 16.06.2020 - Pagina 8




Hier is pagina 8 van 15 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 03.06.2020 tot 16.06.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

"A

Pi

f

Tomatenteler Den Berk Délice specialiseert zic!

in kleinere

variëteiten boordevol smaak. Zoals de nieuwe kumato-

fi

4

ie

variant, die met zijn donkerbruine, goudgroenige kleur bijna

#,

À

exotisch aandoet. Een echte ontdekking voor foodies!

v

L'4

Den Berk Délice bestaat uit 4 partners uit de Noorderkempen die in

RN \

2014 de handen in elkaar sloegen. Ze begonnen elk onafhankelijk

rond dezelfde tijd (+ 1990) tomaten te telen. “We hadden allemaal

dezelfde visie op tomaten”, zegt zaakvoerder Paul van de Mierop. “We

wilden inzetten op smaak, kwaliteit en vernieuwing.” Dankzij

de samenwerking kon het bedrijf zich specialiseren in het testen van

nieuwe variëteiten en andere teeltmethoden, met als doel de smaak

A

Ee

te verbeteren.

“Het voordeel aan onze samenwerking is dat we ruimte hebben

De

om in duurzaamheid te investeren”, zegt Paul. Zo worden alle

tomaten gekweekt in hypermoderne serres die een teelt met respect

voor het milieu garanderen. Er valt meer licht binnen, dat ook

beter gespreid wordt over de tomatenplanten. Regenwater wordt

opgevangen om de planten van water te voorzien. “We zijn trots om te

kunnen zeggen dat we onze planten enkel met regenwater voeden.

Zo gaat er geen kostbaar drinkwater verloren.” De tomatenplanten

De kumato is een echte ontdekking voor mensen die

graag koken en nieuwe dingen uitproberen. De unieke

zelf worden tegen ziektes en plagen beschermd met biologische

producten.

tomaat ziet er niet alleen exotisch uit, ze is ook veel

zoeter en sappiger dan een gewone tomaat. “De

kumato doet het erg goed ín mediterrane gerechten,

De jonge kumato-plantjes

zoals smaakvolle gazpacho's of rijke salades. Maar

worden eind december

PE

ze komt het best tot haar recht als de ster op het

KS

geplant. “Een tomatenplant

bord, bv. in een tomatencarpaccio, of als tapas bij

vraagt enorm veel zorg. Onze

het aperitief.” Mogelijkheden genoeg dus, met deze

medewerkers controleren

veelzijdige, speciale tomaat.

bf

continu in de serres. Omdat

we de beste smaak in de

N

,

Di

tomaten willen, worden



overbodige bladeren

afgesneden. Zo kan de plant

>

zich volledig focussen op

.

haar vruchten.” De oogst van

de kumato-tomaat verloopt

ook net iets anders dan die

van andere tomaten. “Onze

tomaten worden met de

hand geplukt. Gewone

tomaten kleuren van buiten naar binnen. De kumato kleurt

Nieuw

Kw:

andersom, van binnen naar buiten. Daarom is hij van nature heel

donker. Onze specialisten plukken ze op het juiste moment, wanneer

er een subtiel kleurverschil is.

ik

van

1

Het doel is om de tomaten zo snel mogelijk in de winkel te leggen.

Kumato-tomaten

47 e/kg

“We oogsten en verpakken onze tomaten op 1 dag”, vertelt Paul.

300 g

“Diezelfde dag worden ze getransporteerd, zodat ze de volgende dag

Herkomst: België.

in de winkel liggen. Verser kan bijna niet.

49:

Geldig van 3/6 tem. 16/6/2020.

# Met uw À XTRA -app of -kaart. 1 korting per kasticket. Niet cumuleerbaar.