Colruyt - Folder van 03.06.2020 tot 16.06.2020 - Pagina 8


Hier is pagina 8 van 15 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 03.06.2020 tot 16.06.2020.



Colruyt Folder 03.06.2020

Hier is pagina 8 van 15 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 03.06.2020 tot 16.06.2020.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Colruyt - Folder van 03.06.2020 tot 16.06.2020 - Pagina 8

"A Pi f Tomatenteler Den Berk Délice specialiseert zic! in kleinere variëteiten boordevol smaak. Zoals de nieuwe kumato- fi 4 ie variant, die met zijn donkerbruine, goudgroenige kleur bijna #, À exotisch aandoet. Een echte ontdekking voor foodies! v L'4 Den Berk Délice bestaat uit 4 partners uit de Noorderkempen die in RN \ 2014 de handen in elkaar sloegen. Ze begonnen elk onafhankelijk rond dezelfde tijd (+ 1990) tomaten te telen. “We hadden allemaal dezelfde visie op tomaten”, zegt zaakvoerder Paul van de Mierop. “We wilden inzetten op smaak, kwaliteit en vernieuwing.” Dankzij de samenwerking kon het bedrijf zich specialiseren in het testen van nieuwe variëteiten en andere teeltmethoden, met als doel de smaak A Ee te verbeteren. “Het voordeel aan onze samenwerking is dat we ruimte hebben De om in duurzaamheid te investeren”, zegt Paul. Zo worden alle tomaten gekweekt in hypermoderne serres die een teelt met respect voor het milieu garanderen. Er valt meer licht binnen, dat ook beter gespreid wordt over de tomatenplanten. Regenwater wordt opgevangen om de planten van water te voorzien. “We zijn trots om te kunnen zeggen dat we onze planten enkel met regenwater voeden. Zo gaat er geen kostbaar drinkwater verloren.” De tomatenplanten De kumato is een echte ontdekking voor mensen die graag koken en nieuwe dingen uitproberen. De unieke zelf worden tegen ziektes en plagen beschermd met biologische producten. tomaat ziet er niet alleen exotisch uit, ze is ook veel zoeter en sappiger dan een gewone tomaat. “De kumato doet het erg goed ín mediterrane gerechten, De jonge kumato-plantjes zoals smaakvolle gazpacho's of rijke salades. Maar worden eind december PE ze komt het best tot haar recht als de ster op het KS geplant. “Een tomatenplant bord, bv. in een tomatencarpaccio, of als tapas bij vraagt enorm veel zorg. Onze het aperitief.” Mogelijkheden genoeg dus, met deze medewerkers controleren veelzijdige, speciale tomaat. bf continu in de serres. Omdat we de beste smaak in de N , Di tomaten willen, worden ’ overbodige bladeren afgesneden. Zo kan de plant > zich volledig focussen op . haar vruchten.” De oogst van de kumato-tomaat verloopt ook net iets anders dan die van andere tomaten. “Onze tomaten worden met de hand geplukt. Gewone tomaten kleuren van buiten naar binnen. De kumato kleurt Nieuw Kw: andersom, van binnen naar buiten. Daarom is hij van nature heel donker. Onze specialisten plukken ze op het juiste moment, wanneer er een subtiel kleurverschil is. ik van 1 Het doel is om de tomaten zo snel mogelijk in de winkel te leggen. Kumato-tomaten 47 e/kg “We oogsten en verpakken onze tomaten op 1 dag”, vertelt Paul. 300 g “Diezelfde dag worden ze getransporteerd, zodat ze de volgende dag Herkomst: België. in de winkel liggen. Verser kan bijna niet. 49: Geldig van 3/6 tem. 16/6/2020. # Met uw À XTRA -app of -kaart. 1 korting per kasticket. Niet cumuleerbaar.

Colruyt - Folder van 03.06.2020 tot 16.06.2020 - Pagina 8