Colruyt - Folder van 21.04.2021 tot 04.05.2021 - Pagina 7




Hier is pagina 7 van 40 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 21.04.2021 tot 04.05.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

a

Hummus

INGREDIËNTEN (+ 10 porties)

Duo van

1/2 plantje platte peterselie

3 eetl olijfolie

het sap van 1/2 citroen

leet tahin (sesampasta)

zelfgemaakte

2 teentjes knoflook

1snuifje komijnpoeder

258 + Leet! sesamzaad

zwarte peper (molen)

grissini

400 g kikkererwten (blik)

zeezout

BEREIDING (10 min.)

1 Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

INGREDIËNTEN (+ 20 stuks)

Hou 2 eetl. kikkererwten apart voor de afwerking,

30 g geraspte grana padano

2 Snipper de peterselie en het knoflook fijn

lei

3 Mixdekikkererwten met 3eetl citroensap, 25 g sesamzaad, de tahin,

1rol pizzadeeg (versmarkt)

het knoflook en de olijfolie tot een gladde pasta. Kruid met zwarte peper en

zeetl. groene pesto (versmarkt)

zeezout. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe.

2eetl sesamzaad

& Werkaf meteen scheutje olijfolie, 2 eetl. kikkererwten, leetl. sesamzaad,

Leet Provengaalse kruiden

de peterselie, een beetje komijnpoeder en een draai van de pepermolen

peper

Voedingswaarde per portie (op basis van de ingrediëntenlijst)

BEREIDING

Energie 89 kcal- Vetten 6,2 g (waarvan) verzadigde vetzuren 0,9g- Koolhydraten 4,4 g

{10 min. + 20 min. in de oven)

(waarvan) suikers 0,0 g-Vezels 2,5 g- Eiwitten 2,7 g- Zout 0,18

1 Verwarm de oven voor op 200°C

2 Klopheteilos met eetl. water.

3 Rolhetpizzadeeg uiten snij in

repen van + 1cm breed.

Hoe-mmus?

# Besmeer dehelftvan de repen met

de groene pesto. Bestrijk de andere

Een puree van gekookte kikkererwten en sesampasta

helft met een beetje losgeklopt eí en

Dat is meestal de basis van een traditionele hummus. Maar met

ons basisrecept kan je heel wat kanten uit. Speel met smaken en

bestrooi rijkelijk met de Provencaalse

kruiden en peper.

combineer de basis met gekookte groenten zoals zoete aardappel,

wortel, pompoen of pastinaak. Of ga voor een combinatie met avocado

5 _Legderepen wat uitelkaar en vouw

ze dubbel in de breedte. Trek tijdens het

of zongedroogde tomaten. Keuze genoeg! Ook bij de afwerking, want

vouwen al draaiend aan de uiteinden en

die kan je naar smaak invullen met verse of gedroogde kruiden, noten

duw ze wat vaster. Leg alle repen op een

of zaden, een olie naar keuze

bakplaat met bakpapier.

6 Bestrijkallerepen met losgeklopt

ei. Strooi het sesamzaad over de repen

HUMMUS MET FETA EN RODE BIET

met de Provengaalse kruiden. Bestrooi

de pestorepen met grana padano

Maak de hummus volgens het basisrecept (zonder stap 4)

7_Zet 15 à 20 min, in de voorverwarmde

Mix er 250 g voorgekookt rode biet onder. Breng op smaak met a koffiel.

oven, tot de reepjes mooi goudbruin zijn

vloeibare honing, zwarte peper en zeezout Verkruimel er 40 g feta over

wen werk af met takjes verse oregano en een draai van de pepermolen

Metditr

cept kan je eind

OS.

HUMMUS MET GEROOSTERDE BLOEMKOOL

vari

RTE TE

Maak de hummus volgens het basisrecept (zonder stap 4)

and

kruiden

pest

ES

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij 1 grote bloemkool in kleine roosjes

en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie

en kruid met zwarte peper en zeezout. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde

Voedingswaarde per stuk

oven, Haal de geroosterde bloemkool uit de oven en hou enkele kleine roosjes

(op basis van de ingrediëntenlijst):

apart voor de afwerking. Mixde rest onder de hummus. Kruid met zwarte peper.

Energie 99 kcal Vetten 3,5 g

en zeezout Snij 1à 2 radijzen in heel fijne schijfjes, Verdeel ze over de hummus

(waarvan) verzadigde vetzuren 0,8,

samen met een beetje olijfolie, de geroosterde bloemkoolroosjes en eventueel

Koolhydraten 13,2 g (waarvan) suikers 0,88

Vezels 0,6 g- Eiwitten 3,6g- Zouto,7g

wat loof van de radijzen. Werk af met een beetje pilipili

Pd

colruyt