Colruyt - Folder van 21.04.2021 tot 04.05.2021 - Pagina 7
Hier is pagina 7 van 40 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 21.04.2021 tot 04.05.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
a
Hummus
INGREDIËNTEN (+ 10 porties)
Duo van
1/2 plantje platte peterselie
3 eetl olijfolie
het sap van 1/2 citroen
leet tahin (sesampasta)
zelfgemaakte
2 teentjes knoflook
1snuifje komijnpoeder
258 + Leet! sesamzaad
zwarte peper (molen)
grissini
400 g kikkererwten (blik)
zeezout
BEREIDING (10 min.)
1 Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
INGREDIËNTEN (+ 20 stuks)
Hou 2 eetl. kikkererwten apart voor de afwerking,
30 g geraspte grana padano
2 Snipper de peterselie en het knoflook fijn
lei
3 Mixdekikkererwten met 3eetl citroensap, 25 g sesamzaad, de tahin,
1rol pizzadeeg (versmarkt)
het knoflook en de olijfolie tot een gladde pasta. Kruid met zwarte peper en
zeetl. groene pesto (versmarkt)
zeezout. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe.
2eetl sesamzaad
& Werkaf meteen scheutje olijfolie, 2 eetl. kikkererwten, leetl. sesamzaad,
Leet Provengaalse kruiden
de peterselie, een beetje komijnpoeder en een draai van de pepermolen
peper
Voedingswaarde per portie (op basis van de ingrediëntenlijst)
BEREIDING
Energie 89 kcal- Vetten 6,2 g (waarvan) verzadigde vetzuren 0,9g- Koolhydraten 4,4 g
{10 min. + 20 min. in de oven)
(waarvan) suikers 0,0 g-Vezels 2,5 g- Eiwitten 2,7 g- Zout 0,18
1 Verwarm de oven voor op 200°C
2 Klopheteilos met eetl. water.
3 Rolhetpizzadeeg uiten snij in
repen van + 1cm breed.
Hoe-mmus?
# Besmeer dehelftvan de repen met
de groene pesto. Bestrijk de andere
Een puree van gekookte kikkererwten en sesampasta
helft met een beetje losgeklopt eí en
Dat is meestal de basis van een traditionele hummus. Maar met
ons basisrecept kan je heel wat kanten uit. Speel met smaken en
bestrooi rijkelijk met de Provencaalse
kruiden en peper.
combineer de basis met gekookte groenten zoals zoete aardappel,
wortel, pompoen of pastinaak. Of ga voor een combinatie met avocado
5 _Legderepen wat uitelkaar en vouw
ze dubbel in de breedte. Trek tijdens het
of zongedroogde tomaten. Keuze genoeg! Ook bij de afwerking, want
vouwen al draaiend aan de uiteinden en
die kan je naar smaak invullen met verse of gedroogde kruiden, noten
duw ze wat vaster. Leg alle repen op een
of zaden, een olie naar keuze
bakplaat met bakpapier.
6 Bestrijkallerepen met losgeklopt
ei. Strooi het sesamzaad over de repen
HUMMUS MET FETA EN RODE BIET
met de Provengaalse kruiden. Bestrooi
de pestorepen met grana padano
Maak de hummus volgens het basisrecept (zonder stap 4)
7_Zet 15 à 20 min, in de voorverwarmde
Mix er 250 g voorgekookt rode biet onder. Breng op smaak met a koffiel.
oven, tot de reepjes mooi goudbruin zijn
vloeibare honing, zwarte peper en zeezout Verkruimel er 40 g feta over
wen werk af met takjes verse oregano en een draai van de pepermolen
Metditr
cept kan je eind
OS.
HUMMUS MET GEROOSTERDE BLOEMKOOL
vari
RTE TE
Maak de hummus volgens het basisrecept (zonder stap 4)
and
kruiden
pest
ES
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij 1 grote bloemkool in kleine roosjes
en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie
en kruid met zwarte peper en zeezout. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde
Voedingswaarde per stuk
oven, Haal de geroosterde bloemkool uit de oven en hou enkele kleine roosjes
(op basis van de ingrediëntenlijst):
apart voor de afwerking. Mixde rest onder de hummus. Kruid met zwarte peper.
Energie 99 kcal Vetten 3,5 g
en zeezout Snij 1à 2 radijzen in heel fijne schijfjes, Verdeel ze over de hummus
(waarvan) verzadigde vetzuren 0,8,
samen met een beetje olijfolie, de geroosterde bloemkoolroosjes en eventueel
Koolhydraten 13,2 g (waarvan) suikers 0,88
Vezels 0,6 g- Eiwitten 3,6g- Zouto,7g
wat loof van de radijzen. Werk af met een beetje pilipili
Pd
colruyt