Colruyt - Folder van 21.04.2021 tot 04.05.2021 - Pagina 11




Hier is pagina 11 van 40 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 21.04.2021 tot 04.05.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

ero

Fish and chips met kruidensaus

INGREDIËNTEN (8 personen)

VOORBEREIDING (ontdooitijd +15 min)

BEREIDING (20 min.)

600 g koolvishaasje (diepvries)

-Laat de vis volledig ontdooien. Snij

1 Bak deschijfjes zoete aardappel

1 pastinaak

dan in repen van 3 à 4 cm lang

en pastinaak goudbruin en krokant

-Snipper het bieslook en de peterselie

in de friteuse. Doe dit in meerdere

1/2 bosje lente-uitjes

fijn. Snij de lente-uitjes in fijne ringen

keren, zodat de schijfjes niet aan

1 plantje platte peterselie

en hou wat groen apart voor

elkaar plakken. Laat uitlekken op

1/2 plantje bieslook

de afwerking

keukenpapier en bestrooi terwijl ze nog

1zoete aardappel

-Wrijf de ongeschilde pastinaak en

warm zijn met wat zout. Laat afkoelen

3 eieren

de zoete aardappel goed schoon

2 Meng intussen de mayonaise met

4 eetl, Griekse yoghurt

onder koud water en droog af. Snij in

de yoghurt, de uitgelekte kappertjes,

80 g panko (Japans paneermeel)

flinterdunne schijfjes (eventueel met

de lente-uitjes, het bieslook en de

40g paneermeel

de mandoline) en dep droog,

peterselie. Kruid met peper en zout. Werk

4 eetl. bloem

-Klop de eieren los in een diep bord

af met het groen van de lente-uitjes

Meng de panko en het paneermeel

3 Wentel de vis door de bloem en

Zeetl. kappertjes

4 eetl, mayonaise

in een ander diep bord en kruid met

klop de overtollige bloem af. Wentel

peper en zout. Doe de bloem in een

daarna door de losgeklopte eieren en,

peper en zout

derde diep bord

ten slottedoor de pankomengeling. Bak

-Verwarm de friteuse op 170°C.

de visreepjes 2 à 3 min. goudbruin in de

friteuse. Laat uitlekken op keukenpapier.

#kleinegelukjes

Voedingswaarde per persoon

{op basis van de ingrediëntenlijst}:

Van sommige recepten maak je in een handomdraai iets nieuws. Zoals bij

Energie 273 kcal Vetten 12,58

deze fish and chips. Vervang de visreepjes door kippenreepjes en je hebt

(waarvan) verzadigde vetzuren 2,28

chicken nuggetst Of maak chips van andere harde groenten zoals wortelen,

Koolhydraten 19,58 (waarvan) suikers 3,7 g,

Vezels 2,0 Eiwitten 19,5 g- Zout 0,68

rode biet of koolrabi, Weinig moeite voor veel culinair plezier!

rc

Ts

rs

ef

+

LU |

A

|

\

=

pen

>

|

on

en

ne

2

#

LE 2