Colruyt - Folder van 21.04.2021 tot 04.05.2021 - Pagina 11
Hier is pagina 11 van 40 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 21.04.2021 tot 04.05.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
ero
Fish and chips met kruidensaus
INGREDIËNTEN (8 personen)
VOORBEREIDING (ontdooitijd +15 min)
BEREIDING (20 min.)
600 g koolvishaasje (diepvries)
-Laat de vis volledig ontdooien. Snij
1 Bak deschijfjes zoete aardappel
1 pastinaak
dan in repen van 3 à 4 cm lang
en pastinaak goudbruin en krokant
-Snipper het bieslook en de peterselie
in de friteuse. Doe dit in meerdere
1/2 bosje lente-uitjes
fijn. Snij de lente-uitjes in fijne ringen
keren, zodat de schijfjes niet aan
1 plantje platte peterselie
en hou wat groen apart voor
elkaar plakken. Laat uitlekken op
1/2 plantje bieslook
de afwerking
keukenpapier en bestrooi terwijl ze nog
1zoete aardappel
-Wrijf de ongeschilde pastinaak en
warm zijn met wat zout. Laat afkoelen
3 eieren
de zoete aardappel goed schoon
2 Meng intussen de mayonaise met
4 eetl, Griekse yoghurt
onder koud water en droog af. Snij in
de yoghurt, de uitgelekte kappertjes,
80 g panko (Japans paneermeel)
flinterdunne schijfjes (eventueel met
de lente-uitjes, het bieslook en de
40g paneermeel
de mandoline) en dep droog,
peterselie. Kruid met peper en zout. Werk
4 eetl. bloem
-Klop de eieren los in een diep bord
af met het groen van de lente-uitjes
Meng de panko en het paneermeel
3 Wentel de vis door de bloem en
Zeetl. kappertjes
4 eetl, mayonaise
in een ander diep bord en kruid met
klop de overtollige bloem af. Wentel
peper en zout. Doe de bloem in een
daarna door de losgeklopte eieren en,
peper en zout
derde diep bord
ten slottedoor de pankomengeling. Bak
-Verwarm de friteuse op 170°C.
de visreepjes 2 à 3 min. goudbruin in de
friteuse. Laat uitlekken op keukenpapier.
#kleinegelukjes
Voedingswaarde per persoon
{op basis van de ingrediëntenlijst}:
Van sommige recepten maak je in een handomdraai iets nieuws. Zoals bij
Energie 273 kcal Vetten 12,58
deze fish and chips. Vervang de visreepjes door kippenreepjes en je hebt
(waarvan) verzadigde vetzuren 2,28
chicken nuggetst Of maak chips van andere harde groenten zoals wortelen,
Koolhydraten 19,58 (waarvan) suikers 3,7 g,
Vezels 2,0 Eiwitten 19,5 g- Zout 0,68
rode biet of koolrabi, Weinig moeite voor veel culinair plezier!
rc
Ts
rs
ef
+
LU |
A
|
\
=
pen
>
|
on
en
ne
2
#
LE 2