Colruyt - Folder van 02.06.2021 tot 15.06.2021 - Pagina 35
Hier is pagina 35 van 36 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 02.06.2021 tot 15.06.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Start to barbecue:
Bo Houtskool of briketten?
Bakken op houtskool is ideaal om direct
tips & tricks
te grillen op een open barbecue. De
kolen vatten snel vuur en bereiken op
korte tijd een hoge temperatuur. Je hebt
er wel een voorraadje van nodig, want
ze branden snel op. Dat doen briketten
8 De juiste temperatuur
minder. Ze laten ook weinig asresten
achter. Met briketten kan je ingrediënten
Als je buiten bakt, dan spelen de temperatuur en de wind een rol. Ook de hoe-
langzaam doen garen, omdat de hitte
veelheid houtskool of briketten die je gebruikt, beïnvloedt de warmte van de
gelijkmatig verdeeld wordt en ook lang
barbecue. Net als de afstand tussen het rooster en de kolen. Onthoud
aanhoudt. Zezijn perfect voor een
volgende regel: hoe meer houtskool of briketten, hoe heter je barbecue.
Hoe dichter het rooster tegen de kolen, hoe hoger de baktemperatuur.
gesloten barbecue.
\
Marineren
CH De perfecte homemade brochette
ww voor beginners
Verschillende soorten vlees op 1 brochette? Hou rekening met de verschillende
Een marinade bestaat uit:
-
baktijden van rundvlees (saignant tot rose) en van varkensvlees en gevogelte
1/3 zuur (azijn, wijn, citroensap,
(goed doorbakken). Snij rundvlees daarom in grotere stukken.
yoghurt J: door het zure
ingrediënt kan het vlees de
Harde en zachte groenten samen?
smaakmakers optimaal opnemen
Kook de hardere groenten (zoals venkel) enkele min. voor.
2/3 vet (olijfolie, rijstolie,
Gebruik eventueel een dubbele spies: prik de ingrediënten vast op 2 metalen of
zonnebloemolie)
houten spiesen. Zo kunnen ze niet rond de spies draaien en kan je de 2 kanten
smaakmakers naar keuze (verse
gelijkmatig grillen. Houten spiesen week je het best een paar uur vooraf in koud
of gedroogde kruiden, mosterd,
water, dan verbranden ze minder snel.
suiker, honing, gember, knoflook,
ui, sojasaus
)
Hoelang marineren?
- +30 min. voor vis en schaaldieren
-
1,523 u.voor kipfilet, varkens-
vlees, kalfsvlees, rundvlees,
SG
SEF” zo bak je dikke stukken vlees
kalkoen en eend
+5 u. voor dikkere stukken vlees:
Schroei ze eerst dicht op een direct vuur, net
S Vis op de rooster
lamsbout, hele kip, dunne lende …
boven de kolen. Schuif daarna de kolen opzij
Liever niet alleen vlees op
en laat indirect verder garen op een matig
de barbecue? Leg er dan een
vuur. Zo kan het vlees rustig garen zonder te
stukje vis op, dat smaakt
verbranden. Laat 10 min. rusten onder
heerlijk verfijnd. Hou er
aluminiumfolie voor je het vlees snijdt.
wel rekening mee dat vis
Dikke stukken vlees of ingrediënten dielang
makkelijk uit elkaar valt
MAMA Op kindermaat
op de barbecue. Snij hem
moeten garen, zoals kip en ribbetjes, kan je
Schenk ook voor de kinderen een
in stukken en prik op een
eventueel vooraf garen in de oven. Zo nemen
brochettestokje of wikkel in
lekker drankje tijdens het aperitief,
ze minder lang plaats in op de barbecue. Bak
zoals de Mangolini op p. 5.
een papillot. Wil jetoch hele
ze 2/3 gaar in de oven op 180°C. Op de
visfilets grillen, leg ze dan in
Serveer naast de gemengde salades
barbecue moeten ze dan alleen nog opwarmen
een klemrooster.
ook groenten apart in kommetjes.
en een goudbruin korstje krijgen.
Zo kunnen de kinderen zelf nemen
wat ze lusten.
Maak mi
spiesjes met kleinere
A
stukjes vlees en groenten. 4à5
stukjes per spiesje is voldoende.
úw Opgepoetst staat netjes
Voorzie eventueel andere soorten
Aangekoekte etensresten kan Je tussen de gerechten door al verwijderen met
vlees dan voor de volwassenen,
een barbecueborstel of een prop alum
jumfolie. Of meteen halve citroen. Als je
zoals cervela, worst, gemarineerde
daarmee over het rooster wrijft, verd
jnen alle resten en geurtjes van de vorige
kip, spek … Nog leuker: laat ze zelf
bereiding als vanzelf.
hun brochette samenstellen.
Het echte schrobwerk begint na het grillen. Schrob het rooster wanneer het nog
M
urgers uit het vuistje vallen
zeker ook in de smaak.
warms. Leg het daarna een hele nacht in het gazon. Door de dauw krijg je het de
dag nadien helemaal schoon. Was het af en vet het in. Klaar!
7
w
U