Colruyt - Folder van 13.01.2021 tot 26.01.2021 - Pagina 2




Hier is pagina 2 van 16 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 13.01.2021 tot 26.01.2021.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Budgetvriendeliik

si

à

koken

A)

æ,

Op de volgende pagina's vindt u recepten met typische wintergroenten. Per groente

een recept voor een kleine prijs en eentje voor als het wat meer mag zijn. Koken

met seizoensgroenten is sowieso budgetvriendelijk. En ook tips om producten te

bewaren en handig om te springen met restjes maken een verschil.

Witloof: Belgische

Hoe witloof

delicatesse,

bewaren?

ook uit hydrocultuur

Vers witloof herkent u aan de prachtig

glanzende witte kleur en de gesloten

De winter is hét witloofseizoen bij

bladeren. U kan witloof enkele dagen

bewaren in een koele en donkere

uitstek. Dan vindt u de traditionele

Stap 3: De witbof wordt geoogst:

ruimte, bv. in de groentelade van je

witloof uit volle grond in de rekken.

koelkast. Blootstelling aan licht zorgt er

namelijk voor dat er groene verkleuring

Om u het hele jaar door witloof van uitstekende kwaliteit te

kunnen aanbieden, vindt u ook witloof uit hydrocultuur in ons assortiment.

op het witloof komt.

m

Na de oogst worden eventuele slechte

\

blaadjes nog met de hand verwijderd

IS

en worden de opgekuiste stronken

QU

ve

verpakt. Hydrocultuur is veel minder

arbeidsintensief dan witloof kweken in

4

volle grond, waar meer handenarbeid bij

es

komt kijken. Vandaar het prijsverschil

tussen beide producten.

à Step 1:De witlo

tels worden in bakken geschikt.

Minder arbeidsintensief

u Mi

Bij de techniek van de hydrocultuur

worden de gerooide witloofwortels eerst

Witloof

in een koelruimte bewaard. Daarna

worden ze in een donkere ruimte in grote

Aje

extra

los

bakken geschikt, waar voortdurend water

Hydrocultuur.

door circuleert. Zo groeien er maagdelijk

Stap 4: Het witloof wordt met de hand schoongemaakt

Herkomst:

_ Versmarkt _)

1,29 €}kg

witte scheuten op de wortels. Na

3 à 4 weken is het witloof klaar om te

In de keuken

oogsten.

U kan witloof uit hydrocultuur gebruiken

voor alle witloofgerechten. Witloof uit

hydrocultuur is wel zachter van smaak

Nog een stronkje

dan het volle, bittere grondwitloof.

witloof over?

wf

Dat maakt hem weer toegankelijker,

HLN

en uitermate geschikt om kinderen

» Snipper rauw witloof fijn en meng

#

met veldsla, appel en fijngehakte

di

te laten proeven van deze typische

walnoten. Lekker met een dressing

Wi

4

Belgische delicatesse. Witloof is lekker

van mosterd en mayonaise.

rauw, gekookt, gestoomd, gestoofd,

> Gekookt witloof kan u in een quiche

gebakken of gewokt.

verwerken. Combineer met ham,

Recepten met witloof vindt u op

spekreepjes of gerookte zalm.

colruyt.be/lekkerkoken.

Pep alert voordurend wate de bakken.

Ons vakmanschap drink je met verstand.

Eu Geldig van 13/1 te.m. 26/1/2021. sk Met 2E XTRA .