Colruyt - Folder van 13.01.2021 tot 26.01.2021 - Pagina 2
Hier is pagina 2 van 16 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 13.01.2021 tot 26.01.2021.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Budgetvriendeliik
si
à
koken
A)
æ,
Op de volgende pagina's vindt u recepten met typische wintergroenten. Per groente
een recept voor een kleine prijs en eentje voor als het wat meer mag zijn. Koken
met seizoensgroenten is sowieso budgetvriendelijk. En ook tips om producten te
bewaren en handig om te springen met restjes maken een verschil.
Witloof: Belgische
Hoe witloof
delicatesse,
bewaren?
ook uit hydrocultuur
Vers witloof herkent u aan de prachtig
glanzende witte kleur en de gesloten
De winter is hét witloofseizoen bij
bladeren. U kan witloof enkele dagen
bewaren in een koele en donkere
uitstek. Dan vindt u de traditionele
Stap 3: De witbof wordt geoogst:
ruimte, bv. in de groentelade van je
witloof uit volle grond in de rekken.
koelkast. Blootstelling aan licht zorgt er
namelijk voor dat er groene verkleuring
Om u het hele jaar door witloof van uitstekende kwaliteit te
kunnen aanbieden, vindt u ook witloof uit hydrocultuur in ons assortiment.
op het witloof komt.
m
Na de oogst worden eventuele slechte
\
blaadjes nog met de hand verwijderd
IS
en worden de opgekuiste stronken
QU
ve
verpakt. Hydrocultuur is veel minder
arbeidsintensief dan witloof kweken in
4
volle grond, waar meer handenarbeid bij
es
komt kijken. Vandaar het prijsverschil
tussen beide producten.
à Step 1:De witlo
tels worden in bakken geschikt.
Minder arbeidsintensief
u Mi
Bij de techniek van de hydrocultuur
worden de gerooide witloofwortels eerst
Witloof
in een koelruimte bewaard. Daarna
worden ze in een donkere ruimte in grote
Aje
extra
los
bakken geschikt, waar voortdurend water
Hydrocultuur.
door circuleert. Zo groeien er maagdelijk
Stap 4: Het witloof wordt met de hand schoongemaakt
Herkomst:
_ Versmarkt _)
1,29 €}kg
witte scheuten op de wortels. Na
3 à 4 weken is het witloof klaar om te
In de keuken
oogsten.
U kan witloof uit hydrocultuur gebruiken
voor alle witloofgerechten. Witloof uit
hydrocultuur is wel zachter van smaak
Nog een stronkje
dan het volle, bittere grondwitloof.
witloof over?
wf
Dat maakt hem weer toegankelijker,
HLN
en uitermate geschikt om kinderen
» Snipper rauw witloof fijn en meng
#
met veldsla, appel en fijngehakte
di
te laten proeven van deze typische
walnoten. Lekker met een dressing
Wi
4
Belgische delicatesse. Witloof is lekker
van mosterd en mayonaise.
rauw, gekookt, gestoomd, gestoofd,
> Gekookt witloof kan u in een quiche
gebakken of gewokt.
verwerken. Combineer met ham,
Recepten met witloof vindt u op
spekreepjes of gerookte zalm.
colruyt.be/lekkerkoken.
Pep alert voordurend wate de bakken.
Ons vakmanschap drink je met verstand.
Eu Geldig van 13/1 te.m. 26/1/2021. sk Met 2E XTRA .