Aldi - Folder van 29.11.2019 tot 31.12.2019 - Pagina 62




Hier is pagina 62 van 80 pagina's van de Aldi folder, geldig van 29.11.2019 tot 31.12.2019.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

ed

7

A

Î

NT

1

A

ee

MK

BEN

3)

=

Gepekelde

Chutney van

Chutney van

veenbessen

sinaasappels

appel en pompoen

+ 15 min. bokalen steriliseren

@ @ + 15 min. bokalen steriliseren

06

+ 60 min. pruttelen

® @ + 15 min. bokalen steriliseren

4 sinaasappels + 4 biocitroenen » 5kl zout

1 biopompoen + 2 jonagoldappels + 2 puntpaprika's

500 g veenbessen + 2 conferenceperen

PORTLANDS

+ 2bio-uien « 1,5 cm biogember » 2 teentjes

« 3 sinaasappels » 2 rode uien « 2 teentjes knoflook

‘knoflook » 30 g rozijnen flame TRADER JOE'S®

« 150 g gedroogde abrikozen TRADER JOE'S®

Maak de bokaal schoon en leg

« 185 ml azijn REGALO® » 150 g fijnekorrelsuiker

« 250 g kristalsuiker MOUNTAIN® « 5 el azijn

15 minuten in kokend water. Haal de

MOUNTAIN® « snuifje pilipili PORTLAND® « 1 el zout

REGALO® « peper en zout PORTLAND®

PORTLAND®

bokaal uit het water en laat uitlekken op

Maak de bokaal en het deksel schoon en

een propere handdoek.

Maak de bokaal en het deksel schoon en

leg 15 minuten in kokend water. Laat de

leg 15 minuten in kokend water. Laat de

bokaal en het deksel uitlekken op een

Breng 500 ml water aan de kook en laat

bokaal en het deksel uitlekken op een

propere handdoek.

afkoelen. Was 2 sinaasappels en 2 citroenen

propere handdoek.

grondig en snijd het topje weg waar het

steeltje heeft gezeten. Snijd de sinaasappels

Schilde peren, verwijder de steeltjes

Week de rozijnen 15 minuten in 550 ml

en de Klokhuizen en snijd in blokjes.

en citroenen kruiselings in en zorg ervoor

kokend water. Verwijder de schil en de

dat de partjes onderaan aan elkaar blijven.

Hak de gedroogde abrikozen fijn.

zaden van de pompoen en snijd in blokjes.

Schilde rode uien en snipper fijn.

Strooi tussen de partjes van elke sinaasappel

Verwijder de schil en het klokhuis van

en citroen een koffielepel zout.

Pel de knoflook en pers fijn.

de appels en snijd in blokjes.

Halveer de sinaasappels en pers uit.

Was de puntpaprika’s, verwijder de steel

Strooi een koffielepel zout in de bokaal,

plooi de partjes van de citrusvruchten open

en de zaadlijsten en snijd in blokjes.

Was 2 sinaasappelhelften en rasp er zeste

Schil de gember en rasp fijn. Pel de uien

van. Doe de veenbessen, de peren,

en doe zo in de bokaal. Duw goed aan zodat

en snijd in halve ringen. Pel de knoflook

het sap eruit loopt. Pers de andere

de gedroogde abrikozen, de suiker,

en snipper fijn.

de rode ui, de knoflook, het sinaasappelsap,

sinaasappels en citroenen en voeg

het sap toe. Vul tot aan de rand met het

de zeste en de azijn in een kookpot en laat

Doe alle gesneden stukjes groenten en fruit

20 minuten indikken op een zacht vuur.

water en sluit af. Laat 3 dagen staan op

in een kookpot en voeg het water met de

Breng de chutney op smaak met peper

kamertemperatuur en schud af en toe.

Laat daarna 3 weken trekken in de koelkast.

rozijnen en de azijn toe. Breng aan de kook

en zout.

en laat 1 uur pruttelen op een zacht vuur,

met het deksel schuin op de pot.

Je kan de bereiding tot é maanden bewaren.

Vul de bokaal, schroef het deksel vast

Voeg de fijnekorrelsuiker toe en laat al

en bewaar in de koelkast.

Verwijder het vruchtvlees en spoel nog even

roerend oplossen. Verhoog het vuur en laat

voor je de schillen gebruikt in een gerecht.

40 minuten indikken. Breng de chutney op

smaak met de pilipili en het zout.

Vul de bokaal, schroef het deksel vast

en bewaar in de koelkast,

wi

Veenbessen' ®

Sinaasappels’

Biopompoen' e

62 * ALDI - Winter 2019