Aldi - Folder van 29.11.2019 tot 31.12.2019 - Pagina 46




Hier is pagina 46 van 80 pagina's van de Aldi folder, geldig van 29.11.2019 tot 31.12.2019.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

En

À,

=

e

Ee

G

SR

18

ip

>

p

#

2

en)

2



A

A

D

E

#

Li

Pasteiljes van

: Fazantenborstfilet

everzwynI agout

met saus van witte porto

+ ontdooîtijd

de oven

+ 20 minuten in de oven

LO oee

26

1 kg everzwnragout EXCELLENCE® «2 vellen bladerdeeg + 48 pitlaze blauwe

4 fazantenborstfilets EXCELLENCE® « 1 kg pommes duchesse EXCELLENCE®

druiven » 4 pastinaken » 5 aardappelen » 1 dl volle melk MILSA® « 2 dl room MELRO®

« 1 bot raapjes « 1 teentje knoflook « 1 sjalot « 40 cl witte porto PATRICIO®

+ 1 ei MAMIE POULE® + 50 g artisanale zachte boter MARC GUISELIN®

« 1 kldijonmosterd REGALO® + 300 ml gevogeltefond EXCELLENCE” « 1 blokje

« Zel culinaire olijfolie EL CULTVADOR® » 8 takjes verse biorozemarijn

vetarme groentebouillon PORTLAND® + 125 ml room MELRO® + 110 g artisanale

» 8 takjes verse biotijm » 1 kl nootmuskaat PORTLAND® « peper en zout PORTLAND®

zachte boter MARC GUISELIN® « 1 takje verse biotijm + 1 takje verse biorozemarijn

» enkele blaadjes verse platte peterselie » peper PORTLAND®

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het bladerdeeg in iets grotere

vierkanten dan de ovenschaaltjes. Bestrijk de bovenzijde met 20 9

Ontdooi de fazantenborstfilets. Verdeel de gewassen raapjes in

gesmolten boter en leg telkens een vierkant op de ovenschaaltjes.

hapklare partjes. Meng 1 blokje groentebouillon met 2 dl water en doe

Schep een grote lepel ragout in de ovenschaaltjes en plooi de

er 50 g boter bij. Zet op een gemiddeld vuur en voeg de raapjes toe als

deegflapjes erover. Je krijgt zo bovenaan een kruis. Spoel de tijm,

het mengsel pruttelt. Gaar boterzacht gedurende 10 minuten en giet

af. Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe 30 g boter in een gietijzeren

leg 2 takjes evenwijdig met het kruis en druk ze er lichtjes in.

Bestrijk de pasteitjes met het losgeklopt ei. Bak ze goudbruin in

pot en kleur de fazantenfilets aan, elke kant zo'n 2 minuten.

Bak vervolgens 20 minuten in de oven. Haal uit de schaal en laat

de oven gedurende 20 minuten tot de ragout er wat uitborrelt.

Spoel de rozemarijn en verdeel de harde takken in stukken van 10 cm.

rusten onder aluminiumfolie. Bak ondertussen de pommes duchesse

in de oven zoals vermeld op de verpakking. Doe nog 10 g boter extra

Verwijder de blaadjes maar houd er op het uiteinde wat over.

Spies 4 druiven op elk takje. Leg een vel bakpapier op een bakplaat

in de gietijzeren pot. Hak de knoflook en sjalot fijn. Spoel de tijm en

en leg er de druivenspiesjes op. Bestrijk met de olijfolie en rooster

rozemarijn. Stoof de knoflook en de sjalot 5 minuten. Voeg de mosterd

ze zo’n 5 à 7 minuten in de oven mee met de pasteitjes.

toe, blus met porto en laat verdampen. Voeg de fond, de tijm en de

Kook de aardappelen en de pastinaken. Pureer ze met een stamper.

rozemarijn toe. Laat inkoken op een laag vuurtje. Doe het braadvocht

Voeg 30 g boter, 1 dl melk en 2 dl room toe en meng alles tot

van de fazantenborstfilets en de room bij de saus. Breng zachtjes aan

een romige puree. Kruid af met nootmuskaat, peper en zout.

de kook. Laat al roerend zachtjes sudderen tot de saus voldoende is

Leg een mooie schep puree op de borden en zet op elk bord

ingedikt. Haal de saus van het vuur en zeef de stukjes en de kruiden

een pasteitje. Werk af met enkele druivenspiesjes en wat

eruit. Doe de saus weer in een pan en zet op een gematigd vuur.

Voeg 20 g boter toe en roer met een garde tot de boter gesmolten is.

verse rozemarijn.

De saus is nu klaar. Snijd de filet in plakjes en bedruip met de saus.

Serveer met de pommes duchesse en de raapjes. Werk het bord af

met enkele blaadjes gespoelde peterselie en een draai van

de pepermolen.

ie

ut

|

EXCELLENCE®

EXCELLENCE®

EXCELLENCE®

Fazantenborstfilets”

Binderdöegr

Wildragout”

Pommes duchesse

0.69

6.99

6.99

2309

500 g

4009

1.09 fs

(3.00/kgl

(13.98/kgl

(17.48/kgl

1kg

019

* Zolang de voorraad strekt

** Deze artikelen zijn dagelijks beschikbaar in ons assortiment.

AG * ai - winter