Okay - Folder van 13.12.2019 tot 31.12.2019 - Pagina 25




Hier is pagina 25 van 52 pagina's van de Okay folder, geldig van 13.12.2019 tot 31.12.2019.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Ed

hi)

en

ande

NI

=

EE me |

COR"

%

Ke

-

ee:

16

=

7

Er

Il

LA:

Tg,

à

>

+

@-@ IO

D)

Hertengebraad met knolselderpuree,

witloof en eekhoorntjesbroad

a

Ingrediënten (4 personen)

800 g hertengebraad (freshmart)

1 teentje knoflook

Es

4 gratins dauphinois (diepvries)

5 eetl. boter

za

Hertengebraad =

500 g knolselder

1dl rode porto

2

6 stronkjes fijnproeverswitloof

2dl wildfond

+700g

nootmuskaat

5 takjes verse tijm

40 g gedroogd eekhoorntjesbrood

1 blaadje laurier

EE.

2 sjalotten

peper en zout

won

Gr:

Voorbereiding (1 u. weken + 20 min.)

Laat het eekhoorntjesbrood 1 u. weken in koud water. Knijp uit en snij in fijne stukjes

Schil de knolselder en snij in blokjes

Snipper de sjalotten en het knoflook fijn

Snij het witloof in de lengte in 2

Verwarm de oven voor op 180 °

ERS

Ed

Knolselder

EP 4

_

PET

Bereiding (40 min.)

1

»

Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak het gebraad aan alle kanten goudbruin. Kruid

LS

met peper en zout en leg in een ovenschaal. Zet + 35 min. in de voorverwarmde oven

Zet de pan opzij voor de saus

2.

Kook intussen de knolselder 12 min. in lichtgezouten water. Giet af, mix fijn en meng

er Î eetl. boter onder. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

3.

Smelt 1 eetl. boter in een pan en stoof het witloof 6 min. aan elke kant. Kruid met

peper en zout. Haal uit de pan. Smelt opnieuw 1 eetl. boter in de pan van

TI

2)

het witloof en bak het eekhoorntjesbrood 5 min.

ÿ

4. Zet de aardappelgratins 20 à 25 min. mee in de oven bij het gebraad

5. Giet intussen het vet uit de pan van het gebraad. Smelt er 1 eetl. boter in

en stoof het knoflook en de sjalotten glazig. Voeg de porto, de wildfond

de takjes tijm en het laurierblad toe. Breng aan de kook en laat inkoken tot

Fijnproeverswitloof

de helft. Giet door een zeef.

Boni Selection

À

Sstuks 175g

Château La Chapelle 2018

Lekker

A.O.P. Bordeaux

EE ete =

met

75 cl

gratin dauphinois

Karaktervol en fruitig.

=.

| 10 stuks 1,2 kg

Ê

|

Ons vakmanschap drink je met verstand

C7

25