Okay - Folder van 13.12.2019 tot 31.12.2019 - Pagina 25

Hier is pagina 25 van 52 pagina's van de Okay folder, geldig van 13.12.2019 tot 31.12.2019.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Ed
hi)
en
ande
NI
=
EE me |
COR"
%
Ke
-
ee:
16
=
7
Er
Il
LA:
Tg,
à
>
+
@-@ IO
D)
Hertengebraad met knolselderpuree,
witloof en eekhoorntjesbroad
a
Ingrediënten (4 personen)
800 g hertengebraad (freshmart)
1 teentje knoflook
Es
4 gratins dauphinois (diepvries)
5 eetl. boter
za
Hertengebraad =
500 g knolselder
1dl rode porto
2
6 stronkjes fijnproeverswitloof
2dl wildfond
+700g
nootmuskaat
5 takjes verse tijm
40 g gedroogd eekhoorntjesbrood
1 blaadje laurier
EE.
2 sjalotten
peper en zout
won
Gr:
Voorbereiding (1 u. weken + 20 min.)
Laat het eekhoorntjesbrood 1 u. weken in koud water. Knijp uit en snij in fijne stukjes
Schil de knolselder en snij in blokjes
Snipper de sjalotten en het knoflook fijn
Snij het witloof in de lengte in 2
Verwarm de oven voor op 180 °
ERS
Ed
Knolselder
EP 4
_
PET
Bereiding (40 min.)
1
»
Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak het gebraad aan alle kanten goudbruin. Kruid
LS
met peper en zout en leg in een ovenschaal. Zet + 35 min. in de voorverwarmde oven
Zet de pan opzij voor de saus
2.
Kook intussen de knolselder 12 min. in lichtgezouten water. Giet af, mix fijn en meng
er Î eetl. boter onder. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
3.
Smelt 1 eetl. boter in een pan en stoof het witloof 6 min. aan elke kant. Kruid met
peper en zout. Haal uit de pan. Smelt opnieuw 1 eetl. boter in de pan van
TI
2)
het witloof en bak het eekhoorntjesbrood 5 min.
ÿ
4. Zet de aardappelgratins 20 à 25 min. mee in de oven bij het gebraad
5. Giet intussen het vet uit de pan van het gebraad. Smelt er 1 eetl. boter in
en stoof het knoflook en de sjalotten glazig. Voeg de porto, de wildfond
de takjes tijm en het laurierblad toe. Breng aan de kook en laat inkoken tot
Fijnproeverswitloof
de helft. Giet door een zeef.
Boni Selection
À
Sstuks 175g
Château La Chapelle 2018
Lekker
A.O.P. Bordeaux
EE ete =
met
75 cl
gratin dauphinois
Karaktervol en fruitig.
=.
| 10 stuks 1,2 kg
Ê
|
Ons vakmanschap drink je met verstand
C7
25