Colruyt - Folder van 23.04.2025 tot 17.06.2025 - Pagina 19




Hier is pagina 19 van 36 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 23.04.2025 tot 17.06.2025.



Pagina : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Volgende Pagina



Andere inhoud van deze pagina

Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.

Fa



>

€ 2,45 per persoon

Geroosterde aubergine

Ui

met linzentopping

|

4 @® 20 min. [5] 30 min.

A]

'

# P

Ingrediënten

>.

2 aubergines

warmen

=

100 g kerstomaatjes in tros

RT

tl

40 g rucola

zi,

50 g granaatappelpitten

1/2 citroen

re

1/5 plantje munt

1/2 rode ui

100 g minimozzarellabolletjes

310 g linzen (bik)

6 el olijfolie

mn

-%

1 el balsamicoazijn

2 kl sumak

zwarte peper molen)



| ee

=

grof zeezout

en

rm

Bereiding in de keuken

a

Fo

(10 min. + 30 min. in de over)

1

Ne

Pers de citroen. Meng 2 el citroensap met

de hefft van de olijfolie, de balsamicoazijn en

I

de sumak. Kruid met zout. Kruid eventueel

TT

verder bij naar smaak.

Verwarm de oven voor op 200 °C.

hi

3

Snij de aubergines in de lengte doormidden

rn

‘en maak diagonale inkepingen in het

À |

vruchtvlees. Zorg ervoor dat je niet helemaal

tot aan de schil snijdt. Leg de aubergines

met de gesneden kant naar boven op een

u

bakplaat met bakpapier. Bestrijk met de rest

w\

=

van de olifolie en kruid met peper en zout.

N

4

Zet + 30 min. in de voorverwarmde oven

tot de aubergines zacht zijn en de bovenkant

N

1.

bruin en knapperig is.

À



5

Spoel de linzen onder koud water en leat

er

uitlekken. Pluk de blaadjes munt en snij

IE

de rode ui in heel dunne halve ringen. Snij

|

de kerstomaatjes in 2. Meng de linzen, de

rucola, de kerstomaten, de blaadjes munt en

de rode ui in een grote kom.

É

6 Haal de aubergines uit de oven en bestrik

«

met een beetje dressing.

+

AE

Bereiding op de barbecue (10 min)

ee

Fo |

7_Leg de aubergines 5 min. op het

}

barbecuerooster. Heb je een barbecue met

«

deksel, sluit dat dan.

8 Voeg intussen de dressing toe aan de

linzentopping en meng alles voorzichtig



LER

N

door elkaar. Kruid eventueel bij met peper

en zout.

9 Serveer de auberginehelften op een schaal.

Laat lichtjes afkoelen tot ze lauw zijn en

verdeel er de linzentopping over. Strooi de

tan,

Lie

|

+

mozzarella en de granaatappelpitjes erover.

Fe

ur

|

15

fi

7

#

té:



Ba

Je kan de mozzarella vervangen door feta.

Ook superlekker!

19

Av