Colruyt - Folder van 23.04.2025 tot 17.06.2025 - Pagina 19

Hier is pagina 19 van 36 pagina's van de Colruyt folder, geldig van 23.04.2025 tot 17.06.2025.
Pagina :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
Volgende Pagina
Andere inhoud van deze pagina
Deze tekst wordt automatisch gegenereerd, dus deze kan fouten bevatten.
Fa
€
>
€ 2,45 per persoon
Geroosterde aubergine
Ui
met linzentopping
|
4 @® 20 min. [5] 30 min.
A]
'
# P
Ingrediënten
>.
2 aubergines
warmen
=
100 g kerstomaatjes in tros
RT
tl
40 g rucola
zi,
50 g granaatappelpitten
1/2 citroen
re
1/5 plantje munt
1/2 rode ui
100 g minimozzarellabolletjes
310 g linzen (bik)
6 el olijfolie
mn
-%
1 el balsamicoazijn
2 kl sumak
zwarte peper molen)
dé
| ee
=
grof zeezout
en
rm
Bereiding in de keuken
a
Fo
(10 min. + 30 min. in de over)
1
Ne
Pers de citroen. Meng 2 el citroensap met
de hefft van de olijfolie, de balsamicoazijn en
I
de sumak. Kruid met zout. Kruid eventueel
TT
verder bij naar smaak.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
hi
3
Snij de aubergines in de lengte doormidden
rn
‘en maak diagonale inkepingen in het
À |
vruchtvlees. Zorg ervoor dat je niet helemaal
tot aan de schil snijdt. Leg de aubergines
met de gesneden kant naar boven op een
u
bakplaat met bakpapier. Bestrijk met de rest
w\
=
van de olifolie en kruid met peper en zout.
N
4
Zet + 30 min. in de voorverwarmde oven
tot de aubergines zacht zijn en de bovenkant
N
1.
bruin en knapperig is.
À
LÉ
5
Spoel de linzen onder koud water en leat
er
uitlekken. Pluk de blaadjes munt en snij
IE
de rode ui in heel dunne halve ringen. Snij
|
de kerstomaatjes in 2. Meng de linzen, de
rucola, de kerstomaten, de blaadjes munt en
de rode ui in een grote kom.
É
6 Haal de aubergines uit de oven en bestrik
«
met een beetje dressing.
+
AE
Bereiding op de barbecue (10 min)
ee
Fo |
7_Leg de aubergines 5 min. op het
}
barbecuerooster. Heb je een barbecue met
«
deksel, sluit dat dan.
8 Voeg intussen de dressing toe aan de
linzentopping en meng alles voorzichtig
€
LER
N
door elkaar. Kruid eventueel bij met peper
en zout.
9 Serveer de auberginehelften op een schaal.
Laat lichtjes afkoelen tot ze lauw zijn en
verdeel er de linzentopping over. Strooi de
tan,
Lie
|
+
mozzarella en de granaatappelpitjes erover.
Fe
ur
|
15
fi
7
#
té:
Là
Ba
Je kan de mozzarella vervangen door feta.
Ook superlekker!
19
Av